image

Ziekenhuizen VS eisen bij rechter dat cloudopslagdienst gestolen data teruggeeft

zondag 31 december 2023, 09:46 door Redactie, 4 reacties

Twee Amerikaanse ziekenhuizen die onlangs slachtoffer van een ransomware-aanval werden zijn naar de rechter gestapt om ervoor te zorgen dat een cloudopslagdienst bij de aanval gestolen data teruggeeft. De aanval vond op 1 september plaats en zorgde ervoor dat het Carthage Area Hospital en Claxton Hepburn Medical Center tijdelijk geen ambulances konden ontvangen. Ook werden allerlei afspraken met patiënten afgezegd.

De aanval werd opgeëist door de criminelen achter de LockBit-ransomware. De aanvallers eisten losgeld, anders dreigden ze de gestolen data openbaar te maken. De ziekenhuizen besloten niet te betalen, waarop de gegevens van inmiddels dertig patienten openbaar zijn gemaakt. Het gaat om namen, telefoonnummers en de reden dat ze in het ziekenhuis waren.

De ziekenhuizen zijn samen met de FBI erachter gekomen waar de gestolen data is opgeslagen en proberen die nu via de rechter terug te krijgen. Via een gerechtelijke procedure willen de ziekenhuizen dat de betreffende cloudopslagdienst wordt gedwongen om de gestolen data terug te geven en alle kopieën te vernietigen. De opslagdienst zou met de FBI samenwerken, zo blijkt uit juridische documenten waarover 7News bericht. De ziekenhuizen zijn nog altijd bezig met het herstellen van hun systemen.

Reacties (4)
31-12-2023, 14:33 door Anoniem
De Amerikaanse zorg heeft zelf maffiatrekjes. Dus dan weet je niet meer goed met wie je het nog eens kunt zijn.
01-01-2024, 02:58 door Anoniem
Nu is het gestolen patientgegevens. Straks wil Hollywood en Disney dat Microsoft en Apple jouw data op jouw apparatuur gaat scannen om jouw bluray backups onklaar te maken. En weet weet hoe veel meer.
01-01-2024, 05:50 door Anoniem
Door Anoniem: De Amerikaanse zorg heeft zelf maffiatrekjes.
Kun je dat toelichten?
02-01-2024, 22:01 door Xavier Ohole - Bijgewerkt: 02-01-2024, 22:01
MICROSOFT WINDOWS #whatelse
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.