image

Australische tak Yakult slachtoffer van ransomware-aanval

woensdag 27 december 2023, 11:18 door Redactie, 1 reacties

De Australische tak van de Japanse probioticaproducent Yakult is slachtoffer van een ransomware-aanval geworden. Op 21 december meldde een ransomwaregroep genaamd 'DragonForce' dat het een aanval op Yakult had uitgevoerd en dat daarbij bijna honderd gigabyte aan data is buitgemaakt.

Yakult Australia meldt sinds afgelopen zaterdag op de eigen website dat de Australische en Nieuw-Zeelandse IT-systemen zijn getroffen door een 'cyber incident'. Om wat voor incident het precies gaat wordt niet vermeld. Wel dat het onderzoek naar getroffen systemen en data nog gaande is en dat zodra er meer informatie bekend is dit zal worden gemeld. Tevens is het incident bij de Australische en Nieuw-Zeelandse privacytoezichthouders gemeld.

Reacties (1)
27-12-2023, 11:42 door Anoniem
Er zijn er 2 bijgekomen:
- Ace Air Cargo
- Kinetic Leasing
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.