image

Politie neemt Telegramgroepen over waarin illegaal vuurwerk werd verhandeld

woensdag 6 december 2023, 09:22 door Redactie, 4 reacties

De politie heeft onlangs vier verschillende Telegramgroepen overgenomen en offline gehaald waarin illegaal vuurwerk werd aangeboden. De persoonsgegevens en andere gegevens die in de groepen rondgingen zijn veiliggesteld. De mogelijke beheerder, een jongen uit de gemeente Noardeast-Fryslân, is op het politiebureau ontboden om verhoord te worden. Het lukte politie om de vier Telegramgroepen via de telefoon van de beheerder over te nemen.

Toen de politie toegang had tot de Telegramgroepen werd er een bericht naar de in totaal negenduizend deelnemers gestuurd. "Door een team specialisten van de politie is deze groep onlangs overgenomen en alle data is veiliggesteld", aldus het begin van de boodschap. De politie zegt zich bij de aanpak van illegaal vuurwerk vooral te richten op de handelsnetwerken.

Vorig jaar november werd in Noord-Nederland ook een Telegramgroep waarin illegaal vuurwerk werd verhandeld offline gehaald en recent nog in Breda. Nu lukte dat opnieuw bij vier verschillende groepen tegelijk. Het offline halen van de groepen gebeurde onder regie van het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie (OM), met hulp van de politie-eenheid Noord-Holland.

Reacties (4)
06-12-2023, 14:05 door Anoniem
nou waar blijft de politie van Rotterdam dan...??????
06-12-2023, 20:07 door Anoniem
Dus als ik het goed begrijp heeft de politie de telefoon van de beheerder gehackt.
Dat zal vast wettelijk gezien mogen of een grensgeval zijn maar ik blijf dat wel een twijfelachtige kwestie vinden.
07-12-2023, 11:00 door Anoniem
Het lijkt me logisch dat de verdachte op het politiebureau is gehaald en hij is overgehaald zijn telefoon in te leveren en te ontgrendelen waarmee toegang is verschaft tot de andere telegram groepen. Misschien met de belofte van strafverlichting als "informant" of zoiets.
11-12-2023, 12:51 door Anoniem
Wat is de overheid toch sneu dat ze zo trots zijn dat ze dit nieuws naar buiten moeten brengen. Een boeren schooljongen intimideren, zijn telefoon afnemen en een berichtje sturen. WOW!! Het budget zal wel op zijn, anders waren ze nog met een arrestatieteam binnengevallen. ....of hadden ze dat ook gedaan, waren bij de boerderij aangekomen, en waren het met veel geweld het grootste 'huis' binnegevallen. ...bleek dat de stal te zijn. ...Dus schrappen we dat weer uit het persbericht.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.