Privacy - Wat niemand over je mag weten

Leven zonder smartphone

05-12-2023, 11:10 door Anoniem, 79 reacties
Steeds meer diensten vereisen een smartphone. Bijvoorbeeld je bank of belastingdienst.
Kan je tegenwoordig nog wel zonder smartphone?
Welke problemen loop je tegenaan?
Reacties (79)
05-12-2023, 12:13 door Anoniem
Geen, zolang er maar geen staatstelefoon wordt verstrekt.
05-12-2023, 12:21 door Anoniem
Ik leef zonder smartphone.
De belastingdienst eist van mij geen smartphone. Ik doe aangifte op papier.
De bank eist van mij tot dusverre ook geen smartphone, maar staat tandenknarsend toe dat ik via de website communiceer. Ik heb de bank al laten weten dat ik ook in de toekomst de mogelijkheid wil houden om zonder smartphone en zonder 'apps' op mijn eigen devices met de bank te communiceren en mijn zaken af te handelen.

Ik merk vooral dat kennissen verwachten dat ik een smartphone heb, dus ik moet ze 'opvoeden' dat dat niet vanzelfsprekend is en dat ik dat niet heb. Zij kunnen mij niet 'appen', want ik maak geen gebruik van diverse apps (applicaties, toepassingen van IT). De meesten weten inmiddels dat ik wel via telefoon, sms en email bereikbaar ben.

Als er iemand opeens voor de deur staat en ik ben thuis, dan waardeer ik het ook dat iemand de moeite heeft genomen en zal dus niet zeggen: 'Je had me eerst een appje moeten sturen.'
05-12-2023, 12:26 door Anoniem
De smartphone kan niet zonder ons gezien hoeveel metadata wordt onttrokken en hoe afhankelijk bedrijven daarvan zijn geworden.
Deze bedrijven (Google, Apple, Meta, Microsoft, Amazon, etc) zouden een fractie zijn van wat ze nu zijn als ze geen metadata verkochten.
Organisaties zoals Pine64 met de Pinephone Pro laten zien dat het ook anders kan, zonder die hoeveelheid metadata.
05-12-2023, 12:30 door Anoniem
Ik leef met smartphone, maar zonder bankapps, belastingdienst apps, overheids apps, etc.
Ik hebruik het alleen voor privédoeleinden, installeer uotsluitend FOSS via repositories zoals F-Droid en gebruik GrapheneOS als besturingsysteem. (Pixel 6a)
Werkt best aardig moet ik zeggen!
Een smartphone zie ik meer als persoonlijke computer (wat het ook is) en niet als dataprofileringsmachine, het is volledig aan de gebruiker geen rotzooi met trackers te installeren.
En ja, het is prima mogelijk om al uw zaken extern via websites e.d. te doen, gelukkig wel.
05-12-2023, 12:36 door Anoniem
Door Anoniem: Steeds meer diensten vereisen een smartphone. Bijvoorbeeld je bank of belastingdienst.
Kan je tegenwoordig nog wel zonder smartphone?
Welke problemen loop je tegenaan?

Levensduur van het apparaat vs updates
Kosten (aanschaf en gebruik)
Kwetsbaarheden (bv omdat je geen OS-updates meer krijgt of zeer laat)
Geinfecteerde apps in de stores
De gebruiker als product (wat slaan de OS-boeren en apps allemaal van je op en delen/verkopen ze met/aan anderen)
05-12-2023, 13:03 door Anoniem
Het kan maar het is wennen. Simpele featurephone kan een middenweg zijn. Wel communicatie (bellen, whatsapp), geen verslaving. Dingen als maps, digid, berichtenbox, kopieid en bank apps werken dan niet.
05-12-2023, 13:42 door Anoniem
Dat ligt eraan wat je doet en hoeveel interactie met 'instanties' je nodig hebt .

Ben je gezond, slim, vast woonadres, weinig vrienden, weinig online aankopen etc etc kun je met wat moeite wel zonder.

Ben je groter-gebruiker van toeslagen,regelingen (huur)woning zoekend , allerlei zorg zaken dan is het werken zonder (digid) app e.d. enorm veel extra moeite . Online kopen op afstand is , nu ook creditcards 2FA vereisen - wel erg lastig (of beperkt) geworden zonder smartphone.

Wat ik nou niet snap : wat is het voor iemand die dit soort vragen stelt ?

Waarom kijk je niet gewoon naar je eigen levenspatroon, en als je wel een smartfoon hebt , waarom vraag je je dan niet zelf af - kan IK -deze dingen die ik doe - ook anders doen, zonder smartphone doen, of deze dingen niet meer doen ?

Of - als je het tot nu toe zonder smartphone doen - dan weet je blijkbaar dat het kan, en zie je om je heen ongetwijfeld dingen die jij niet kan doen . En die je misschien wel, of misschien niet mist .

Ben je onzeker en kom je hier bevestiging halen voor je wens of idee over smartphones ?

Of zit je dit forum te misbruiken voor een huiswerkvraag of schoolopdracht ?
05-12-2023, 13:46 door Anoniem
Door Anoniem: Steeds meer diensten vereisen een smartphone. Bijvoorbeeld je bank of belastingdienst.
Kan je tegenwoordig nog wel zonder smartphone?
Welke problemen loop je tegenaan?

Smartphones en sociale media zijn het nieuwe roken
waaruit ook de woke culture is onstaan.

Smartphones zijn enkelbandjes voor burgers
van de techbedrijven,overheden,geheime diensten,

alleen burgers kunnen het tij keren,door het niet
meer aan te schaffen,minder te gebruiken en naar alternatieven
te zoeken die je privacy en vrijheid terug geven.

Opensourge,Fairphone,un-google phone un-google services
no gmail,no microsoft,kies voor encrypted email diensten etc.

Pro cloud en Controle

Leuker gaan we het niet maken,wel makkelijker

EU2023
05-12-2023, 13:56 door Anoniem
Door Anoniem: Geen, zolang er maar geen staatstelefoon wordt verstrekt.
Waarom zou de staat dit moeten voorzien?
05-12-2023, 14:04 door Anoniem
Ik heb nooit een smartphone gehad, en tot nu toe lukt dat prima. In tegenstelling tot degene die de tweede reactie plaatste doe ik mijn belastingaangifte wel online.

Hoe lang dat nog vol te houden is weet ik niet. Banken zijn helaas bezig om hun hardware security tokens (digipassen, scanners) af te bouwen, en bij DigiD wil men van SMS af terwijl men zich heel hardnekkig richt op smartphones met nog wat voorzieningen voor terugval op Windows of Mac (maar niet voor Linux of *BSD), zonder een oplossing te bieden die iedereen die online kan gaan kan gebruiken.

Ik heb zelf in mijn werkzame leven ontdekt dat er heel wat mensen rondlopen die als het gaat om dingen die voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk moeten zijn zich op marktaandeel gaan richten in plaats van op dingen die niet aan een leverancier gebonden zijn, zoals open standaards. Ik vermoed dat het dat soort denken is dat ertoe leidt om zich op Android en iOS te gaan richten (op smartphones dus) in plaats van op iets dat platformonafhankelijk is.

WebAuthn biedt open standaards met verschillende leveranciers die die implementeren in hardware (met Yubico als bekendste). Ik kan me voorstellen dat dat niet voldoet aan de eisen voor de hogere betrouwbaarheidsniveaus, maar me dunkt dat een simpel U2F-token al een verbetering is ten opzichte van de SMS die nu bij DigiD wordt gebruikt.

Als voor de hogere betrouwbaarheidsniveaus geen open standaards (met verkrijgbare implementaties) beschikbaar zijn maar leverancierafhankelijke oplossingen niet vermeden kunnen worden, laat de overheid die last dan op zich nemen en bijvoorbeeld zoiets als een ING-scanner aan burgers beschikbaar stellen die geen smartphone gebruiken, of een waar geen app voor beschikbaar is.

Ondertussen zou de overheid dan moeten werken aan open standaards die wel voldoen, in samenwerking met overheden van andere landen en bijvoorbeeld de FIDO-alliance. Het ontwikkelen van apparaten en software die die standaards ondersteunen kan rustig aan de markt worden overgelaten, maar overheden kunnen de ontwikkelingen behoorlijk stimuleren door zich zelf er actief op te richten in plaats van te denken dat achter het grootste marktaandeel aan rennen de oplossing is.
05-12-2023, 14:10 door johanw
Vroeger had je kluizenaars die in een hitje op de hei of in het bos gingen wonen. Tegenwoordig heb je digitale kluizenaars die alle technologie nieuwer dan 2010 afwijzen. Zonderlingen zul je altijd hebben.
05-12-2023, 14:20 door Anoniem
Door johanw: Vroeger had je kluizenaars die in een hitje op de hei of in het bos gingen wonen. Tegenwoordig heb je digitale kluizenaars die alle technologie nieuwer dan 2010 afwijzen. Zonderlingen zul je altijd hebben.
Dat zeiden ze rond het millennium ook tegen de mensen die niet in de dotcombubble geloofden. Je was een dief van je eigen portemonnee en een zonderling als je niet met je tijd meeging dus moest je je hypotheekschuld met dotcomaandelen financieren in plaats van aflossen want dan werd je gegarandeerd rijk. Waar dus twee jaar later niets van over was.

