image

MacOS kan bij screensharing verkeerde content gebruikers delen

woensdag 20 december 2023, 09:26 door Redactie, 6 reacties

Wanneer gebruikers van macOS Sonoma hun scherm delen kan het voorkomen dat de verkeerde content wordt gedeeld, zo laat Apple weten. Het bedrijf heeft voor deze kwetsbaarheid, aanwezig in WindowServer en aangeduid als CVE-2023-42940, een beveiligingsupdate uitgebracht. Het probleem werd gevonden door beveiligingsonderzoeker Craig Hockenberry.

Het is het enige beveiligingslek dat via macOS Sonoma 14.2.1 wordt verholpen. Voor nog andere ondersteunde macOS-versies is geen beveiligingsupdate verschenen. Apple roept gebruikers op om de update te installeren. "Het up-to-date houden van je software is één van de belangrijkste dingen die je kunt doen om je Apple-producten veilig te houden."

Reacties (6)
20-12-2023, 10:06 door Anoniem
"Apple roept gebruikers op om de update te installeren." Hoe dan? Niets gehoord of gezien van Apple.
20-12-2023, 18:02 door Anoniem
Door Anoniem: "Apple roept gebruikers op om de update te installeren." Hoe dan? Niets gehoord of gezien van Apple.
Nou, bijvoorbeeld door de oproep op een webpagina te plaatsen, de pagina waar het artikel naar linkt om precies te zijn.

Ik heb het gevoel dat ik een open deur aan het intrappen ben met die opmerking, maar kennelijk zeg ik toch iets waar je niet zelf op was gekomen. Je bent overigens de enige niet, ik verbaas me regelmatig over hoeveel mensen vragen stellen waarop het antwoord simpelweg gevonden kan worden door een link in een artikel te volgen. Je hoeft er niet eens zelf naar te zoeken, die links zijn het presenteerblaadje waarop je het krijgt aangereikt. Gebruik ze dan ook!
20-12-2023, 18:31 door Anoniem
Door Anoniem: "Apple roept gebruikers op om de update te installeren." Hoe dan? Niets gehoord of gezien van Apple.

Door naar de Instelling te gaan -> Algemeen -> Software update te gaan, en "controleer op Updates" te drukken, en dan de update te instaleren... lijkt me...

anders wachten tot die in "stable and verified release" komt te staan en Apple je er over gaat lopen lastig vallen.
20-12-2023, 20:44 door Anoniem
Door Anoniem: "Apple roept gebruikers op om de update te installeren." Hoe dan? Niets gehoord of gezien van Apple.
Het staat er toch echt hoor.
https://support.apple.com/en-us/HT214048
20-12-2023, 20:55 door Anoniem
Ik krijg de update niet geinstalleerd, ik heb zo'n grijze machine met zo'n grote sleuf aan de bovenkant en twee van die snoertjes eraan waar twee heel vreemde toetsenborden opzitten in de vorm van een bot ofzo, met van die rood/blauw/geel/groende knopjes, vreemd.
Denk ook dat dat ding een virus heeft, als ik er een casette in doe en zet het aan met een grote schuifknop verschijnt er plotseling een spel (Ardy Lightfoot) en geen besturingsysteem, heel vreemd allemaal...
21-12-2023, 13:18 door Anoniem
Door Anoniem: "Apple roept gebruikers op om de update te installeren." Hoe dan? Niets gehoord of gezien van Apple.

Heb je tijdens het installeren van je apple apparaat soms het vinkje uitgezet om geen nieuws te krijgen? Nee, dan roepen ze niet naar jouw.

De rest van de gebruikers krijgt letterlijk een popup dat een update klaar staat, of een zelf een mailtje met de CVE's.
En het nieuws heeft je bereikt, gezien je ook reageert op een uitwerking van de oproep hier ;).
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.