image

Filmbedrijven eisen dat Reddit ip-adres gebruikers deelt die piraterij bespreken

dinsdag 16 januari 2024, 11:45 door Redactie, 14 reacties

Twee Amerikaanse filmbedrijven eisen dat Reddit ip-adressen deelt van gebruikers die piraterij op het platform bespreken. Voltage Holdings en Screen Media Ventures zijn naar de rechter gestapt om ervoor te zorgen dat Reddit op de dagvaarding reageert. Reddit kreeg al twee keer eerder een dagvaarding waarbij informatie werd gezocht over gebruikers die zich met piraterij zouden bezighouden. Bij de eerdere dagvaardingen werd om namen, e-mailadressen en ip-adressen gevraagd. De laatste dagvaarding betreft alleen ip-adressen van Redditors.

De filmbedrijven willen niet de Redditors voor de rechter slepen, maar hun internetprovider. De gebruikers stellen op Reddit namelijk dat hun internetproviders weinig doen tegen piraterij, zo meldt TorrentFreak. Bij de eerdere dagvaardingen verstrekte Reddit gegevens van één gebruiker die zijn internetprovider bij naam noemde. Gegevens van de andere Redditors werden niet verstrekt, omdat de website zo het recht op anonieme meningsuiting van gebruikers wil beschermen. De rechter ging daar destijds ook in mee en stelde dat het recht op anonieme meningsuiting zwaarder weegt dan het belang van rechtenhouders om aanvullend bewijsmateriaal te verkrijgen.

In de nieuwste aanklacht hebben de filmbedrijven verschillende reacties van Redditors vermeld waaruit zou moeten blijken dat hun internetprovider weinig doet tegen recidivisten, of dat de lakse houding juist potentiële piraten aantrekt. Naast het beschermen van het recht op anonieme meningsuiting stelt Reddit ook dat het niet meewerkt omdat gebruikers geen films bespreken die het eigendom van de filmbedrijven zijn, voegt Ars Technica toe. Wanneer de rechter zich over de zaak buigt is onbekend.

Reacties (14)
16-01-2024, 11:52 door Anoniem
Die provider zou ook helemaal niks moeten doen. Niks anders dan doorgeefluik spelen.
Maar ja, leg dat maar eens uit aan een filmmaatschappij...
16-01-2024, 12:00 door Anoniem
In de USA is het bespreken van piraterij nog iets anders dan het uitvoeren van piraterij. Vrije meningsuiting / 1th (?) amendement van de grondwet. Succes filmbedrijven, dat jullie advocaten je veel moge kosten.
16-01-2024, 12:26 door Anoniem
Daarom gebruik ik dus een proxy, zucht...
En de films zijn tegenwoordig ook nog bagger over het algemeen, wie wil ze nou nog piraten of zelfs daarover praten?
Films zijn tegenwoordig alleen nog maar een platform voor de filmmaker om zijn of haar activisme te uiten en gebruikers daarmee lastig te spammen, we willen niet onderwezen worden, we willen entertainment, het kost Dinsnep een hoop duiten.
En overigens; https://youtu.be/IeTybKL1pM4&t=5
16-01-2024, 14:03 door Anoniem
Dus omdat we hier over piraterij praten, daarom hebben de filmmaatschappijen het recht om ons IP-adres te achterhalen?
Ik denk dat ze niet goed weten hoe de wet in elkaar zit.
16-01-2024, 14:31 door Anoniem
Dus ergens over discussieren is gelijk aan de daad uitvoeren. (aldus de filmbedrijven)
Die advocaten hebben duidelijk iets niet begrepen. Of zijn die soms hun klanten aan het oplichten?
En als ik daar hier iets over post (advocaten die hun klanten oplichten), betekent dat dan dat dat ook werkelijk gebeurt (is)?
Dat is hun argument toch?
16-01-2024, 15:32 door Anoniem
Vraag me af wat ze met die IP-adressen doen?
Mensen in de gaten houden?
IP-adressen op een zwarte lijst zetten?
Voor eigen rechter spelen?
Kunnen ze bij de rechter aantonen wat ze er mee willen doen?
En zoals Anoniem van 12:00 al zei, het is vrije spraak.
En Anoniem 12:26; ik ben het volledig met je eens, de filmkwaliteit wordt in het geheel steeds slechter, het is de moeite niet waard om het "illegaal" te downloaden.
16-01-2024, 15:44 door Anoniem
Wel bijzonder dat we hier vinden dat het illegaal verspreiden van muziek en films helemaal okay is (er wordt zelfs even de vrijheid van meningsuiting aangehaald!), maar als KPN onze data aan een ander verkoopt, dan is de wereld ineens te klein...
16-01-2024, 16:21 door Anoniem
Door Anoniem: Daarom gebruik ik dus een proxy, zucht...
En de films zijn tegenwoordig ook nog bagger over het algemeen, wie wil ze nou nog piraten of zelfs daarover praten?
Films zijn tegenwoordig alleen nog maar een platform voor de filmmaker om zijn of haar activisme...daarmee lastig te vallen...we willen entertainment