Verschil met nu is dat ze je nu proberen te dwingen om bij wijze van spreken je hypotheek met dotcomaandelen te financieren en te straffen als je dat niet doet. Toen kon je nog kiezen om met de hype mee te doen of niet, maar zo makkelijk laten ze je er nu niet meer mee wegkmen. Je MOET nu als kalkoen kiezen om met kerstmis in de oven gestopt te worden, want anders stoppen ze je al met Sinterklaas in de oven.
05-12-2023, 14:36 door Anoniem
Zonderlingen zul je altijd hebben.
Liever een zonderling dan iemand die achter alles aanloopt, het zijn vooral die techbedrijven die
mensen een smartphone opdringen met maar één doel, zoveel geld van jou te krijgen, wie is dan
slim hij die aan de zelfscan caissière den behoeve van de winst of iemand die afrekent aan de
kassa.

Je neemt een internetverbinding met een smartphone en banken gebruiken die gratis voor
je bankzaken, en die reclame industrie weet ook goed te profiteren van je geld maar je krijgt
wel “gratis reclame er bij”. Op nieuws gezien dat het niet goed gaat met lezen en schrijven bij
de jeugd, is ook niet meer nodig want die techniek doet dit voor jou, ja die zonderlingen zullen
dat nog wel kunnen maar dat is toch idioot. Maar misschien is het ook zo dat die zonderlingen
nog boeken lezen en internet met zijn valkuilen beter begrijpen
05-12-2023, 14:51 door Anoniem
Door johanw: Vroeger had je kluizenaars die in een hitje op de hei of in het bos gingen wonen. Tegenwoordig heb je digitale kluizenaars die alle technologie nieuwer dan 2010 afwijzen. Zonderlingen zul je altijd hebben.
Nieuwer is niet altijd beter. Vaak is het gewoon makkelijker voor de grote techreuzen als idereen braaf de nieuwste uitvindingen gaat gebruiken. Een kaars doet het altijd, maar de nieuwste 'slimme lampen' doen het niet zonder de nieuwste update.
05-12-2023, 15:20 door Anoniem
Door johanw: Vroeger had je kluizenaars die in een hitje op de hei of in het bos gingen wonen. Tegenwoordig heb je digitale kluizenaars die alle technologie nieuwer dan 2010 afwijzen. Zonderlingen zul je altijd hebben.

Maar het zijn wel mensen die niet verslaafd zijn aan dat schermpje. Die nog sociale contacten in levendelijve hebben. etc etc.
En waarschijnlijk zijn het ook nog mensen die kunnen lezen, en daar plezier aan beleven.

Dus niet het soort van jongeren zoals nu opgroeit, die onthand zijn als ze hun telefoon een schooldag moeten inleveren. Laat staan dan ze met elkaar kunnen praten zonder chat-app als hulpmiddel.

Wie zijn dan de zonderlingen?
De verslaafde personen met smartphone, of die die ook (als het nodig is) zonder kunnen?
Alles met mate.

En in deze drukke harde maatschappij is zo'n hutje op de hei nog zo slecht niet. De rust alleen al. :-)
05-12-2023, 16:07 door Anoniem
Ja en de nieuwe slimme lampen (beste anoniem van 14:51) kunnen,
als voor gemakkelijk beheer aan het Internet gehangen,
een groot gevaar vormen op jouw en andermans Internet.

V3 manifest is beter voor Google dan V2 manifest (adblocking wordt veel lastiger),
voor de eindgebruiker een crime.

AI kan een zegen blijken, of een crime (taalonderricht geeft slechtere resultaten).

De kleine globale elite zet al in op het verkrijgen van digitaal eeuwig leven (zonder ons).

Dus even die smartfloon wegleggen en in een boek duiken, lijkt me.
Kan je eigen fantasie ook weer even de ruimte krijgen en je onafhankelijk creatief denken.

#webproxy
05-12-2023, 18:39 door Anoniem
Ik gebruik geen smartphone voor bank en digid omdat ik vind dat het niet hoort dat je als nederlander bij de nederlandse overheid of bij een nederlandse bank wilt inloggen, dit alleen kan doordat je verplicht een apparaat moet gebruiken met een uit amerika afkomstig besturingssysteem wat alleen werkt als je een account bij een amerikaanse clouddienst aanmaakt. Je wordt afhankelijk van de vs gemaakt om onmisbare zaken in je eigen land te kunnen doen.
05-12-2023, 19:04 door Anoniem
Door Anoniem: Steeds meer diensten vereisen een smartphone. Bijvoorbeeld je bank of belastingdienst.
Kan je tegenwoordig nog wel zonder smartphone?
Welke problemen loop je tegenaan?

Welke problemen loop je tegenaan met een smartphone?

Recentelijk is een vrouw doodgereden die op zoek was naar haar smartphone https://nos.nl/artikel/2499287-vrouw-doodgereden-op-snelweg-slachtoffer-zocht-vermoedelijk-naar-mobiel. Hoe afhankelijk ben je dan van een stukje techniek? Wat als de smartphone stuk is, leeg is, zoek is, geroofd wordt, gehackt is, geblokkeerd is vanwege het overtreden van de gebruiksvoorwaarden, in beslag is genomen door de politie? Wat als je smartphone uit het autoraam valt?

Leven zonder smartphone is zo gek nog niet. Doe het zolang dat nog mogelijk is. Ook beter voor je aandachtsspanne en leven in het algemeen.

Vroeger zat je in de trein en kon je een praatje maken met een medereiziger. Tegenwoordig zit iedereen gebogen naar een schermpje te staren. Hoe problematisch is dat?

Ik voel mij veel beter zonder smartphone. Veel minder stress.
06-12-2023, 01:01 door op leeftijd
op het werk net zo erg, ik ben de enigste van het bedrijf die geen smartphone heb
blij toe ik heb thuis een computer meer heb ik niet nodig
als ik een snipper dag wil aan vragen moet je dat klote ding hebben
ik ga naar mijn ploeg baas kan je voor mij die dag afboeken KLAAR
ing de scanner KLAAR
belasting doe ik met de oude vaste thuis lijn hahahaha
klopt alles ja dan krijgt u €***** terug KLAAR
spionnen apparaten
als je niet met voorwaarden akkoord gaat kan je niet verder
06-12-2023, 01:04 door Anoniem
Door johanw: Vroeger had je kluizenaars die in een hitje op de hei of in het bos gingen wonen. Tegenwoordig heb je digitale kluizenaars die alle technologie nieuwer dan 2010 afwijzen. Zonderlingen zul je altijd hebben.
Besef je dat jij hier feitelijk mee zegt dat mensen die hun privacy wel belangrijk achten niet oké zijn?
06-12-2023, 07:16 door Anoniem
Je kan nu nog zonder een smartphone leven maar dit wordt steeds moelijker en DUURDER

Ik verwacht dat over 20 jaar dit niet meer mogelijk is
06-12-2023, 08:57 door Anoniem
Door Anoniem: Steeds meer diensten vereisen een smartphone. Bijvoorbeeld je bank of belastingdienst.
Kan je tegenwoordig nog wel zonder smartphone?
Ik heb technisch gezien wel een smartphone, maar heb geen iOS of andoid waardoor het bijna neerkomt op geen smartphone, immers werkt geen enkele app die door commerciele partijen aangeboden wordt erop.

Welke problemen loop je tegenaan?
Het grootste "probleem" is dat ik tijd overhoud doordat ik geen onzinnige (a)sociale media apps op m'n telefoon heb :-).
Iets serieuzer: Ik ondervind er geen nadelen van. Zeker dingen als de belastingdienst (digid dus) kan gewoon via SMS verificatie en daar heb je geen smartphone voor nodig.
Bankzaken doe ik zelfs via papier omdat ik alle tracking in de bankomgevingen onacceptabel vindt.

Zijn er nadelen waarvan jij verwacht dat je ze gaat ervaren als je geen smartphone zou hebben?
06-12-2023, 09:03 door Anoniem
De Bank vereist dit gelukkig nog niet.

Heb zo'n 4G capable feature phone telefoon van Doro(5650) voor mijn werk genomen, daar kun je mee bellen sms en nog een beetje foto/video mee nemen ook, prima zat.
Privé geen interesse in een telefoon, "bellen" doen we wel over IP via open en zover onafhankelijke chat systemen https://www.freie-messenger.de/dateien/system/Messenger_NL.PDF

De enige uitzondering om bij dat ellendige Microsoft mail te verifiëren met vereist gestelde bloatware Authenticator APP https://reports.exodus-privacy.eu.org/en/reports/com.authenticator.app.starnest/latest/ om de zoveel tijd, is door gebruik te maken van een Linux VM met de Anbox Android emulator.
06-12-2023, 09:13 door Anoniem
Achter de kinderwagen, in de auto, in het klaslokaal, op de fiets, bij het uitlaten van de hond, in het ov, op het werk , …
De smartphone heeft ons in de greep.
06-12-2023, 15:09 door Anoniem
Wat is het probleem ?

Iedereen wilde in het begin een mobiele telefoon en later een smart phone.
En nu klagen dat je 20 jaar geleden eraan bent begonnen ?

