image

Kredietverstrekker LoanDepot lekt gevoelige gegevens 16,6 miljoen klanten

maandag 22 januari 2024, 14:43 door Redactie, 1 reacties

De Amerikaanse krediet- en hypotheekverstrekker LoanDepot heeft de gevoelige persoonlijke gegevens van 16,6 miljoen klanten gelekt. De data werd bij een ransomware-aanval op 8 januari gestolen. Vanwege de aanval zijn verschillende websites voor klanten nog altijd offline, waardoor die niet op hun online account kunnen inloggen of betalingen verrichten.

Eerder liet LoanDepot aan de Amerikaanse beurswaakhond SEC weten dat een 'ongeautoriseerde derde partij' toegang tot bedrijfssystemen had gekregen en er data was versleuteld. In een nieuw bericht aan de SEC stelt LoanDepot dat de aanvaller toegang tot de 'gevoelige persoonlijke informatie' van zo'n 16,6 miljoen klanten heeft gekregen. Al deze klanten zullen kosteloos gebruik kunnen maken van kredietmonitoring en een dienst die bescherming tegen identiteitsdiefstal moet bieden. Hoe de aanval mogelijk was is niet bekendgemaakt.

Reacties (1)
24-01-2024, 14:22 door Anoniem
Welke data is getolen, ik kan het helaas nergens terug vinden wat er nu precies is gelekt. Want ik ben wel benieuwd wat ze bedoelen met "gevoelige persoonlijke gegevens" en hoe zich dat verhoud tot "persoonsgegevens" zoals artikel 4.1 van de GDPR aangeeft.

Bedoelen ze artikel 9 gegevens, wat we ook wel "bijzondere persoonsgegevens" noemen? Of is er een derde categorie bij gekomen. Verwarrend taalgebruik alom.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.