image

Mozilla investeert onbekend bedrag in e-mailbeveiliger Sendmarc

woensdag 22 november 2023, 09:17 door Redactie, 3 reacties

Mozilla heeft een onbekend bedrag in e-mailbeveiliger Sendmarc geïnvesteerd. Het bedrijf helpt ondernemingen en organisaties bij het implementeren van DMARC voor hun e-mail. Dit is een protocol dat gespoofte e-mails moet detecteren en voorkomen en wordt boven twee andere standaarden gebruikt, namelijk Sender Policy Framework (SPF) and DomainKeys Identified Mail (DKIM).

Via DMARC kan een organisatie aangeven wat een e-mailserver moet doen met e-mails die niet aan het gepubliceerde SPF- en DKIM-beleid voldoen. Op deze manier kunnen spam en phishingmails worden gestopt. Sendmarc is wereldwijd actief en wordt onder andere door Fortune 500-bedrijven gebruikt. Mozilla heeft nu een belang in het bedrijf genomen, maar wil de omvang van de investering nog niet bekendmaken.

"De investering helpt Sendmarc om essentiële DMARC-bescherming aan duizenden klanten wereldwijd te bieden", aldus de Firefox-ontwikkelaar. Mozilla doet de investering via het eigen durfkapitaalfonds Mozilla Ventures, dat investeert in tech start-ups die voor een beter internet zorgen, zo laat Mozilla verder weten.

"DMARC, SPF en DKIM zijn een essentiële combinatie om veilig te e-mailen", zo stelt het Forum Standaardisatie. De beveiligingsstandaard is verplicht voor alle Nederlandse overheidsdomeinnamen, maar in de praktijk blijkt dat de overheid achterloopt bij het implementeren van de standaarden.

Reacties (3)
22-11-2023, 10:30 door Anoniem
Oef, als je zelfs het implementeren van DMARC al moet uitbesteden....
22-11-2023, 12:58 door Anoniem
Door Anoniem: Oef, als je zelfs het implementeren van DMARC al moet uitbesteden....
Jij kan het op deze schaal zeker alleen doen.
22-11-2023, 18:43 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Oef, als je zelfs het implementeren van DMARC al moet uitbesteden....
Jij kan het op deze schaal zeker alleen doen.

Ik heb dat inderdaad in mijn eentje gedaan voor een financial. Ik ben niet de poster van hierboven. Zo moeilijk is het niet als de email eenmaal gestroomlijnd is.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.