Ik zie het probleem eerlijk gezegd niet zo.
Je wist van te voren dat dit zou gebeuren en iedereen keek weg en komen daar nu van terug ?
06-12-2023, 17:16 door Anoniem
Door Anoniem: Achter de kinderwagen, in de auto, in het klaslokaal, op de fiets, bij het uitlaten van de hond, in het ov, op het werk , …
De smartphone heeft ons in de greep.
En dat terwijl het eigenlijk maar een onhandig klein ding is, vergeleken met een pc, en nog belachelijk duur ook.
Knap staaltje marketing, mensen denken inmiddels zelf dat ze de smartphone echt nodig hebben.
06-12-2023, 17:30 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Achter de kinderwagen, in de auto, in het klaslokaal, op de fiets, bij het uitlaten van de hond, in het ov, op het werk , …
De smartphone heeft ons in de greep.
En dat terwijl het eigenlijk maar een onhandig klein ding is, vergeleken met een pc, en nog belachelijk duur ook.
Knap staaltje marketing, mensen denken inmiddels zelf dat ze de smartphone echt nodig hebben.

Opmerkelijk - na een hele serie voorbeelden van MOBIEL GEBRUIK opmerken dat een "KLEIN DING" is en je blijkbaar beter je PC achter kinderwagen, in het klaslokaal ,op de fiets , in het ov en op het werk zou moeten gebruiken.

Echt, dat volk hier soms...
06-12-2023, 20:18 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Achter de kinderwagen, in de auto, in het klaslokaal, op de fiets, bij het uitlaten van de hond, in het ov, op het werk , …
De smartphone heeft ons in de greep.
En dat terwijl het eigenlijk maar een onhandig klein ding is, vergeleken met een pc, en nog belachelijk duur ook.
Knap staaltje marketing, mensen denken inmiddels zelf dat ze de smartphone echt nodig hebben.

Ja dat is een bijzonder verschijnsel. Ik moet eerlijk toegeven dat ik het zelf ook meer ben gaan doen, vooral dan om nieuws te lezen. Meestal ook geen toevoeging.
Ik stoor me af en toe ook aan mensen die aan het dingen vastgegroeid lijken te zijn, in 't specifiek jonge vrouwen die werkelijk geen seconde zonder kunnen en het heel normaal lijken te vinden om midden in een gesprek het toestel tevoorschijn te toveren en driftig te gaan tikken. Misschien ben ik niet de beste gesprekspartner, dat kan ook.

Zoals hierboven vaker aangegeven gebruik ik uit principe ook geen overheidapps, bankapps of dergelijke.
A omdat ik dat niet wil en B omdat ik het ding simpelweg niet vetrouw en C omdat ik geen zeker in het geval van de staat hun rommel niet wil draaien.

Ik zit wel een beetje in een spagaat mbt whatsapp, ik probeer mensen in mijn omgeving te overtuigen om bijv. signal te gebruiken maar de kerst2023 groepsapp waar ik eigenlijk niet in wilde zitten moet perse via whatsapp.
Veel landen gebruiken het helemaal niet, waarom we dat hier perse wel moeten is mij ook een raadsel.
Ik baalde dan ook als een stekker toen whatsapp overgenomen werd door FB.
06-12-2023, 20:26 door Anoniem
Ideaal een smartphone. Simpel en makkelijk communiceren met mensen om mij heen, gebruik hem voor contactloze betalingen, lezen van nieuws, heel simpel inloggen op de overheidssites, weerbericht kijken, nemen van foto's, etc.

Kan niet meer zonder. Wel een feit dat er een hoog verslavingsrisico aan vast zit. Ik gebruik bijvoorbeeld nagenoeg geen social media en voel hierdoor niet de sociale druk om constant op mijn telefoon te kijken.
06-12-2023, 21:55 door Anoniem
Where we go one we go all

De smartphone dus
06-12-2023, 23:03 door Anoniem
Door op leeftijd: op het werk net zo erg, ik ben de enigste van het bedrijf die geen smartphone heb
blij toe ik heb thuis een computer meer heb ik niet nodig
als ik een snipper dag wil aan vragen moet je dat klote ding hebben
ik ga naar mijn ploeg baas kan je voor mij die dag afboeken KLAAR
ing de scanner KLAAR
belasting doe ik met de oude vaste thuis lijn hahahaha
klopt alles ja dan krijgt u €***** terug KLAAR
spionnen apparaten
als je niet met voorwaarden akkoord gaat kan je niet verder

Je zegt het goed.. Spionnen apparaten. Vroeger was dat al zo, nu is het alleen makkelijker geworden:)

Mobieltjes zijn handig voor social media, als je strijdt tegen of voor iets. Sommigen demonstreren bijvoorbeeld om het systeem in stand te houden. Heel sneu maar die lui heb je ook


"Arguing with morons on Twitter is like correcting graffiti on a public toilet wall that you will never need to use again." - Ricky Gervais
06-12-2023, 23:46 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: Achter de kinderwagen, in de auto, in het klaslokaal, op de fiets, bij het uitlaten van de hond, in het ov, op het werk , …
De smartphone heeft ons in de greep.
En dat terwijl het eigenlijk maar een onhandig klein ding is, vergeleken met een pc, en nog belachelijk duur ook.
Knap staaltje marketing, mensen denken inmiddels zelf dat ze de smartphone echt nodig hebben.

Opmerkelijk - na een hele serie voorbeelden van MOBIEL GEBRUIK opmerken dat een "KLEIN DING" is en je blijkbaar beter je PC achter kinderwagen, in het klaslokaal ,op de fiets , in het ov en op het werk zou moeten gebruiken.

Echt, dat volk hier soms...

Alsof men niet massaal ook gewoon thuis de mobiel gebruikt, daar waar het niet eens nodig is. Het is gewoon een verslaving, en onderweg zou de smarphone sowieso verboden moeten zijn, want het is onveilig in het verkeer.
07-12-2023, 06:21 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: Achter de kinderwagen, in de auto, in het klaslokaal, op de fiets, bij het uitlaten van de hond, in het ov, op het werk , …
De smartphone heeft ons in de greep.
En dat terwijl het eigenlijk maar een onhandig klein ding is, vergeleken met een pc, en nog belachelijk duur ook.
Knap staaltje marketing, mensen denken inmiddels zelf dat ze de smartphone echt nodig hebben.

Opmerkelijk - na een hele serie voorbeelden van MOBIEL GEBRUIK opmerken dat een "KLEIN DING" is en je blijkbaar beter je PC achter kinderwagen, in het klaslokaal ,op de fiets , in het ov en op het werk zou moeten gebruiken.

Echt, dat volk hier soms...

Dit is wat ik vaak zie bij smartphonegebruikers, dat ze op de man gaan spelen als je niet meedoet aan die "handige" verslaving. Dan word je opeens betiteld als "dat volk", of erger. Er word sociale druk uitgeoefend om critici de mond te snoeren en om goed te praten dat die buitenspel worden gezet door middel van het beëindigen van niet-verslavende of minder verslavende systemen. De intolerantie voor alles wat afwijkt van de tech-indoctrinatie neemt bij veel mensen toe.
07-12-2023, 10:48 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: Achter de kinderwagen, in de auto, in het klaslokaal, op de fiets, bij het uitlaten van de hond, in het ov, op het werk , …
De smartphone heeft ons in de greep.
En dat terwijl het eigenlijk maar een onhandig klein ding is, vergeleken met een pc, en nog belachelijk duur ook.
Knap staaltje marketing, mensen denken inmiddels zelf dat ze de smartphone echt nodig hebben.

Opmerkelijk - na een hele serie voorbeelden van MOBIEL GEBRUIK opmerken dat een "KLEIN DING" is en je blijkbaar beter je PC achter kinderwagen, in het klaslokaal ,op de fiets , in het ov en op het werk zou moeten gebruiken.

Echt, dat volk hier soms...

Dit is wat ik vaak zie bij smartphonegebruikers, dat ze op de man gaan spelen als je niet meedoet aan die "handige" verslaving. Dan word je opeens betiteld als "dat volk", of erger. Er word sociale druk uitgeoefend om critici de mond te snoeren en om goed te praten dat die buitenspel worden gezet door middel van het beëindigen van niet-verslavende of minder verslavende systemen. De intolerantie voor alles wat afwijkt van de tech-indoctrinatie neemt bij veel mensen toe.
Inderdaad is een `gewone' computer, dwz. Desktop PC, veel handiger voor het doen van serieuze bankzaken of communicatie via e-mail of forums zoals dit, waarbij je bijvoorbeeld nog allerlei (bb)codes gebruikt.

Daarbij is het dus ook een vorm van inflatie, want nu wordt je steeds meer gedwongen om naast een Desktop PC en laptop
er ook nog eens een smartphone bij te hebben.
06-01-2024, 19:55 door Anoniem
Door Anoniem: Steeds meer diensten vereisen een smartphone. Bijvoorbeeld je bank of belastingdienst.
Kan je tegenwoordig nog wel zonder smartphone?
Welke problemen loop je tegenaan?

Is dat zo? Bij de belastingdienst? Ik heb al vele jaren geen belastingaangifte meer gedaan (ongeveer 10 jaar) en de laatste keren ging dat gewoon via het web. Een paar keer klikken en klaar.

Is dat veranderd nu?

Moet je aan de app? En krijg je voor die app ook subsidie om een smartphone aan te schaffen? Vrije keuze?

Ik vraag dit want ik moet met minder dan 900 euro rondkomen per maand, inclusief huur, voedsel, vervoer, kleding, abonnementen. Dit na ik klokkenluider werd #werkenvoornederland en verguisd werd door waarheid te spreken.


Jos
07-01-2024, 00:31 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Steeds meer diensten vereisen een smartphone. Bijvoorbeeld je bank of belastingdienst.
Kan je tegenwoordig nog wel zonder smartphone?
Welke problemen loop je tegenaan?

