image

Politie: samenwerking met Telegram verloopt erg moeizaam

donderdag 25 januari 2024, 09:44 door Redactie, 19 reacties

De samenwerking tussen de Nederlandse politie en Telegram verloopt erg moeizaam, zo laat de politie weten in een reactie op berichtgeving van de NOS dat via de chatdienst op grote schaal in drugs wordt verhandeld. "Het is schrijnend dat drugs en andere criminele content op grote schaal via sociale media worden aangeboden. Op een platform als Telegram is dit echter lastig tegen te gaan omdat Telegram geplaatste content niet filtert", zegt Nan van de Coevering, teamleider van Team High Tech Crime.

"Ook de samenwerking met Telegram verloopt, mede door de internationale rechtshulp die nodig is, erg moeizaam. Maar waar het kan, worden deze zaken door ons opgepakt. Zo zijn we onzichtbaar aanwezig op bepaalde sociale mediaplatforms en zetten we voor onderzoeken heimelijke acties in", gaat Van de Coevering verder. Telegram laat tegenover de NOS weten dat het wel optreedt. "Sinds onze oprichting modereren we op schadelijke berichten, waaronder de verkoop van verdovende middelen", aldus een woordvoerder.

Tevens zegt Telegram te reageren op klachten van gebruikers en past het "proactieve monitoring" toe. De politie zegt daar niets van te merken. Vorig jaar wist politie verschillende Telegramkanalen over te nemen waarin illegaal vuurwerk werd aangeboden. "Dat je ons niet op Telegram ziet, wil dus niet zeggen dat we er niet zijn", aldus Van de Coevering.

Reacties (19)
25-01-2024, 10:07 door Anoniem
Gaan we weer met zelfde onzin verhaal. Er zijn internationale afspraken gemaakt met telegram dat er via speciale lijnen en toestemming van officier van justitie gegevens mogen worden gedeeld. Dat wou Telegram ofc niet toegeven maar die info is nou eenmaal paar jaar geleden gelekt. Dat de politie zoals wel zo vaak niet zin heeft goede administratie te doen en aan de regels te houden is hun eigen probleem.

Je gaat ook niet aan een parkeergarage eigenaar vragen toegang te geven naar alle cameras omdat er mogelijk drugsverkeer gaande is zonder tussenkomst van een officier van justitie. Maar omdat het digitaal is moet maar de privacy van andere worden opgeofferd? Fck that.

Pak het bij de banken aan ontneem ze hun vergunningen of stel mega boetes in moet je zien hoe snel je drugs probleem voorbij is. Want hoe kan het dat banken zich aan de wwft moeten houden en er toch nog zoveel gewitwassen kan worden. Loop een willekeurige stad binnen en kijk even hoeveel horeca tentjes of kappers er zitten terwijl er geen hond besteld of komt en vraag je je dan af hoe die aan een financiering zijn gekomen
25-01-2024, 11:01 door Anoniem
Dan doet Telegram precies wat de bedoeling is: verkeer transporteren en niet zomaar beschikbaar stellen aan de overheid.
En ja, daar zal ook wel drugs-gerelateerd bij zitten. De volgende kaart wordt ofwel 'kp' of 'terrorisme'. De popo kan het nou eenmaal niet hebben dat er data is waar ze niet naar hartenlust in kunnen graaien.
25-01-2024, 11:13 door Anoniem
De Chinese overheid kreeg ook al toegang tot de Telegram-info van de Hong Kong protesteerders.
25-01-2024, 11:17 door Anoniem
Dit is smeekbede van de politie om achterdeurtjes.
Waar een achterdeurtje in wordt gebouwd in software in het westen wordt dat de dood van onschuldige mensen in regimes.
25-01-2024, 12:06 door Anoniem
Dictators hebben belang bij het ondermijnen van de rechtsorde en de staatsveiligheid van vijandelijke staten.
25-01-2024, 12:10 door Anoniem
Door Anoniem: De Chinese overheid kreeg ook al toegang tot de Telegram-info van de Hong Kong protesteerders.

