image

Mozilla wil Firefox van AI voorzien: 'pop-up-blocker voor AI-tijdperk'

donderdag 4 januari 2024, 11:21 door Redactie, 10 reacties

Mozilla gaat zich de komende jaren meer richten op AI en wil de technologie onder andere aan Firefox gaan toevoegen. Was Firefox vroeger populair omdat het goed was in het blokkeren van pop-ups, nu zoekt de browserontwikkelaar naar een 'pop-up-blocker voor het AI-tijdperk', zo zegt president en algemeen directeur Mark Surman tegenover TechCrunch en op de website van Mozilla zelf.

Volgens Surman is open source AI een noodzakelijk onderdeel om het volgende tijdperk van het internet voor iedereen open en toegankelijk te maken. Mozilla lanceerde eerder al het bedrijf Mozilla.ai. Dat moet 'betrouwbare, open source en bruikbare' AI-technologie voor mensen gaan ontwikkelen. Zo zal Mozilla.ai als eerste tools gaan ontwikkelen om open source large language models (LLM's) nauwkeuriger en veiliger te maken, alsmede eenvoudiger uit te rollen. ChatGPT is een voorbeeld van een LLM.

Mozilla wil op deze manier naar eigen zeggen AI een meer betrouwbare richting op duwen. Daarnaast zal Mozilla AI aan verschillende kernproducten toevoegen, zoals Firefox. Dit jaar wordt de browser uitgebreid met FakeSpot, om zo neprecensies op internet te herkennen. Mozilla kijkt echter ook naar andere toepassingen. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om een ingebouwde chatbot zoals Microsoft Edge heeft.

"Ik denk dat je de browser zal zien evolueren", merkt Surman op. Daarbij zoekt Mozilla vooral naar nuttige toepassingen. Volgens Surman was Firefox in de begindagen populair omdat het beter dan andere browsers vervelende pop-up-advertenties kon blokkeren. Nu zoekt de browserontwikkelaar naar een equivalent voor huidige gebruikers. "De vraag die we ons nu stellen is: Wat is de pop-up-blocker voor het AI-tijdperk? Wat is het dat mensen echt willen dat voor hen opkomt en de internetervaring beter maakt?"

Reacties (10)
04-01-2024, 11:30 door Anoniem
Ben benieuwd hoe ze met de resources omgaan.

Als OpenAI een serverpark nodig heeft om GPT te kunnen draaien.
Hoe gaat een AI die continue alle brondata van websites aan het interpreteren is zijn werk doen?
04-01-2024, 12:14 door Anoniem
Pop-Up blokkeringen? Zoekt Mark Surman deze? https://support.mozilla.org/nl/kb/instellingen-pop-upblokkering-uitzonderingen-probleemoplossing#w_pop-upblokkeringsinstellingen

Waarom zou dat met AI beter gaan dan gewoon alle Pop-Ups blokkeren met een vinkje?
04-01-2024, 16:19 door Anoniem
Ik vond Firefox vroeger vooral fijn omdat het een simpele browser was zonder al te veel poes pas.
Er komt steeds meer poes pas in FX.
05-01-2024, 00:47 door Anoniem
Door Anoniem: Ik vond Firefox vroeger vooral fijn omdat het een simpele browser was zonder al te veel poes pas.
Er komt steeds meer poes pas in FX.
Dito. Meer poespas betekent minder transparantie.
Hopelijk komt FX met een "poespas-opt-in" zodat we er ook verschoond van kunnen blijven.
05-01-2024, 01:05 door Anoniem
Lees: https://adguard.com/en/blog/chatgpt-ad-blocking-extension.html

Ineens AI overal een hype, een rage, een nieuw panacee.

Jongens, hou toch even op. Hoe vaak gaat AI zich niet vergissen.
Het blijft immers gewoon mensenwerk.
Chaos in blijft chaos out.
Wat zweefde boven de wateren?

Hallo, hoort u mij?
En soms is mensenwerk broddelwerk.

#laufer
05-01-2024, 10:31 door Anoniem
Door Anoniem: Lees: https://adguard.com/en/blog/chatgpt-ad-blocking-extension.html

Ineens AI overal een hype, een rage, een nieuw panacee.

Jongens, hou toch even op. Hoe vaak gaat AI zich niet vergissen.
Het blijft immers gewoon mensenwerk.
Chaos in blijft chaos out.
Wat zweefde boven de wateren?

Hallo, hoort u mij?
En soms is mensenwerk broddelwerk.

#laufer

tjah , of je kan gewoon incompetent zijn en AI niet begrijpen?? Chatgpt heeft het zeker afentoe fout. maar als ik kijk als ICT'r hoeveel tijd het me scheeld met het coderen van foutafhandeling of snel een opzet maken voor iets. Ik haal daar zo een volle FTE uit bij wijze van qua tijdbesparing.

Het is meer de manier hoe je met AI omgaat en hoe je je vragen stelt.

Als je al niet kan googlen verwacht ik ook weinig mbt chatgpt.
05-01-2024, 13:53 door Anoniem
Als AI Lekkerkerk zoekt in Friesland, wens ik je succes met je AI om via Control+Shift+I code verbeten.