Is dat zo? Bij de belastingdienst? Ik heb al vele jaren geen belastingaangifte meer gedaan (ongeveer 10 jaar) en de laatste keren ging dat gewoon via het web. Een paar keer klikken en klaar.

Is dat veranderd nu?

De belastingaangifte zelf kan prima (en beter) via een full-sized scherm+toetsenbord.

Je hebt alleen DigiD nodig , en daar is een behoorlijke push naar een digid-authenticator via een smartphone.
SMS als 2e factor staat (terecht vanuit security oogpunt) onder druk , en ik dacht dat de belastingaangifte wel de 'veilige' DigID - dus met een vorm van 2e factor vereiste.


Moet je aan de app? En krijg je voor die app ook subsidie om een smartphone aan te schaffen? Vrije keuze?

Ik vraag dit want ik moet met minder dan 900 euro rondkomen per maand, inclusief huur, voedsel, vervoer, kleding, abonnementen. Dit na ik klokkenluider werd #werkenvoornederland en verguisd werd door waarheid te spreken.

Natuurlijk krijg je geen subsidie . En ja - je kunt je een smartphone veroorloven van de bijstand.
07-01-2024, 09:31 door Anoniem
Natuurlijk krijg je geen subsidie . En ja - je kunt je een smartphone veroorloven van de bijstand.
Bedoel je hier mee dat je een smartphone plus abonnement via de bijstand krijgt of dat je dat zelf moet bekostigen.
07-01-2024, 10:10 door Anoniem
Mijn eerste smartphone kocht ik vorig jaar en was een zakelijke aanschaf. Ik had nog geen eerdere ervaring met een smartphone, wel met touchscreen en af en toe een tablet.

- smartphones hebben een schrikbarend hoge afschrijving vergeleken met gewone mobieltjes
- hoe langer de garantie, hoe lager de afschrijving, zo kwam ik op een Fairphone 4
- zowel bij Apple als bij Google ben je je privacy niet zeker, vandaar de keuze voor e/OS via murena.com
- updates lopen met dat systeem wel iets achter
- ik heb vele weken moeten wennen aan de stupide bediening. Bij 'echte' computers zie je de knopjes en weet je dat je ergens op kunt drukken. Zo niet bij een smartphone, waar je in het niets moet weten te vegen, waarmee de complete GUI (vanwege het kleine scherm) ineens snel veradert. Ter vergelijk: leren een muis goed te bedienen kostte minder dan 1 dag.
- sociale uitsluiting blijft voortbestaan omdat ik alleen Signal gebruik en geen WhatsApp. De meeste mensen in mijn omgeving denken niet goed na en kunnen niet goed communiceren en vergeten iedereen om zich heen als ze geen WhatsApp hebben. Daar helpt geen enkele smartphone bij.
- verslaving is er niet, dankzij open source apps (en een paar games) zonder reclame en irritante algoritmen, en ook dankzij mijn eigen discipline om alleen de hoognodige apps te installeren en de overige apps zoveel mogelijk
- de aanschaf heeft mij zakelijk bereikbaar gemaakt
- ik kan nu remote assistentie via SSH verlenen maar dat is weinig praktisch vanwege het priegelige onscreen toetsenbord
- het was wel goedkoop om een route-app te gebruiken toen de TomTom kapot ging. Toch bedient een TomTom of Garmin veel makkelijker en dus veiliger in de auto.
- ik kan nu zelfbedachte GUI's uitproberen op een smartphone
- er zijn geen killer apps in de store die
- een bankrekening aanvragen met de smartphone ging sneller vanwege de identificatiemogelijkheden van het apparaat, iets dat handig is voor banken. Niet voor mij, maar sinds dat we in een dorp van bijna 40.000 inwoners ook nog maar 1 bankfiliaal hebben van een regionale bank, maakt dat ik
- je moet het ding elke 2 a 3 dagen opladen
- je hoeft geen USB-stick meer op zak te hebben

Conclusie: eigenlijk is alleen mijn begrip toegenomen voor mensen met een smartphone. Praktisch gezien is het ding best duur vanwege een extra mobiel data-abonnement (pre-paid werkt niet lekker). Zakelijk gezien had een simpele Nokia ook volstaan, en was die veel goedkoper geweest. Wanneer deze Fairphone 4 is afgeschreven of technisch achterhaald is (gaat nog even duren..) wordt mijn volgende aanschaf weer een Nokia. Tenzij ik niet meer bereikbaar hoef te zijn, dan leg ik hem voorgoed weer in de la.
07-01-2024, 10:26 door Anoniem
Door Anoniem:[...]
SMS als 2e factor staat (terecht vanuit security oogpunt) onder druk [...]
.
SMS als 2de factor staat onterecht onder druk vanuit security oogpunt.
Voordat daar namelijk misbruik van gemaakt kan worden
moet je ook al iemands inlognaam en wachtwoord hebben.

Wat dat betreft is een smart-phone inherent onveiliger als je daar
je inlognaam en wachtwoord hebt opgeslagen in een of
ander programma.
07-01-2024, 11:36 door Anoniem
Door Anoniem: [...] zo kwam ik op een Fairphone 4
Helaas is die niet simpel te koop en geen garantie voor ondersteuning
door bijvoorbeeld je bank. Zeker niet als je er bijvoorbeeld `Phosh'
https://fedoraproject.org/spins/phosh/
op wil laten draaien.

- smartphones hebben een schrikbarend hoge afschrijving vergeleken met gewone mobieltjes
Inderdaad:
gebruik nu al ruim 7 jaar een gewoon mobieltje van 14 euro
met ongeveer een euro per jaar aan variabele kosten.

Ander voordeel is dat de batterij gemakkelijk een week meegaat:
handig als je ergens heen gaat waar geen stopcontact is.
07-01-2024, 11:41 door Anoniem
Door Anoniem: [...] je kunt je een smartphone veroorloven van de bijstand.
Maar dat gaat dan wel ten koste van andere zaken.
Als ik moet kiezen tussen een fatsoenlijke Desktop computer
of een dure smartphone, weet ik wel waar mijn voorkeur naar uitgaat.

Als je zowel een fatsoenlijke Desktop computer als smart-phone
kunt veroorloven behoor je eigenlijk tot de zgn. elite
die vindt dat je toch cake kunt eten als je geen brood meer hebt.
07-01-2024, 12:33 door Anoniem
Door Anoniem: Wat is het probleem ?

Iedereen wilde in het begin een mobiele telefoon en later een smart phone.
En nu klagen dat je 20 jaar geleden eraan bent begonnen ?

Ik zie het probleem eerlijk gezegd niet zo.
Je wist van te voren dat dit zou gebeuren en iedereen keek weg en komen daar nu van terug ?

De mobiele telefoon was nuttig en een daadwerkelijke verbetering van ons leven.
Bellen en sms. Bereikbaarheid.

Met de smartphone is het mis beginnen gaan.
07-01-2024, 13:24 door Anoniem
05-12-2023, 11:10 door Anoniem, 39 reacties
Steeds meer diensten vereisen een smartphone. Bijvoorbeeld je bank of belastingdienst.
Kan je tegenwoordig nog wel zonder smartphone?
Welke problemen loop je tegenaan?
Wel, ten eerste dat je "tablet", "PC" en "leven zonder email" er ook wel bij had mogen noemen.

Bijna iedereen gaat er standaard maar vanuit dat je email gebruikt en een smartphone of tablet bezit om apps te gebruiken. Dat gebrek brengt de mensen die het niet hebben en ook niet willen hebben in problemen.
Er hoort altijd een fatsoenlijk alternatief te zijn. Pas nog tegen aangelopen dat dit er niet was.
Zo ook energie als je geen slimme meter hebt gekozen. Vroeger kwam de meteropnemer langs of je kon op een kaart zelf de meterstanden noteren en terug sturen. Maar bijv. ENECO heeft in ieder geval boter op hun hoofd, en het zal wel niet de enige energieleverancier zijn.
07-01-2024, 13:37 door Anoniem
Door Anoniem:
Natuurlijk krijg je geen subsidie . En ja - je kunt je een smartphone veroorloven van de bijstand.
Bedoel je hier mee dat je een smartphone plus abonnement via de bijstand krijgt of dat je dat zelf moet bekostigen.

Kunt veroorloven betekent dat je het zelf kunt/moet betalen .
07-01-2024, 14:31 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Wat is het probleem ?

Iedereen wilde in het begin een mobiele telefoon en later een smart phone.
En nu klagen dat je 20 jaar geleden eraan bent begonnen ?

Ik zie het probleem eerlijk gezegd niet zo.
Je wist van te voren dat dit zou gebeuren en iedereen keek weg en komen daar nu van terug ?

De mobiele telefoon was nuttig en een daadwerkelijke verbetering van ons leven.
Bellen en sms. Bereikbaarheid.

Met de smartphone is het mis beginnen gaan.

I beg to differ.

Een dumb phone is makkelijker te tracken. Van GSM paal tot paal, wordt je minitueus gevolgd.

Een smart phone, voorzien van het juiste OS, is onzichtbaar voor Google en Bigtech, en met alleen Signal of beter Session, is encrypted babbelen, zet je hem op vliegtuigstand en gebruik je alleen wifi hotspots , dan ben je voor de GSM masten ook onzichtbaar. Idealieter draai je dan orbot en routeer je al je traffic over Tor.

Zo'n smartphone is dus 1000% beter dan elke dumb phone. Geen enkele gsm mast of provider kan jou dus traceren want je gebruikt geen 3g/4g/5g want dat staat dus allemaal uit en blijft uit.

