image

Beheerder illegale marktplaats krijgt 8 jaar cel voor grootschalige datahandel

donderdag 30 november 2023, 16:45 door Redactie, 0 reacties

Een 37-jarige Oekraïense man die de SSNDOB Marketplace beheerde is in de Verenigde Staten veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar. Ook zal hij afstand doen van vijf miljoen dollar die hij via de website verdiende. Op de illegale online marktplaats werden privégegevens van miljoenen mensen verhandeld. Volgens het Amerikaanse ministerie van Justitie ging het om de gegevens van 24 miljoen Amerikanen, waaronder namen, geboortedata en social-securitynummers.

De SSNDOB Marketplace, die volgens de openbaar aanklager meer dan 19 miljoen dollar aan omzet genereerde, werd vorig jaar juni door de FBI in samenwerking met de Cypriotische en Letse autoriteiten offline gehaald. De verdachte was al in maart 2022 aangehouden toen hij naar Hongarije reisde. Een tweede beheerder van de website werd in mei 2022 aangehouden.

"De beheerders gebruikten verschillende technieken om hun anonimiteit te beschermen en detectie van hun activiteiten te voorkomen, waaronder het beheren van servers in verschillende landen, en het verplichten van kopers om digitale betaalmethodes te gebruiken", zo laten de Amerikaanse autoriteiten verder weten.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.