image

Aruba accepteert volgend jaar digitaal reisdocument op telefoon

donderdag 23 november 2023, 15:12 door Redactie, 6 reacties

Wie volgend jaar naar Aruba reist hoeft niet meer een fysiek papieren paspoort aan de douane te overhandigen, maar kan ook een digitale versie op de telefoon laten zien. Deze maand is een soortgelijk initiatief op Schiphol gestart. De Aruba Happy One Pass (AHOP) is een digitaal reisdocumentsysteem waarmee bezoekers een digitaal reisdocument op hun smartphone direct met de douane kunnen delen.

"Met AHOP kunnen reizigers hun fysieke paspoorten in verifieerbare digitale reisdocumenten op hun mobiele telefoon veranderen. en door aanvullende biometrische controle bij immigratie, worden ze via gezichtsherkenning met de paspoortfoto vergeleken", aldus de Arubaanse Toerisme Autoriteit. Volgens de dienst moet dit wachttijden terugdringen en het risico op fouten, identiteitsdiefstal of fraude verminderen.

Nederlandse pilot

Op Schiphol is onlangs een Nederlandse proef met een Digital Travel Credential (DTC) gestart. Nederlandse, Belgische en Canadese paspoorthouders met een KLM-vlucht van Canada naar Nederland kunnen aan de proef deelnemen. De DTC-standaard is ontwikkeld door de Internationale Burgerluchtvaartorganisatie ‘ICAO’ en beschrijft meerdere DTC-opties, waarbij de gegevens van het paspoort door de reiziger zelf (DTC1) of de overheid (DTC2, DTC3) op de telefoon geladen worden.

Voor de pilot wordt gebruik gemaakt van een DTC1. Hierbij laadt de deelnemer aan de pilot zelf de gegevens van zijn paspoort op zijn mobiele telefoon. "DTC1 is een kopie van de digitale informatie op de chip van het paspoort. De DTC1 is geen zelfstandig digitaal identiteitsbewijs. Het paspoort, waaraan de DTC1 ontleend is, is het identiteitsbewijs. Deelnemers aan de pilot moeten hun fysieke paspoort bij zich dragen. Deze blijft nodig voor het boarding proces en grenspassage", aldus het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Door het DTC kan de marechaussee controles die normaal aan de grens worden gedaan eerder uitvoeren. "Het is de verwachting dat de reiziger het grensproces op de luchthaven zelf daardoor sneller kan doorlopen", stelt het ministerie verder. De resultaten van de pilot worden gedeeld met de Europese Commissie en kunnen gebruikt worden voor nieuwe wetgeving voor een digitaal reisdocument en het faciliteren van reizen.

Reacties (6)
23-11-2023, 16:17 door Erik van Straten
Leuk dit soort pilots waarbij wordt getest hoe werkbaar en hoeveel sneller authenticatie mogelijk is. Wat daarbij vaak wordt vergeten (mogelijk opzettelijk, negatieve resultaten zijn niet in het belang van verkopende partijen) is grondig testen hoe effectief impersonatie wordt voorkómen.

Zie ook https://www.security.nl/posting/819245/Vingerafdrukcontrole+Windows+Hello+op+laptops+Dell%2C+Lenovo+en+Microsoft+omzeild.
23-11-2023, 17:04 door majortom
Door Erik van Straten: Leuk dit soort pilots waarbij wordt getest hoe werkbaar en hoeveel sneller authenticatie mogelijk is. Wat daarbij vaak wordt vergeten (mogelijk opzettelijk, negatieve resultaten zijn niet in het belang van verkopende partijen) is grondig testen hoe effectief impersonatie wordt voorkómen.