De filmindustrie wil IP adressen van het piraten bataljon. Is het je opgevallen dat de scriptschrijvers in US weer aan het werk? Het een recht op vrije meningsuiting wordt door juristen in de VS nu eenmaal vaak bevraagd wordt. Zie de ontwikkelingen bij X.

De catalogus van Voltage Holding kan ik niet vinden, in die van Screen Media pictures kwam ik titels tegen als Bad Karma en de komedie Live Nude Girls. In de VS doemt om de zoveel tijd de juridische vraag op of pornografie hoort onder vrije meningsuiting.

Britse rechter onlangs een uitspraak gedaan in een zaak met bizarre films.
Gisteren in het AD:

https://www.ad.nl/buitenland/jarenlange-celstraf-voor-penis-en-beenamputatie-kan-van-de-bucketlist-af~a38d38e9/

BBC:

https://www.bbc.com/news/uk-england-london-67961089

/script/Niet offtopic: "En dan ga ik nu een tanktop vermaken op mijn naaimachine. Draad staat op de juiste spanning, ik hoef alleen het pedaal onder de tafel met mijn voet te bedienen en kan zo beginnen met vermaken want ze hebben het nodig voor een toneelstuk." //script/
17-01-2024, 05:43 door Anoniem
Hebben ze dergelijke wetgeving nodig ten behoeve van deep fake AI?

Ze zijn zelf kennelijk al een goed endje de weg kwijt.

Net als Herge, die uit latere versies achteraf bepaalde plaatjes moest verwijderen en 'gezuiverd' werd na WO II.

Over de Kuifje albums zijn ook leuke onderzoeken gedaan.
Zie de 'vournizeur' plaatjes -> https://nathangoldwag.wordpress.com/2023/11/01/did-tintin-prevent-world-war-ii/
Vournizeur is Jiddisch voor fourniseur - leverancier, verschaffer (luntrus).

Disclosure is nog steeds geen cybercrime!

luntrus
17-01-2024, 09:01 door Anoniem
Door Anoniem: Wel bijzonder dat we hier vinden dat het illegaal verspreiden van muziek en films helemaal okay is (er wordt zelfs even de vrijheid van meningsuiting aangehaald!), maar als KPN onze data aan een ander verkoopt, dan is de wereld ineens te klein...

Wel eens gehoord van klok en klepel? Niemand heeft in de reacties gesteld dat piraterij okay is. Het gaat er om dat er over praten (vrije meningsuiting) door de filmmaatschappijen gelijk gesteld wordt aan het uitvoeren van de overtreding of misdaad.
Er is ook geen sprake van het voorbereiden van een misdaad zoals b.v. een terroristische aanslag. Dus geen zwaarwegend argument om de vrijheid van meningsuiting terzijde te schuiven.
17-01-2024, 10:25 door Anoniem
Zelfde discussie kan men voeren over resource engineering, port scanning. Of scannen zonder toestemming van de we eigenaar.

Welke jurisprudentie hebben we hierover opgebouwd?
Alles mag tot het verboden wordt?