Als 06 voor je bereikbaarheid neem je gewoon een voicemail service die je naar je email laat doorsturen.

Mobiel bellen, of bellen in het algemeen, is best wel legacy, want tegenwoordig hebben we Apps voor alles. Eigenlijk is email ook legacy , het heeft de fax opgevolgd, en de fax kwam na de telex, wie zich dat nog herinnert.

Maar als je een secure messenger phone bouwt, moet je die dus niet gebruiken om youtube videos op te kijken of om allerlei dingen op te googlen want dan verandert je hele usecase en dus ook je threat model.

Dan heb je daar zo'n telefoon van 700 euro liggen, waar je alleen maar mee op session gaat. Maar niemand kan zeggen dat jij een soort unabomber bent die als ted kaczynski in een hutje op de hei leeft en anti-technologie is. Neee neeee, het is zelfs zo dat jouw tech veel beter en moderner is dan dat van anderen, jij loopt immers al maanden voorop met kernel security patches die voor de samsung galaxy noobs nog 3 maanden in 'testing' zijn.

Wat ik wil zeggen is... je kunt prima leven, door juist gebruik te maken van hoogwaardige technologie. En niemand kan er wat van zeggen , want jouw libraries, je software, alles is gewoon veel moderner, en strakker ingericht.

De oplossing tegen "evil surveilence tech" is dus jezelf voorzien van de juiste middelen, niet door je af te zonderen of analoog te gaan. En met juiste middelen komt: blijf bij je usecase. Omdat je een secure smartphone hebt die tot cryptofoon is omgebouwd voor session en signal betekent dit niet dat je op die smartphone dan ook Facebook moet installeren, of je bank, of welke andere app dan ook.......


-Hans de Cyber Errorist (veel te verbergen! ze zouden eens moeten weten!)
07-01-2024, 15:01 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: [...] je kunt je een smartphone veroorloven van de bijstand.
Maar dat gaat dan wel ten koste van andere zaken.
Als ik moet kiezen tussen een fatsoenlijke Desktop computer
of een dure smartphone, weet ik wel waar mijn voorkeur naar uitgaat.

Waarom vind je dat je een dure smartphone moet hebben ?
Gewoon een budget smartphone, of een behoorlijke tweede hands . Voor het doel van authenticatie-app voldoet alles.
Je kunt ermee bellen, authenticeren, je inschrijvingen voor de sociale huurwoning , en appen met je hele familie.

En waarom moet je een 'fatsoenlijke' desktop computer ? Je voelt je te goed voor een refurbished ?


Als je zowel een fatsoenlijke Desktop computer als smart-phone
kunt veroorloven behoor je eigenlijk tot de zgn. elite

Als je het allemaal wilt moet je inderdaad echt gaan werken.
07-01-2024, 19:01 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: [...] je kunt je een smartphone veroorloven van de bijstand.
Maar dat gaat dan wel ten koste van andere zaken.
Als ik moet kiezen tussen een fatsoenlijke Desktop computer
of een dure smartphone, weet ik wel waar mijn voorkeur naar uitgaat.

Waarom vind je dat je een dure smartphone moet hebben ?
Gewoon een budget smartphone, of een behoorlijke tweede hands . Voor het doel van authenticatie-app voldoet alles.
Je kunt ermee bellen, authenticeren, je inschrijvingen voor de sociale huurwoning , en appen met je hele familie.
Goedkoop is vaak duurkoop:
een fastoenlijke smartphone kost meer dan een paar honderd euro,
dat vink ik duur, zeker voor een apparaat dat ik amper ga gebruiken
omdat ik al een desktop computer hebt.
En waarom moet je een 'fatsoenlijke' desktop computer ? Je voelt je te goed voor een refurbished ?
Refurbished kan betekenen dat je een computer koopt waar alleen een soort parfum is ingespoten en het OS min of meer is vervangen -- ik spreek hier uit ervaring...
In principe is er inderdaad niets op tegen om een gebruikte computer te kopen,
maar het is dus lastig om aan een goede te komen, zo heb ik ondervonden.
Als je zowel een fatsoenlijke Desktop computer als smart-phone
kunt veroorloven behoor je eigenlijk tot de zgn. elite
die vindt dat je toch cake kunt eten als je geen brood meer hebt.
Als je het allemaal wilt moet je inderdaad echt gaan werken.
Ik zeg juist dat als je de keuze hebt gemaakt voor het een je dan niet de ander er nog bij kan nemen.
07-01-2024, 19:42 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Steeds meer diensten vereisen een smartphone. Bijvoorbeeld je bank of belastingdienst.
Kan je tegenwoordig nog wel zonder smartphone?
Welke problemen loop je tegenaan?

Is dat zo? Bij de belastingdienst? Ik heb al vele jaren geen belastingaangifte meer gedaan (ongeveer 10 jaar) en de laatste keren ging dat gewoon via het web. Een paar keer klikken en klaar.

Is dat veranderd nu?

Moet je aan de app? En krijg je voor die app ook subsidie om een smartphone aan te schaffen? Vrije keuze?

Ik vraag dit want ik moet met minder dan 900 euro rondkomen per maand, inclusief huur, voedsel, vervoer, kleding, abonnementen. Dit na ik klokkenluider werd #werkenvoornederland en verguisd werd door waarheid te spreken.


Jos
De Belastingdienst verstuurt nog steeds papieren aangifteformulieren, bv. inkomstenbelasting. Ongelooflijk handig en privacyvriendelijk! Ze willen liefst dat je ze downloadt, maar als je dat niet wilt of kunt, sturen ze papieren formulier per post, met toelichting erbij. Ook handig omdat printerinkt tegenwoordig zo duur is vanwege een prijskartel van HP etc. en het zijn heel wat pagina's. Je hoeft dan uiteindelijk alleen je aangifte (relevante pagina's) te kopiëren of te scannen naar pdf voor je eigen archief.
07-01-2024, 22:32 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: [...] je kunt je een smartphone veroorloven van de bijstand.
Maar dat gaat dan wel ten koste van andere zaken.
Als ik moet kiezen tussen een fatsoenlijke Desktop computer
of een dure smartphone, weet ik wel waar mijn voorkeur naar uitgaat.

Waarom vind je dat je een dure smartphone moet hebben ?
Gewoon een budget smartphone, of een behoorlijke tweede hands . Voor het doel van authenticatie-app voldoet alles.
Je kunt ermee bellen, authenticeren, je inschrijvingen voor de sociale huurwoning , en appen met je hele familie.
Goedkoop is vaak duurkoop:
een fastoenlijke smartphone kost meer dan een paar honderd euro,
dat vink ik duur, zeker voor een apparaat dat ik amper ga gebruiken

Die pretentie - dat je een 'fatsoenlijke' smartphone nodig zou hebben moet je laten varen .
Je wilt 'm toch al minimaal gebruiken, en we bespreken het geval wat er kan van een bijstand budget .
Stel je eisen maar bij . Goed genoeg voor authenticatie (digid e.a.) ,bankieren, bellen , appen en sms kan echt heel goedkoop.

omdat ik al een desktop computer hebt.

En waarom moet je een 'fatsoenlijke' desktop computer ? Je voelt je te goed voor een refurbished ?
Refurbished kan betekenen dat je een computer koopt waar alleen een soort parfum is ingespoten en het OS min of meer is vervangen -- ik spreek hier uit ervaring...

Ik spreek ook uit ervaring (laptopje voor op vakantie) - prima voor het doel, prima voor 'gewoon internetgebruik' .


In principe is er inderdaad niets op tegen om een gebruikte computer te kopen,
maar het is dus lastig om aan een goede te komen, zo heb ik ondervonden.

Mijn ervaring is dus anders - op de schaal 'goed genoeg voor simpel thuisgebruik' . En zelfs reserve voor werk.

Maar het klinkt alsof je relatief hoge eisen stelt - best, maar dan moet je maar zien dat je meer geld gaat verdienen.


Als je zowel een fatsoenlijke Desktop computer als smart-phone
kunt veroorloven behoor je eigenlijk tot de zgn. elite
die vindt dat je toch cake kunt eten als je geen brood meer hebt.
Als je het allemaal wilt moet je inderdaad echt gaan werken.
Ik zeg juist dat als je de keuze hebt gemaakt voor het een je dan niet de ander er nog bij kan nemen.

Je hebt gewoon teveel eisen voor het budget, en doet alsof het niet minder KAN.
08-01-2024, 09:52 door Anoniem
Mijn ervaring is dus anders
Helaas heb ik niet de beschikking over jouw ervaring
en moet ik het met mijn ervaring doen.

Als je geld zat hebt, kun je je miskopen veroorloven.
08-01-2024, 10:59 door Anoniem
Door Anoniem:
Natuurlijk krijg je geen subsidie . En ja - je kunt je een smartphone veroorloven van de bijstand.
Bedoel je hier mee dat je een smartphone plus abonnement via de bijstand krijgt of dat je dat zelf moet bekostigen.
Een data abonnement is optioneel als je thuis een internetverbinding hebt. Je kan spraak en sms via een goedkoop prepaid abonnement doen, en internet buitenhuis via een publieke wifi (en vpn).
15-01-2024, 23:56 door Anoniem
Door Anoniem: Steeds meer diensten vereisen een smartphone. Bijvoorbeeld je bank of belastingdienst.
Kan je tegenwoordig nog wel zonder smartphone?
Welke problemen loop je tegenaan?