Zie ook https://www.security.nl/posting/819245/Vingerafdrukcontrole+Windows+Hello+op+laptops+Dell%2C+Lenovo+en+Microsoft+omzeild.
De telefoon is toch hard verbonden met de persoon is de gedachte ;-)?
23-11-2023, 21:36 door Anoniem
Door Erik van Straten: Leuk dit soort pilots waarbij wordt getest hoe werkbaar en hoeveel sneller authenticatie mogelijk is. Wat daarbij vaak wordt vergeten (mogelijk opzettelijk, negatieve resultaten zijn niet in het belang van verkopende partijen) is grondig testen hoe effectief impersonatie wordt voorkómen.
Dat is niet anders dan met een gewoon paspoort of ID kaart.
Als je daar echt vanaf wilt komen we toch aan de implanteerbare chip... en dan nog zullen er wellicht mensen zijn die ergens regelen dat die eruit gesneden wordt en bij iemand anders geimplanteerd?
23-11-2023, 23:56 door Anoniem
Je android is zo met je verbonden, dat je na even winkelen in een buurgemeente het weer van daar later op je smartphone krijgt gepresenteerd.

Je wordt dus voortdurend door je mobieltje getrackt en geobserveerd.

Toch haalt zoiets weinig uit tegen cybercrime.
Of zou dat ook niet perse de bedoeling zijn?

#webproxy
24-11-2023, 09:45 door Anoniem
Voor de pilot wordt gebruik gemaakt van een DTC1. Hierbij laadt de deelnemer aan de pilot zelf de gegevens van zijn paspoort op zijn mobiele telefoon.
Dus het verschil is dat de DTC1 gegevens niet van het paspoort worden uitgelezen, maar van de mobiel; is dat nou een voordeel voor de reiziger of voor de marechaussee? :
Door het DTC kan de marechaussee controles die normaal aan de grens worden gedaan eerder uitvoeren.
Dus, omdat de DTC gegevens naar de mobiel zijn gecopieerd kan er eerder gecontroleerd worden. Hoezo dat verschil tussen paspoort en mobiel?
En eerder, waar dan, in 't vliegtuig, of in de rij voor de grens,...?
Deelnemers aan de pilot moeten hun fysieke paspoort bij zich dragen. Deze blijft nodig voor het boarding proces en grenspassage", aldus het ministerie van Justitie en Veiligheid.
1) Dus je hebt nog steeds een mix, de ene keer moet je je paspoort laten zien en ergens anders mag je je mobiel laten zien, oeh wat een winst!
2) Waar anders -dan boarding en grenspassage- moet je normaal nog meer je paspoort laten controleren:
- inchecken , je bagage afgeven,
- boarding, voordat je het vliegtuig instapt
- grenspassage, voordat je 't andere land binnen kan lopen
blijft over dat je dus alleen voor inchecken je mobiel kan laten zien, maar dan moet je wel eerst zelf de DTC gegevens copieren naar je mobiel...., of je laat dus gewoon je paspoort zien bij het inchecken!
"Het is de verwachting dat de reiziger het grensproces op de luchthaven zelf daardoor sneller kan doorlopen", stelt het ministerie verder.
Tuurlijk zegt tie dat, d'r moet minstens één voordeel aan zitten voor de reiziger om 'm over te halen, maar hij zegt daar niet bij hoeveel tijdwinst dat is. Tijdwinst voor wie? dat is de vraag, want ik denk stiekum dat het voordeel niet voor de reiziger is!
De resultaten van de pilot worden gedeeld met de Europese Commissie en kunnen gebruikt worden voor nieuwe wetgeving voor een digitaal reisdocument en het faciliteren van reizen.
Alles digtaal, dat is het motto waar het eigenlijk om gaat, da's handiger om controles op uit te kunnen voeren. Deze pilot rammelt en stinkt aan alle kanten, mede doordat deze pilot uit de mouw van de Europese Commissie komt en na het digitaal Eid , digitale zorgid, digitale wallet, digitale.... tyft toch 's op om de samenleving dor een digitale mal te douwen, ik wil als een persoon behandeld worden, niet als een digitaal nummer.
25-11-2023, 07:44 door Anoniem
Grappig. Laat maar. Ik neem m'n paspoort wel mee. Dat wordt tenminste niet zonder dat ik er weet van heb gekopieerd. Tegen de tijd dat ik weer eigenaar van die telefoon ben kijken we wel eens verder.

Proefballonnetje voor de EUSSR. Jammer dat Geert die Nexit er niet door gaat krijgen.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.