Maar China is dan ook bevriend met Rusland.
25-01-2024, 12:15 door Anoniem
De grote vissen zitten niet op Telegram. De Telegramgroepen met criminele content wordt grotendeels gebruikt door wannabe's, meelopers en andere losers.
25-01-2024, 12:55 door Anoniem
En welke drugsdealer noemt het nu drugs? Ik heb altijd over een zakje drop ;-) En periodiek Wijzig ik van snoepgoed.
25-01-2024, 14:28 door Anoniem
Drugsgroepen op Telegram staan vol met advertenties voor drugs. Plakken hasj, kleurige xtc-pillen en brokken cocaïne. Wie de enorme hoeveelheid drugsadvertenties ziet, krijgt het idee van een 'vrijhandelsstaat' waar de autoriteiten totaal afwezig zijn en alle mogelijke drugs openlijk en ongestoord verhandeld kunnen worden. De NOS ging uit op onderzoek.

De wereld van drugsdealen op Telegram: piepjonge drugsdealers vertellen over hun illegale snoepwinkel [video]

https://nos.nl/artikel/2506209-telegram-drugsdealers-de-straten-hebben-rust-zoals-jullie-wilden
25-01-2024, 15:44 door Anoniem
Waar je elders jaren voor in de bak belandt,
loop je hier als jeugd delinquent na een week weer buiten.

Met echte handhaving telde Nederland niet zoveel luxe villa's etc.
Handhaving een oplopend probleem.
Maatschappij totaal gederailleerd.

#laufer
25-01-2024, 16:24 door Anoniem
Het is juist goed. Dat er een flinke markt is voor (zeker ook jonge) mensen om met grote pupillen rond te lopen en geplofte zekeringen in het koppie, wat nooit meer echt over gaat, zelfs niet als ze stoppen, dat is duidelijk. En dat heb je overal.

De politie is er niet om dat allemaal moreel gezien op te moeten lossen. En zuchterdezucht en zo. Die is er enkel om uitwassen binnen de perken te houden zodat de maatschappij er geen last van heeft. Van mij mag iedereen zich door het plafond snuiven. Zolang ik er zelf maar geen last van heb. Lieft zo veel mogelijk, want af en toe zit ik, dat ik denk, met inmiddels hoogbejaarden te praten. Terwijl dat weer eens helemaal geen zin had omdat het keurig gepensioneerde echtpaar weer eens stijf blijkt te staan van de poeier. Moeten zij weten, maar blijft zonde van mijn tijd. Want ze zijn er zelf niet meer bij. Waarvan je dan ook weer niet zou willen dat polities daar op in moeten grijpen, want dan zat ik zelf ook bij dat ik weer eens blind was. Zolang ze niks anders hebben gepikt dan mijn vrije tijd.

Wat voor politie juist erg handig is, zijn gecontroleerde plaatsen waar het samen komt. Om de rotte appels sneller te vinden. Dat ze dat inmiddels gewoon desnoods van thuis op de bank via zo een chat kunnen doen lijkt me dan juist enorm handig. Kun je gelijk de kat even voeren en de plantjes water geven. Ik snap dus niet helemaal goed waar de poltitie dan mee kan zitten. Het lijkt een beetje op als een wijntje drinken met bijvoorbeeld zo een oud apothekersechtpaar, en dat ik ineens denk, wat lopen ze toch vaak naar de WC?
25-01-2024, 16:58 door Anoniem
Dus de politie kan een aantal prepaid simkaarten kopen en dan een afspraak maken voor het kopen van drugs, en zo een paar drugs dealers op pakken. Misschien zelfs een paar aankopen doen en ze dan volgend.

Wat hebben ze nog meer nodig om deze drugdealers op te pakken, makkelijk scoren zo.
Maar nee ze zeuren er over dat telegram niet in grijpt.
Zitten de gevangenissen volg, kijken ze op tegen het papier werk, waarom doen ze niets!?
25-01-2024, 18:53 door Anoniem
Het gebruik kabbelde lustig naar onder toe door..

Eerst gebruikte slechts de hoogste en hogere kringen, iets als laudanum enzo.
Denk aan Queen Visctoria, ja die van dat liedje van de Londense Kinks.

Toen kwamen de psychiaters en allerlei -logen. Het was nog niet verboden immers.
Freud en Jung waren gebruikers.

Toen stapte lagere echelons in, Drugs&Rock&Roll.
Nog later zagen de diensten de winsten voor projecten,
die buiten de boeken moesten blijven. Vietnam veroorzaakte perron 0 etc.
Later kwam MK-Ukltra en de experimenten met LSD.