Bedoel je in een tinyhouse zitten in een afgelegen bos, zondet tech? Zoals de Unabomber?

Kijk , straks hebben wij 20 miljoen mensen in dit land. Een dichtbevolkt land gaat uiteraard beterg gemonitored worden.

Er zijn ook dingen die jou niet verteld worden, die Dahua traffic cams langs de A2, die zijn allemaal voorzien van Chinese AI en kunnen met 99.9% accuraatheid kentekens lezen. Maar ze zeggen dan dat er aparte kentekenlezers zijn, wat jou doet denken dat je niet elke 5 km gevolgd wordt.....

Er zal wel meer zijn wat ze ons niet vertellen, denk je niet?
16-01-2024, 10:32 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Steeds meer diensten vereisen een smartphone. Bijvoorbeeld je bank of belastingdienst.
Kan je tegenwoordig nog wel zonder smartphone?
Welke problemen loop je tegenaan?

Bedoel je in een tinyhouse zitten in een afgelegen bos, zondet tech? Zoals de Unabomber?

Kijk , straks hebben wij 20 miljoen mensen in dit land. Een dichtbevolkt land gaat uiteraard beterg gemonitored worden.

Bij 14 miljoen hoeft het niet, en bij 20 miljoen opeens wel? Ik denk dat er iets anders aan de hand is.
16-01-2024, 17:46 door Anoniem
Door Anoniem: Steeds meer diensten vereisen een smartphone. Bijvoorbeeld je bank of belastingdienst.
Kan je tegenwoordig nog wel zonder smartphone?
Welke problemen loop je tegenaan?
Ik raad je aan om de TamTam te kopen. Faalt nooit. Geen elektra nodig.
17-01-2024, 10:41 door Anoniem
Sinds jaar en dag gebruiker van tracker vrije telefoons. Coperhead, lineage en nu graphine.
Werkt prima. Ik kan alles doen wat ik moet doen en ben baas in eigen bos.
Soms loop je tegen zaken aan; Een recent voorbeeld van mij zou zijn het groene boekje voor natuurcampings. Deze stuurden eind vorig jaar een mail waarin stond dat inloggen alleen nog via de app kon.
Contact gezocht en wat blijkt! De website blijft gewoon functioneren dus helemaal geen app nodig. Bedrijven willen ook vaak op zo'n manier pushen hun app te installeren terwijl dat helemaal niet nodig is.
Daar komt bij dat heel veel apps niet meer zijn dan een browser waar een html5 app in draait.

Het gebruik van zo'n telefoon heeft mij veel meer rust gegeven. Niet meer de hele dag notificaties, ik bepaal zelf wanneer ik signal open of mijn mail.
Apps zoals whatsapp werken niet want geen google services. Maar deze mis ik dan ook niet. Mensen die niet de moeite willen nemen om voor mij bijvoorbeeld signal te installeren kunnen me een sms sturen en anders maar niet.

tess
17-01-2024, 20:34 door Anoniem
Door Anoniem: Sinds jaar en dag gebruiker van tracker vrije telefoons. Coperhead, lineage en nu graphine.
Werkt prima. Ik kan alles doen wat ik moet doen en ben baas in eigen bos.
Soms loop je tegen zaken aan; Een recent voorbeeld van mij zou zijn het groene boekje voor natuurcampings. Deze stuurden eind vorig jaar een mail waarin stond dat inloggen alleen nog via de app kon.
Contact gezocht en wat blijkt! De website blijft gewoon functioneren dus helemaal geen app nodig. Bedrijven willen ook vaak op zo'n manier pushen hun app te installeren terwijl dat helemaal niet nodig is.
Daar komt bij dat heel veel apps niet meer zijn dan een browser waar een html5 app in draait.

Het gebruik van zo'n telefoon heeft mij veel meer rust gegeven. Niet meer de hele dag notificaties, ik bepaal zelf wanneer ik signal open of mijn mail.
Apps zoals whatsapp werken niet want geen google services. Maar deze mis ik dan ook niet. Mensen die niet de moeite willen nemen om voor mij bijvoorbeeld signal te installeren kunnen me een sms sturen en anders maar niet.

tess


Op de camping moet je ook je ID laten zien, sommigen kopieren hem met google photo, dan synct is met hun cloud, wat vind he daar van?

Jouw id info wordt bij elk hotel, elke camping etc "voor brand/ongeval" direct gedeeld met de overheid, en inlichtingendiensten.

Privacy is een illusie.

Wel goed dat je alternative ROMs gebruikt. Dit is gewoon verstandig van je
17-01-2024, 21:09 door Anoniem
Hier nog een tevreden Graphene user!

Meer informatie: https://grapheneos.org/
18-01-2024, 10:02 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Sinds jaar en dag gebruiker van tracker vrije telefoons. Coperhead, lineage en nu graphine.
Werkt prima. Ik kan alles doen wat ik moet doen en ben baas in eigen bos.
Soms loop je tegen zaken aan; Een recent voorbeeld van mij zou zijn het groene boekje voor natuurcampings. Deze stuurden eind vorig jaar een mail waarin stond dat inloggen alleen nog via de app kon.
Contact gezocht en wat blijkt! De website blijft gewoon functioneren dus helemaal geen app nodig. Bedrijven willen ook vaak op zo'n manier pushen hun app te installeren terwijl dat helemaal niet nodig is.
Daar komt bij dat heel veel apps niet meer zijn dan een browser waar een html5 app in draait.

Het gebruik van zo'n telefoon heeft mij veel meer rust gegeven. Niet meer de hele dag notificaties, ik bepaal zelf wanneer ik signal open of mijn mail.
Apps zoals whatsapp werken niet want geen google services. Maar deze mis ik dan ook niet. Mensen die niet de moeite willen nemen om voor mij bijvoorbeeld signal te installeren kunnen me een sms sturen en anders maar niet.

tess


Op de camping moet je ook je ID laten zien, sommigen kopieren hem met google photo, dan synct is met hun cloud, wat vind he daar van?

Jouw id info wordt bij elk hotel, elke camping etc "voor brand/ongeval" direct gedeeld met de overheid, en inlichtingendiensten.

Privacy is een illusie.

Wel goed dat je alternative ROMs gebruikt. Dit is gewoon verstandig van je

Mijn id geef ik niet af. Als ze een kopie willen hebben kan ik deze aanleveren want altijd een kopie op de telefoon met alles zwart. ;)
Privacy bestaat amper, ik ben mij ook bewust van het feit dat alle andere toestellen om mij heen ook bijhouden waar ik ben. Echter heb ik wifi altijd uit, bluetooth toch wel wat het alweer lastiger maakt.

Ik heb in het verleden ook mijn email helemaal zelf gedaan tot ik eens goed ging kijken en er achterkwam dat driekwart van de ontvangen en verzonden mail alsnog naar google gaat. Door hier rekening mee te houden is het allemaal nog redelijk te doen.

Het is maar net wat je wilt afschermen, ik heb niet de illusie dat overheden mij niet kunnen volgen, maar weet wel dat ik het voor alle andere partijen erg moeilijk heb gemaakt.

Wil je gemak dan geen privacy, wil je privacy? dan geen gemak. Keuzes keuzes.
18-01-2024, 21:24 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: [...] zo kwam ik op een Fairphone 4
Helaas is die niet simpel te koop en geen garantie voor ondersteuning
door bijvoorbeeld je bank. Zeker niet als je er bijvoorbeeld `Phosh'
https://fedoraproject.org/spins/phosh/
op wil laten draaien.
Die volg ik niet. Banken ondersteunen doorgaans geen besturingssystemen, dat doet de leverancier van de smartphone. Bij murena.com of fairphone.com kan je zo een Fairphone 4 kopen met OS naar keuze én met ondersteuning. Omdat e/OS een afgeleide is van Android, kan ik anoniem inloggen op Google's appstore en daar apps installeren, zo ook voor bankieren via ASN. Werkt prima.

Door Anoniem:

- smartphones hebben een schrikbarend hoge afschrijving vergeleken met gewone mobieltjes
Inderdaad:
gebruik nu al ruim 7 jaar een gewoon mobieltje van 14 euro
met ongeveer een euro per jaar aan variabele kosten.

Ander voordeel is dat de batterij gemakkelijk een week meegaat:
handig als je ergens heen gaat waar geen stopcontact is.
Met niet te veel apps gaat mijn Fairphone 4 zo'n 2 a 3 dagen mee op 1 lading. Maar een Nokia blijft financiëel véél aantrekkelijker.
19-01-2024, 09:42 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Wat is het probleem ?

Iedereen wilde in het begin een mobiele telefoon en later een smart phone.
En nu klagen dat je 20 jaar geleden eraan bent begonnen ?

Ik zie het probleem eerlijk gezegd niet zo.
Je wist van te voren dat dit zou gebeuren en iedereen keek weg en komen daar nu van terug ?

De mobiele telefoon was nuttig en een daadwerkelijke verbetering van ons leven.
Bellen en sms. Bereikbaarheid.