#laufer
17-01-2024, 11:50 door Anoniem
Door Anoniem: Wel bijzonder dat we hier vinden dat het illegaal verspreiden van muziek en films helemaal okay is (er wordt zelfs even de vrijheid van meningsuiting aangehaald!), maar als KPN onze data aan een ander verkoopt, dan is de wereld ineens te klein...
Haha! Geen zorgen, we verkopen de films niet, die raakt Disney niet eems aan de straatstenen kwijt!
Ik genruik zelf alleen HBOmax, (al al genoeg troep) ik heb niks met priraterij, maar vind het schunnig dat het er alleen al over spreken men terechtkomt op een zwarte lijst in een donker commercieel kantoortje in de vage filmindustrie.
Ook de filmindustrie maakt zich regelmatig schuldig aan allerlei affaires en moneylaundering, misbruik van jonge actrices en acteurs en dergelijke troep, ze zij echt niet zo heilig aks men denkt.
Daarnaast trashen ze alles van fans.
17-01-2024, 15:43 door Anoniem
In America is het de laatste tijd zeer populair om de providers aansprakelijk te stellen voor piracy gedrag van zijn klanten.

Als de provider "correct" meewerkt met de rechtenhouders of hun vertegenwoordigers (dus meldingen door sturen en klanten die veelplegers zijn af te sluiten). Als de provider niet goed meewerkt dan kunnen ze daarvoor mede aansprakelijk worden gesteld voor de piracy en kan er dus schade worden verhaald op de ISP.

Wat deze rechtenhouders nu aan het zoeken zijn is "klanten" van ISP's in America die zeggen dat hun provider niets doet om hun download gedrag aan te spreken of te limiteren. Deze uitspraken kunnen dan weer gebruikt worden in de rechtzaak tegen de ISP als bewijs.
Dit is dan ook de reden dat ze minimaal het IP willen van de poster zodat ze die naar een ISP kunnen mappen.

In dit speciefieke geval zijn ze dus echt niet geinteresseerd in wat de person download of doet omdat ze daar nu niet achteraan gaan.

Reddit probeert alleen zijn klanten te beschermen en ook hun business model te beschermen door te zeggen wat je post is beschermt (zolang je binnen de wet blijft) en niemand hoeft te weten wie het was die dat gepost heeft.
Als Reddit constant info over posters moet blijven uitgeven dan vertekken de mensen snel naar een andere plek waar hun info beter wordt berschermt ...
18-01-2024, 21:36 door Anoniem
Door Anoniem: In America is het de laatste tijd zeer populair om de providers aansprakelijk te stellen voor piracy gedrag van zijn klanten.

Als de provider "correct" meewerkt met de rechtenhouders of hun vertegenwoordigers (dus meldingen door sturen en klanten die veelplegers zijn af te sluiten). Als de provider niet goed meewerkt dan kunnen ze daarvoor mede aansprakelijk worden gesteld voor de piracy en kan er dus schade worden verhaald op de ISP.

Wat deze rechtenhouders nu aan het zoeken zijn is "klanten" van ISP's in America die zeggen dat hun provider niets doet om hun download gedrag aan te spreken of te limiteren. Deze uitspraken kunnen dan weer gebruikt worden in de rechtzaak tegen de ISP als bewijs.
Dit is dan ook de reden dat ze minimaal het IP willen van de poster zodat ze die naar een ISP kunnen mappen.

In dit speciefieke geval zijn ze dus echt niet geinteresseerd in wat de person download of doet omdat ze daar nu niet achteraan gaan.

Reddit probeert alleen zijn klanten te beschermen en ook hun business model te beschermen door te zeggen wat je post is beschermt (zolang je binnen de wet blijft) en niemand hoeft te weten wie het was die dat gepost heeft.
Als Reddit constant info over posters moet blijven uitgeven dan vertekken de mensen snel naar een andere plek waar hun info beter wordt berschermt ...

Zeggen de posters dat hun provider iets niet doet (en kunnen ze dat ook bewijzen) of claimen ze allen dat bepaalde providers niets/minder doen?

Want alles wat mensen posten en lezen is 100% de volle waarheid. Altijd en overal. Mn. op reddit en FB en (bedenk maar wat).

En als je dat allemaal gelooft, dat is er nog wel een brug in New York die je kunt kopen.
Dhr. R. Giulliani heeft nog wat geld nodig om zijn schulden te betalen.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.