image

OM eist vier jaar cel voor diefstal van 100.000 euro via gestolen inloggegevens

maandag 25 december 2023, 07:47 door Redactie, 0 reacties

Het Openbaar Ministerie heeft tegen een 32-jarige man uit Almere die wordt verdacht van het stelen van 100.000 euro door middel van gestolen inloggegevens een gevangenisstraf van vier jaar geëist. De man zou een gebruiker van de Genesis Market zijn geweest. Via deze online marktplaats werden inloggegevens, cookies en andere data van besmette computers aangeboden.

Door middel van een aparte browser en browserplug-in die de Genesis Market had ontwikkeld was het voor afnemers mogelijk om met gestolen inloggegevens op allerlei diensten in te loggen. De marktplaats beweerde dat zolang het toegang tot de besmette computer van een slachtoffer had, de gestolen data van het slachtoffer up-to-date werd gehouden, maar de gegevens ook werden doorgestuurd wanneer die een nieuw account aanmaakte.

De man uit Almere zou de beschikking over meer dan 220 bots hebben gehad. Volgens de verdachte is hij onschuldig. De telefoons en laptops die in zijn woning werden aangetroffen, en waarmee de fraude werd gepleegd, waren van iemand anders. Dat was ook het geval voor de drugs en het automatisch machinepistool dat politie aantrof. Van wie de goederen dan wel waren wilde de man niet zeggen. De rechter doet op 12 januari uitspraak, meldt Omroep Flevoland.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.