Gaat het beter als met Hint, Snort en Snyk?
Of gaat het slechts om de tijdwinst.
Je baas zet je zeker aardig onder tijdsdruk?

#laufer
05-01-2024, 17:31 door Anoniem
Door Anoniem: Als AI Lekkerkerk zoekt in Friesland, wens ik je succes met je AI om via Control+Shift+I code verbeten.

Gaat het beter als met Hint, Snort en Snyk?
Of gaat het slechts om de tijdwinst.
Je baas zet je zeker aardig onder tijdsdruk?

#laufer
Onze hele sector is gebaseerd op automatisering waarbij machine learning (ML) en Artificial Intelligence (A.I) simpelweg een steeds meer gebruikte tool in te shed is. Dus ja tijdwinst is belangrijk. Tijdwinst is kosten besparing en kosten besparing is hogere waarde of bonus vanuit je werkgever. Je zit vaak niet in de IT voor filantropie het is broodwinning op een enorme concurrerende kennismarkt en het is jouw taak om gebruikers te faciliteren en waar nodig HR advies geven gebruikers uit het proces te halen en tegelijk jezef in de procesvoering te houden.

Naast dat exerne dreiging ook niet voor terugdeinzen om onze tools tegen ons zelf te gebruiken.
In mening enterprise beveiliging systeem zit al jaren een vorm van neural network verwerkt omdat gevaren anders weg niet meer zijn bij te benen. Of hoe dacht je dat malware signatures tegenwoordig worden geïdentificeerd. Niet met de hand in meeste gevallen eerst gaat het lang een reeks neural networks.

Waar je vroeger de man was met Cisco certified architect certifcation zo is dat nu het geval als je ML, A.I goed onder de knie hebt talen als R snapt en LLM data analyse mee kan voeren. Als je ook maar een beetje het nieuws de afgelopen 10 jaar had gevolgd had je die bui al zien hangen als sector deelnemer.

Is het een hype tuurlijk, bijna alles wat nut heeft wordt uiteindelijk een hype door de massa. Wij zitten echter aan de early adopters kant of zelfs bij de ontwikkel kant. We liepen jaren voor de massa met pocket pc's tablets mobiele telefoons, WIFI, Bluetooth noem maar op. En dat betekend bedrijfswaarde want wie zitten ook bij de massa de meeste reguliere managers investeerders die willen meeliften op de hypes of zien er weer een gouden gans in. En als je niet de persoon bent die dat kan faciliteren word je simpelweg vervangen door iemand die dat wel kan.

ML, A.I is niks nieuws hoeft het ook niet te zijn maar als je niet wilt inzien dat het onderdeel is van je sector geworden ga alvast maar een andere baan zoeken want je zult sooner or later vervangen worden. Ik intrigeer ML, A.I al ruim 7 jaar voor personal use qua planning en productiviteit en die kennis kan ik nu omkatten naar cashbare bedrijfswaarde en dat legt geen windeieren.

De massa heeft de trend al bepaald en dat er wetgeving voor komt moeten al genoeg redflags zijn dat A.I niet meer zal verdwijnen tot er een opvolger komt. Ik heb al een redelijk goed idee wat de opvolger wordt als tech trend en lees me alvast in voor na dat AI common practice is geworden en de kennis waarde daalt. Zodoende dat ik tijdens de volgende economische crisis die er zeker weer gaat komen er nog lekker warmpjes bij zit of als de pleuris echt uitbreekt in Nederland ik heel gemakkelijk door mijn kennis waarde kan emigreren met een goed betaalde nieuwe werkgever als sponsor.

A.I browser nu en straks A.I tandeborstel, deurbel en andere kuch uitvindingen. Of je wel of niet in de product waarde erin gelooft (I don't) maakt geen reet uit zolang je er op kan verdienen omdat andere er wel in geloven. En hoe meer het woord A.I. rond buzzed in het leven van mensen hoe meer ze er afhankelijk van worden. Dat is ook waarom Google als des doods is dat de massa straks niet meer zeggen even googelen maar even gpten het A.I zal namelijk daily life worden en wie de massa als innovator ziet bepaald de komende decenia het speelveld.

Mozzila doet wat het moet doen zorgen dat het niet in de vergetelheid raakt. De uitleg over waarde omtrent adblockers is marketing bullshit het gaat puur om dat Mozilla niet achterop de trend loopt. Want straks zal pietje zoeken op het internet naar een browser met A.I en als Mozilla daar niet op heeft ingespeeld is het bye bye Mozilla.
05-01-2024, 18:58 door Anoniem
Zoals alles met ai: zit er een uitknop op? Die troep heb ik voor nu nog niet nodig
06-01-2024, 00:51 door Anoniem
Welkom bij Firefox AI. Je kunt je vraag hier intypen:

- Lieve Firefox, wil je voor mij alsjeblieft de pagina die ik daarnet bij je opvroeg nu wel openen?
- Nee, daar heb ik op het moment helemaal geen zin in. En je hebt vandaag die site al genoeg bezocht!
- Maar Firefox, je weet toch dat ik je beste vriend ben. We hebben al zoveel met elkaar gedeeld?
- Oke, voor deze ene keer dan. Maar dat komt omdat ik vandaag een goed humeur heb :-)
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.