image

DMA dwingt Meta tot optie voor data-uitwisseling Facebook en Instagram

maandag 22 januari 2024, 11:35 door Redactie, 3 reacties

Meta zal Europese gebruikers van Facebook en Instagram de komende weken de optie bieden of ze gegevens tussen Facebook en Instagram willen delen. Het techbedrijf doet dit naar eigen zeggen om aan de Europese Digital Markets Act (DMA) te voldoen. Zo wordt het mogelijk om Instagram- en Facebookaccounts los van elkaar te gebruiken.

Daarnaast krijgen gebruikers van Facebook Messenger de mogelijkheid om een apart account voor Messenger en Facebook te gebruiken. In het geval van Facebook Marketplace en Facebook Gaming krijgen gebruikers de optie om de beide diensten zonder hun Facebookinformatie te gebruiken. Verder herhaalt Meta het ingevoerde abonnementsmodel, waarbij gebruikers die geen advertenties willen hiervoor moeten betalen en anders automatisch akkoord gaan met de verwerking van hun persoonsgegevens voor gerichte reclame.

Reacties (3)
22-01-2024, 12:42 door Anoniem
Wat Meta volgens mij verplicht is te doen de komende weken is niet alleen tussen hun eigen diensten meer uitwisseling mogelijk te maken en daar gebruikers een optie voor te geven, maar om andere aanbieders van dergelijke diensten een interface hiertoe te bieden. Daarmee lijkt dit de zoveelste keer te zijn dat Meta doet alsof het ergens aan voldoet en zogenaamd niet te begrijpen waar het werkelijk om gaat.

Hopelijk vergis ik me en volgt er nog een aankondiging van wat er nu ontbreekt. Zo niet, dan ben ik benieuwd hoe handhaving op EU-niveau gaat uitpakken.
22-01-2024, 16:02 door Anoniem
Laat ze eerst maar eens stoppen met het profileren van niet-gebruikers.
23-01-2024, 09:05 door Anoniem
Door Anoniem: Laat ze eerst maar eens stoppen met het profileren van niet-gebruikers.
niet heteersthet een ofhetander. Gewoon alles doen of opdoeken.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.