image

Trezor waarschuwt 66.000 klanten voor datalek via helpdesksysteem

maandag 22 januari 2024, 15:58 door Redactie, 1 reacties

Leverancier van cryptowallets Trezor waarschuwt 66.000 klanten voor een datalek nadat een aanvaller toegang kreeg tot het helpdesksysteem. Het incident deed zich vorige week voor, waarbij de aanvaller gestolen gegevens gebruikte voor het uitvoeren van phishingaanvallen op Trezor-gebruikers. Die werden gevraagd om de 'recovery seed phrases' te verstrekken waarmee er toegang tot hun cryptowallet kan worden verkregen.

Trezor maakt gebruik van een 'third-party support portal' voor het verlenen van klantsupport. De aanvaller wist daarbij toegang te krijgen tot gegevens van 66.000 klanten die sinds december 2021 om support hadden gevraagd. Vervolgens ontvingen tientallen klanten een bericht dat van de helpdesk afkomstig leek en om hun seed phrases vroeg.

Volgens Trezor zijn bij de aanval mogelijk e-mailadressen en namen van klanten buitgemaakt. Geen van de klanten die een phishingmail ontving heeft gegevens verstrekt, aldus Trezor, dat zegt alle gedupeerde 66.000 klanten te hebben geïnformeerd. Het onderzoek naar het incident is nog gaande. Hoe de aanvaller toegang tot het ticketsysteem kon krijgen is niet bekendgemaakt.

Reacties (1)
23-01-2024, 08:55 door Anoniem
Toepasselijk, 'trezor' is kluis, en dan raak je nog alles kwijt
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.