Met de smartphone is het mis beginnen gaan.
Nee, het is misgegaan op het moment dat bedrijven en overheden de voordelen gingen zien om iedere gebruiker te kunnen monitoren en hun gegevens en communicatie konden inzien. Banken zagen ook ineens een goudmijn aan data ontstaan en wisten niet hoe snel ze een app moesten uitbrengen om ook in de berg vrijgekomen data te graaien.
Er zitten inderdaad grote voordelen aan de smartphone maar helaas ook veel te veel nadelen. Het is jammer dat menigeen zo gehersenspoeld is door media, overheid en bedrijven dat men denkt niet zonder te kunnen maar de waarheid is dat het gemakkelijk kan. Maar er is een complete generatie die in totale paniek is als 'het internet' het even niet doet. Ze weten gewoon niet meer wat het is om geen internet of smartphone te hebben. Ondertussen worden ook hele generaties bijziend vanwege het constante getuur op dat kleine scherm.
Over een jaar of 10 zal een jongere zonder bril een zeldzaamheid zijn vrees ik, en zitten we vastgeketend aan de smartphone omdat deze vanuit Europa verplicht is gesteld vanwege het digitale ID, gezondheidspaspoort, digitaal rijbewijs en de CDBC. Als je geen smartphone bij je hebt ben je een crimineel want dan heb je iets te verbergen. En mensen gaan deze ellende gewoon accepteren want het is allemaal zo gemakkelijk. Helaas zullen ze er veel te laat achter komen dat ze in een marxistische controle staat zijn gekomen waar bewegingsvrijheid en alle andere vrijheden verdwenen zijn en plaats hebben gemaakt voor een vanuit Europa gedirigeerde 'vrijheid' op basis van de te behalen deugpunten.
Als we dit allemaal laten gebeuren is er geen toekomst voor de generaties die na ons komen, althans eentje die wij nooit gewild hebben maar waar we ons in hebben laten duwen.
19-01-2024, 12:29 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: [...] zo kwam ik op een Fairphone 4
Helaas is die niet simpel te koop en geen garantie voor ondersteuning
door bijvoorbeeld je bank. Zeker niet als je er bijvoorbeeld `Phosh'
https://fedoraproject.org/spins/phosh/
op wil laten draaien.
Die volg ik niet. Banken ondersteunen doorgaans geen besturingssystemen, dat doet de leverancier van de smartphone. Bij murena.com of fairphone.com kan je zo een Fairphone 4 kopen met OS naar keuze én met ondersteuning. Omdat e/OS een afgeleide is van Android, kan ik anoniem inloggen op Google's appstore en daar apps installeren, zo ook voor bankieren via ASN. Werkt prima.
Punt is dat als het niet prima werkt (met Phosh),
je dus zeker niet bij je bank hoeft te zijn voor enige ondersteuning
en die gok waag ik dus liever niet, gezien het prijskaartje
wat er aan een Fairphone hangt.
19-01-2024, 12:31 door Anoniem
probleem zal zich waarschijnlijk min of meer vanzelf oplossen
als de werkelijke kosten van het gebruik van een smartphone
doorberekend gaan worden.
19-01-2024, 14:03 door Anoniem
Helaas zullen ze er veel te laat achter komen dat ze in een marxistische controle staat zijn gekomen waar bewegingsvrijheid en alle andere vrijheden verdwenen zijn en plaats hebben gemaakt voor een vanuit Europa gedirigeerde 'vrijheid' op basis van de te behalen deugpunten.
Volgens mij vergis jij je in het kapitalisme en het marxisme.

https://www.bnnvara.nl/joop/artikelen/hoe-actueel-is-marx-eigenlijk-nog
19-01-2024, 14:21 door Anoniem
Door Anoniem: probleem zal zich waarschijnlijk min of meer vanzelf oplossen
als de werkelijke kosten van het gebruik van een smartphone
doorberekend gaan worden.

Bedoel je als ze 300 jaar na dato compensatie willen voor het slavernijverleden? Pun intended

Hoe zie je dat voor je dan?

De meesten zijn te zwaar neurologisch/chemisch gekoppeld aan 'het systeem' door dopamine afhankelijk van de triggers (happy/sad)

Ik denk dat je onderschat hoeveel mensen gewoon echt letterlijk dom zijn en zelfs gestuurd willen worden. De meesten willen dat iemand anders voor ze denkt, en beslissingen neemt. Dit zie je overal terug, niet alleen in cyber.

Het is als de picking order in het dierenrijk. Die Yaval Harari heeft best wel gelijk hoor
19-01-2024, 14:54 door Anoniem
Door Anoniem:
Helaas zullen ze er veel te laat achter komen dat ze in een marxistische controle staat zijn gekomen waar bewegingsvrijheid en alle andere vrijheden verdwenen zijn en plaats hebben gemaakt voor een vanuit Europa gedirigeerde 'vrijheid' op basis van de te behalen deugpunten.
Volgens mij vergis jij je in het kapitalisme en het marxisme.

https://www.bnnvara.nl/joop/artikelen/hoe-actueel-is-marx-eigenlijk-nog
Volgens mij slaap je nog en zie je niet wat er gebeurd in Europa. Maar blijf maar slapen, vadertje Europa waakt en zorgt wel voor je, zolang je maar doet wat er gezegd wordt.
19-01-2024, 15:40 door Anoniem
Waarom niet 1 device ( soort card reader / token ) voor al dit soort zaken. Dus die helemaal los staat van telefoons. Gewoon een die een digitale code genereert, zonder teveel intelligentie of verbinding met derden.
Kan de smartphone de deur uit....
19-01-2024, 16:07 door Anoniem
Door Anoniem: Waarom niet 1 device ( soort card reader / token ) voor al dit soort zaken. Dus die helemaal los staat van telefoons. Gewoon een die een digitale code genereert, zonder teveel intelligentie of verbinding met derden.
Kan de smartphone de deur uit....
Dat lijkt mij ook de beste oplossing.
19-01-2024, 16:39 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Waarom niet 1 device ( soort card reader / token ) voor al dit soort zaken. Dus die helemaal los staat van telefoons. Gewoon een die een digitale code genereert, zonder teveel intelligentie of verbinding met derden.
Kan de smartphone de deur uit....
Dat lijkt mij ook de beste oplossing.
Daar zal dan ook weer ongetwijfeld (in opdracht van hogerhand) iets ingebouwd worden voor tracking en het tonen van ongewenste reclame en meer van dat soort onzin, oftewel iets slechts wordt ingeruild voor iets anders slechts en schieten we er uiteindelijk toch weer helemaal niets mee op. Of ben ik te negatief?
19-01-2024, 16:46 door majortom - Bijgewerkt: 19-01-2024, 16:47
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: Waarom niet 1 device ( soort card reader / token ) voor al dit soort zaken. Dus die helemaal los staat van telefoons. Gewoon een die een digitale code genereert, zonder teveel intelligentie of verbinding met derden.
Kan de smartphone de deur uit....
Dat lijkt mij ook de beste oplossing.
Daar zal dan ook weer ongetwijfeld (in opdracht van hogerhand) iets ingebouwd worden voor tracking en het tonen van ongewenste reclame en meer van dat soort onzin, oftewel iets slechts wordt ingeruild voor iets anders slechts en schieten we er uiteindelijk toch weer helemaal niets mee op. Of ben ik te negatief?
Zolang je een apparaat maakt dat geen connectiviteitsmogelijkheden heeft zal eea wel meevallen toch? Er zijn op de markt al van dat soort TOTP-devices, waar hooguit een camera inzit om het makkelijker te maken te onboarden door het scannen van een QR-code.
19-01-2024, 17:06 door Anoniem
Volgens mij slaap je nog en zie je niet wat er gebeurd in Europa. Maar blijf maar slapen, vadertje Europa waakt en zorgt wel voor je, zolang je maar doet wat er gezegd wordt.
Nee ik slaap niet en ben altijd in geschiedenis geïnteresseerd, en omdat de meeste maar wat schrijven zonder te
weten waar het overgaat doe ik er een linkje.

En wat heeft het hedendaagse Rusland in Gods naam met het marxisme te maken, je kunt het dictatuur noemen
maar als je echt begrijpt hoe het kapitalisme werkt dan zie je ook vergelijkingen. Ik heb de nodige discussies gevoerd
over wat er nu zo ongeveer op deze planeet aan de hand is maar dat werd als onzin beschouwd. Voor de goede
orde ik ben voor vrijheid heb niets met die machthebbers die bepalen hoe wij moeten leven met of zonder smartphone,
of godsdienst dus met die dwingers op deze site die vinden dat alles via de smartphone moet ben ik het helemaal niet
mee eens. Ik hier met opzet godsdienst bijgezet ben benieuwd als je begrijpt waarom, heeft niets te maken met de
situatie in het Midden-Oosten.
20-01-2024, 09:19 door Anoniem
Ik ben wel een beetje verslaafd aan de smartphone.
Eigenlijk regel ik alles met dat ding.
Het zou een beetje een ramp zijn als ik hem kwijt zou zijn.
Maar ik zit niet op welk sociale media platform dan ook.
Ook geen Whatsapp. Ik gebruik alleen sms of ik bel.
20-01-2024, 11:01 door Anoniem
Door Anoniem: Ik ben wel een beetje verslaafd aan de smartphone.
Eigenlijk regel ik alles met dat ding.
Het zou een beetje een ramp zijn als ik hem kwijt zou zijn.
Maar ik zit niet op welk sociale media platform dan ook.
Ook geen Whatsapp. Ik gebruik alleen sms of ik bel.
Voor alleen SMS of bellen heb je geen smartphone nodig.
Daarvoor zijn er (nog) gewone mobiele telefoons te koop
die veel langer meegaan met minder veiligheidsrisico's.
20-01-2024, 17:41 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Ik ben wel een beetje verslaafd aan de smartphone.
Eigenlijk regel ik alles met dat ding.
Het zou een beetje een ramp zijn als ik hem kwijt zou zijn.
Maar ik zit niet op welk sociale media platform dan ook.
Ook geen Whatsapp. Ik gebruik alleen sms of ik bel.
Voor alleen SMS of bellen heb je geen smartphone nodig.
Daarvoor zijn er (nog) gewone mobiele telefoons te koop
die veel langer meegaan met minder veiligheidsrisico's.

