image

Cyberagentschappen EU en VS gaan nauwer samenwerken

donderdag 7 december 2023, 12:32 door Redactie, 5 reacties

De cyberagentschappen van de Europese Unie en de Verenigde Staten gaan nauwer samenwerken. Dat zijn het Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) van het Amerikaanse ministerie van Homeland Security en het Europees Agentschap voor cyberbeveiliging (ENISA) vandaag overeengekomen. Zo zal er nauwer worden samengewerkt met het uitwisselen van best practices en versterken van 'situationeel bewustzijn'.

Volgens ENISA is de overeenkomst een belangrijke mijlpaal in de samenwerking tussen de VS en de EU op het gebied van cybersecurity. "Cyberdreigingen kennen geen grenzen. Daarom is internationale samenwerking met onze partners een must", zegt Josep Borrell, de chef buitenlandse zaken van de Europese Unie. Hij stelt dat de samenwerking ervoor zorgt dat cyberdreigingen beter kunnen worden bestreden.

"Het is essentieel dat de EU en de Verenigde Staten samenwerken in het beveiligen van cyberspace, waaronder het beschermen van vitale infrastructuur en het verbeteren van de veiligheid van digitale producten", laat Eurocommissaris Thierry Breton weten. Via de samenwerking willen ENISA en het CISA meer systematisch informatie en kennis over cyberdreigingen gaan delen, waarbij databeschermingseisen 'volledig worden gerespecteerd'. Naar aanleiding van de overeenkomst zal er een operationeel werkplan worden opgesteld.

Reacties (5)
07-12-2023, 14:02 door Anoniem
Ah, wanneer de uitwisselen van EU burgers niet op de officiële manier kan, dan maar via de achterdeur.
De VS moet en zal alles weten van Europeanen.
Is het niet via een vaag verdrag zonder rechten en inspraak, dan maar via de lijn naar de NSA/CIA en andere 3 letter afk waar we nog niets van weten.
07-12-2023, 14:02 door Anoniem
Hoeven ze niet zoveel meer stiekem met elkaar te delen
07-12-2023, 14:27 door Anoniem
Eu en vs willen dus samenwerken omdat lokatie gebaseerde afscherming onvoldoende werkt?
Ik krijg vaak genoeg "this content is not avalable in your region"
men heeft het over cybercrime maar doe dan ook wat tegen die streaming diensten die versnipperd zijn en geo blocking toepassen (bbc, nepflix, disney, hbo)
Piracy word dacht ik ook als cybercrime gezien. Correct me if i'm wrong.
07-12-2023, 15:10 door Anoniem
Dit is niet de NSA o.i.d. mensen.

Samenwerking op dit vlak is goed voor de digitale weerbaarheid en compententie hiervoor van de aangesloten landen en organisaties.
08-12-2023, 09:30 door Anoniem
Door Anoniem: Dit is niet de NSA o.i.d. mensen.

Samenwerking op dit vlak is goed voor de digitale weerbaarheid en compententie hiervoor van de aangesloten landen en organisaties.

Met bewijs geleverd, zijn de amerikanen erger voor onze veiligheid dan alle russen, chinezen, iranezen en aliens bij elkaar opgeteld. En dan bedoel ik dus niet die FUD die de VS en UK elke week in de lucht slingeren zonder enige vorm van bewijs en alleen maar op het onderbuik gevoel inspelend.

Bij 60+ers en 20-ers ben je tegenwoordig een terrorist als je bij aliexpres een usb kabeltje koopt.. zo erg werkt de hersenspoeling van de NOS en bovenliggende clubjes inmiddels. want je koopt in china, maakt gebruikt van 3de wereld lang porto, je sponsort dus china en dus putin en stalin en yopinguin en alle andere james bond evil-do-ers. en dus ben je anti-oekraine en tegen het millieu, voor kiddyp en dat allemaal omdat je een USB kabeltje koopt van 180 cent ipv de 4000 cent die rechtstreeks via achterdeur bedrijfjes naar ierland wordt gesluist om daar via nog schimmerige truukjes in de achterzak van een man te verdwijnen die perfect zou kunnen dienen als gay-james-bond-villain. misschien kan Rami die rol wel vervullen? Hij is al JB villain geweest en als je mr robot en queen kunt spelen, dan kun je ook wel apple-boss spelen.
Wel een beetje oefenen om de benen wijd te houden alsof je o-benen hebt, zwarte coltrui aan, en met je handen een 'inclusieve' beweging blijven maken alsof je een betonbuis tussen je benen hebt en monopolie-geld aan het harken bent op een speelbord of misschien meer een vlees-etende-plant die net een vliegje heeft binnengelokt.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.