image

Politiediensten nemen domeinen en servers Warzone-malware in beslag

maandag 12 februari 2024, 13:15 door Redactie, 0 reacties

Tijdens een internationale politieoperatie, waar ook de Nederlandse politie aan deelnam, zijn domeinnamen en servers van de Warzone-malware in beslag genomen. Tevens zijn twee verdachten in Malta en Nigeria aangehouden. Warzone is een Remote Access Trojan (RAT) waarmee gebruikers volledige controle over de systemen van hun slachtoffers krijgen. De malware wordt onder andere via malafide bijlagen verspreid.

Via de malware is het mogelijk om met de webcam mee te kijken, screenshots te maken, toetsaanslagen op te slaan en inloggegevens te stelen. De Warzone RAT werd via verschillende websites op internet aangeboden. Deze domeinen alsmede de onderliggende infrastructuur waar de malware gebruik van maakt zijn nu in beslag genomen, zo melden Europol en het Amerikaanse ministerie van Justitie. Slachtoffers van de malware worden opgeroepen om zich bij de FBI te melden.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.