image

Cisco Unified Communications producten via kritiek lek op afstand over te nemen

woensdag 24 januari 2024, 18:30 door Redactie, 0 reacties

Een kritieke kwetsbaarheid in Cisco Unified Communications producten, die onder andere voor voip-toepassingen en zakelijke communicatie worden gebruikt, maken het mogelijk voor ongeauthenticeerde aanvallers om apparaten op afstand over te nemen. Cisco heeft beveiligingsupdates uitgebracht om het probleem te verhelpen.

Het beveiligingslek wordt veroorzaakt doordat er niet goed wordt omgegaan met gebruikersinvoer. Door het sturen van een speciaal geprepareerd bericht naar een luisterende poort kan een aanvaller willekeurige commando's op het onderliggende besturingssystemen uitvoeren met de rechten van de web services gebruiker. Met toegang tot het onderliggende besturingssysteem kan een aanvaller ook roottoegang tot het Cisco-apparaat krijgen.

De impact van de kwetsbaarheid, aangeduid als CVE-2024-20253, is op een schaal van 1 tot en met 10 beoordeeld met een 9.9. Het probleem speelt onder andere in de Unified Communications Manager, Unified Contact Center Enterprise en Express, Unity Connection, Virtualized Voice Browser en Packaged Contact Center Enterprise.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.