Daarna maffia, en big pharma en de vraag:
"Mijnheer, waar is hier de nabijzijndste coffee-shop?".

Er is nog zoiets als Anonieme Narcotici. Dan kun je het keukenkastje ook dichthouden -
voor de 'dopalacze'.- psychoactieve stoffen, die niet op de officiele lijsten staan vermeld.

Kriminalnaya Rossiya blijft er niet van buiten.
Voor sommigen, zoals Mormonen, ook geen koffie, thee en cola.

#luntrus
25-01-2024, 19:06 door Anoniem
Mhhh, ik vraag me af hoe de politie zo precies weet hoeveel Telegram gebruikers er in drugs handelen tenzij het een onzin-cijfer is, lol!
Blijkbaar is het veiliger voor een drugsdealer en gebruiker het darkweb te gebruiken. (Niet makkelijker, wel veiliger)
Gebruik daarbij geen persoonlijke informatie.
(Dit is overigens geen advies voor criminaliteit, maar uitsluitend voor anonimiteit, ik sta niet in voor de gevolgen van drugs, dat raad ik zelfs af, alleen voor iemand die verslaafd is, is dat makkelijker gezegd dan gedaan...
25-01-2024, 20:19 door Anoniem
Logisch. Telegram is bedoeld om uit de greep van de (Russische) overheid te blijven.
26-01-2024, 00:31 door Anoniem
Het internet.

Was toch echt ooit idee dat het vrijheid zou brengen.
Dat bleek toch echt "vrijheid" te zijn
26-01-2024, 00:32 door Anoniem
De politie pakt criminelen door op criminele wijze een bedrijf privacy te laten schenden.
Privacy, een grondrecht wordt opgeoffert voor een paar crininelen en de rest van het volk wordt betrokken bij het onderzoek.
26-01-2024, 09:00 door Anoniem
Door Anoniem: Mhhh, ik vraag me af hoe de politie zo precies weet hoeveel Telegram gebruikers er in drugs handelen tenzij het een onzin-cijfer is, lol!
Blijkbaar is het veiliger voor een drugsdealer en gebruiker het darkweb te gebruiken. (Niet makkelijker, wel veiliger)
Gebruik daarbij geen persoonlijke informatie.
(Dit is overigens geen advies voor criminaliteit, maar uitsluitend voor anonimiteit, ik sta niet in voor de gevolgen van drugs, dat raad ik zelfs af, alleen voor iemand die verslaafd is, is dat makkelijker gezegd dan gedaan...
Als je met darkweb tor bedoeld dan vergeet het maar
dat is al jaren niet veilig qua privacy door de exit nodes. Daarnaast weten de meeste uberhaubt niet wat ze wel en niet kunnen doen zonder dat er informatie lekt.

Darkweb is een valhalla voor osint monitoring en de meeste marktplaatsen zijn al lang geinfiltreerd echter interpol en andere organisaties verzamelen liever de data over enkele jaren dan dat ze de bronnen per direct uitschakelen 1 dat schikt af waarna criminelen terug gaan naar conventionele middelen die veel lastiger zijn te achterhalen wegens ruis van datastromen en 2 het houdt hun budget lekker hoog.

Waar de echte troep gedaan wordt is offline of in eigen ontwikkelde systemen. Tentijde dat ik osint deed voor het ondersteunen van evacuaties van bepaalde doelgroepen door andere organisaties in een bepaald land communiceerde we bijvoorbeeld gedeeltelijke via een online spel dat in eigen beheer was en via de gamemaster chat verliep met de doelgroep. Dat soort truukjes hadden we afgekeken van criminele voorbeelden en werkte verbazing wekkend goed. Mede omdat connecten enkel kon via upto date gepushte client en dat we beacons hadden in de client zitten zodat we op plekken anders dan we verwachte niemand kon connecten en een server maintenance melding kregen.

Maar de gouden regel is en blijft altijd als je echt iets veilig wil doen en in staat bent er tot doe het offline via proxy.
26-01-2024, 10:39 door Anoniem
Door Anoniem: En welke drugsdealer noemt het nu drugs? Ik heb altijd over een zakje drop ;-) En periodiek Wijzig ik van snoepgoed.

Ik vond het al vreemd dat toen ik frambozen suikerbolletjes bestelde ik alleen poedersuiker kreeg opgestuurd...
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.