image

Ivanti roept beheerders op om nieuw lek in Connect Secure meteen te patchen

vrijdag 9 februari 2024, 09:34 door Redactie, 1 reacties

Ivanti roept beheerders op om een nieuwe kwetsbaarheid in Connect Secure en Policy Secure meteen te patchen. De afgelopen weken zijn andere kwetsbaarheden in Connect Secure actief gebruikt om organisaties aan te vallen. De nieuwste kwetsbaarheid (CVE-2024-22024) maakt het mogelijk voor een aanvaller om zonder authenticatie bepaalde afgeschermde 'resources' te benaderen. De impact van het lek is op een schaal van 1 tot en met 10 beoordeeld met een 8.3.

Ivanti Connect Secure, eerder nog bekend als Pulse Secure, is een vpn-oplossing waarmee gebruikers toegang tot het netwerk van hun organisatie kunnen krijgen. Volgens Ivanti heeft het geen aanwijzingen dat er actief misbruik van de kwetsbaarheid wordt gemaakt. "Het is echter belangrijk dat je meteen actie onderneemt om ervoor te zorgen dat je volledig beschermd bent", aldus het bedrijf.

Ivanti kwam op 31 januari al met een mitigatie die ook bescherming tegen de nieuwe kwetsbaarheid biedt. Daarnaast zijn er nu ook patches beschikbaar gesteld. Afhankelijk van eerder genomen maatregelen kan het nodig zijn om ook een fabrieksreset van het apparaat uit te voeren. Sinds 10 januari zijn er in totaal vijf beveiligingslekken in Ivanti Connect Secure aan het licht gekomen, waarvan er zeker drie actief worden misbruikt.

Reacties (1)
09-02-2024, 23:51 door Anoniem
Ik snap niet zo goed waarom Ivanti (of voorheen Pulse Secure) net als Fortinet onder bedrijven zo populair is geworden. Waarom niet voor iets degelijks gekozen zoals PFsense of OPNsense of gewoon gebruik maken van een Linux jump server om via ssh op een veilige manier in het bedrijfsnetwerk te komen? Of via een product als OpenVPN Access server het bedrijfsnetwerk benaderen.
Dit soort dure routers hebben ook nog eens een beperkte levensduur qua firmware ondersteuning. Investeer je daarin ben je binnen een paar jaar (soms al na 2 jaar) alweer toe aan een volgende, waardeloos!
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.