Maar ik zei : “Eigenlijk regel ik alles met dat ding.”
En dat kan niet met een gewone mobiele telefoon.
20-01-2024, 18:36 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: Ik ben wel een beetje verslaafd aan de smartphone.
Eigenlijk regel ik alles met dat ding.
Het zou een beetje een ramp zijn als ik hem kwijt zou zijn.
Maar ik zit niet op welk sociale media platform dan ook.
Ook geen Whatsapp. Ik gebruik alleen sms of ik bel.
Voor alleen SMS of bellen heb je geen smartphone nodig.
Daarvoor zijn er (nog) gewone mobiele telefoons te koop
die veel langer meegaan met minder veiligheidsrisico's.

Maar ik zei : “Eigenlijk regel ik alles met dat ding.”
En dat kan niet met een gewone mobiele telefoon.
Nee, je zei: "Ik gebruik alleen sms of ik bel".
Ik doe dat namelijk ook
en ik kan daarmee
in combinatie met een gewone computer
nu nog alles regelen.
20-01-2024, 19:54 door Anoniem
Door Anoniem:
Volgens mij slaap je nog en zie je niet wat er gebeurd in Europa. Maar blijf maar slapen, vadertje Europa waakt en zorgt wel voor je, zolang je maar doet wat er gezegd wordt.
Nee ik slaap niet en ben altijd in geschiedenis geïnteresseerd, en omdat de meeste maar wat schrijven zonder te
weten waar het overgaat doe ik er een linkje.

En wat heeft het hedendaagse Rusland in Gods naam met het marxisme te maken, je kunt het dictatuur noemen
maar als je echt begrijpt hoe het kapitalisme werkt dan zie je ook vergelijkingen. Ik heb de nodige discussies gevoerd
over wat er nu zo ongeveer op deze planeet aan de hand is maar dat werd als onzin beschouwd. Voor de goede
orde ik ben voor vrijheid heb niets met die machthebbers die bepalen hoe wij moeten leven met of zonder smartphone,
of godsdienst dus met die dwingers op deze site die vinden dat alles via de smartphone moet ben ik het helemaal niet
mee eens. Ik hier met opzet godsdienst bijgezet ben benieuwd als je begrijpt waarom, heeft niets te maken met de
situatie in het Midden-Oosten.


Oke , Frans , ik accepteer wat jij schrijft over deze onderwerpen. Ook al heb ik een andere mening.
20-01-2024, 21:08 door Anoniem

Nee, het is misgegaan op het moment dat bedrijven en overheden de voordelen gingen zien om iedere gebruiker te kunnen monitoren en hun gegevens en communicatie konden inzien. Banken zagen ook ineens een goudmijn aan data ontstaan en wisten niet hoe snel ze een app moesten uitbrengen om ook in de berg vrijgekomen data te graaien.

Die voordelen hebben ze altijd al ingezien.
Pas met komst van de smartphone konden ze die voordelen in de praktijk brengen.
In de tijd van de DDR moesten ze nog een microfoontje gaan verstoppen in iemands huis, of een verborgen camera plaatsen.
Nu heeft iedereen continu een microfoon/camera/gps tracker op zak, die hij niet kan uitschakelen.
Hoe handig is dat.



Er zitten inderdaad grote voordelen aan de smartphone maar helaas ook veel te veel nadelen.

De voordelen wegen m.i. niet op tegen de nadelen.
Waarom moet een mobiele telefoon tevens ook een computer met internet zijn?
Waarom kan een telefoon niet gewoon een telefoon zijn?



Ondertussen worden ook hele generaties bijziend vanwege het constante getuur op dat kleine scherm.
Over een jaar of 10 zal een jongere zonder bril een zeldzaamheid zijn vrees ik, en zitten we vastgeketend aan de smartphone omdat deze vanuit Europa verplicht is gesteld vanwege het digitale ID, gezondheidspaspoort, digitaal rijbewijs en de CDBC. Als je geen smartphone bij je hebt ben je een crimineel want dan heb je iets te verbergen. En mensen gaan deze ellende gewoon accepteren want het is allemaal zo gemakkelijk. Helaas zullen ze er veel te laat achter komen dat ze in een marxistische controle staat zijn gekomen waar bewegingsvrijheid en alle andere vrijheden verdwenen zijn en plaats hebben gemaakt voor een vanuit Europa gedirigeerde 'vrijheid' op basis van de te behalen deugpunten.
Als we dit allemaal laten gebeuren is er geen toekomst voor de generaties die na ons komen, althans eentje die wij nooit gewild hebben maar waar we ons in hebben laten duwen.


Jep.
De prijs voor het 'gemak' zal hoog zijn.
20-01-2024, 23:40 door Anoniem
Door Anoniem:

Nee, het is misgegaan op het moment dat bedrijven en overheden de voordelen gingen zien om iedere gebruiker te kunnen monitoren en hun gegevens en communicatie konden inzien. Banken zagen ook ineens een goudmijn aan data ontstaan en wisten niet hoe snel ze een app moesten uitbrengen om ook in de berg vrijgekomen data te graaien.

Die voordelen hebben ze altijd al ingezien.
Pas met komst van de smartphone konden ze die voordelen in de praktijk brengen.
In de tijd van de DDR moesten ze nog een microfoontje gaan verstoppen in iemands huis, of een verborgen camera plaatsen.
Nu heeft iedereen continu een microfoon/camera/gps tracker op zak, die hij niet kan uitschakelen.
Hoe handig is dat.



Er zitten inderdaad grote voordelen aan de smartphone maar helaas ook veel te veel nadelen.

De voordelen wegen m.i. niet op tegen de nadelen.
Waarom moet een mobiele telefoon tevens ook een computer met internet zijn?
Waarom kan een telefoon niet gewoon een telefoon zijn?



Ondertussen worden ook hele generaties bijziend vanwege het constante getuur op dat kleine scherm.
Over een jaar of 10 zal een jongere zonder bril een zeldzaamheid zijn vrees ik, en zitten we vastgeketend aan de smartphone omdat deze vanuit Europa verplicht is gesteld vanwege het digitale ID, gezondheidspaspoort, digitaal rijbewijs en de CDBC. Als je geen smartphone bij je hebt ben je een crimineel want dan heb je iets te verbergen. En mensen gaan deze ellende gewoon accepteren want het is allemaal zo gemakkelijk. Helaas zullen ze er veel te laat achter komen dat ze in een marxistische controle staat zijn gekomen waar bewegingsvrijheid en alle andere vrijheden verdwenen zijn en plaats hebben gemaakt voor een vanuit Europa gedirigeerde 'vrijheid' op basis van de te behalen deugpunten.
Als we dit allemaal laten gebeuren is er geen toekomst voor de generaties die na ons komen, althans eentje die wij nooit gewild hebben maar waar we ons in hebben laten duwen.


Jep.
De prijs voor het 'gemak' zal hoog zijn.


Ik zie wel een toekomst waar iedereen elkaar in de gaten gaat houden, onbetaald. En misschien wel na hersenspoeling, een beetje zoals in een religieuze sekte. Allemaal perpetual wachtend op de eindtijd (klima of wat anders) en wachten op een redding die nooit zal komen. Een soort infinity war, op aarde.

War on drugs. War on terror etc

Wie is het nog niet vergeten? Hoe mensen gebrainwashed werden

Ik weet het nog....

WMD WMD WMD

Russia Russia Russia (afleiding van de Clinton schandaaltjes)

Iran Iran Iran

En natuurlijk China China China

Corona Corona Corona

En straks?

Aliens aliens aliens. :) Of wat anders? Wat wordt het excuus voor de nieuwe DDR?

Wie weet........ Misschien laten sommigen zich ook graag brainwashen.


"Sweet dreams are made of this
Who am I to disagree?
I travel the world and the seven seas
Everybody's looking for something

[Verse]
Some of them want to use you
Some of them want to get used by you
Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused


Mooi tijdloos lied van Eurythmics
21-01-2024, 18:36 door Anoniem
En straks?

Aliens aliens aliens. :) Of wat anders?
Aliens zijn helemaal niet nodig. We hebben de mens zelf nog om als vijand te laten figureren.
Maak de mens wijs dat hij/zij zijn/haar eigen vijand is (met zijn/haar "milieu"gedrag op de planeet) en je bent binnen.
Een vrijbrief voor oneindige schaafmogelijkheden (dwingend opgelegde gedragsveranderingen).
Desnoods maak je transhumanistische ingrepen verplicht om de "onwillige" aard van de mens te "verbeteren".
Ik zie grote mogelijkheden voor de industrie en voor wie daar uiteindelijk van profiteert.
22-01-2024, 14:24 door Anoniem
Door Anoniem: probleem zal zich waarschijnlijk min of meer vanzelf oplossen
als de werkelijke kosten van het gebruik van een smartphone
doorberekend gaan worden.
Aanwijzing daarvoor wordt ook hier gegeven:
https://www.security.nl/posting/826390/Ministerie%3A+betaalbaarheid+internet+kan+onder+druk+komen+te+staan
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.