image

Cisco gaat wegens reorganisatie duizenden medewerkers ontslaan

donderdag 15 februari 2024, 10:55 door Redactie, 7 reacties

Cisco gaat als onderdeel van een reorganisatie de komende tijd duizenden medewerkers ontslaan. Het gaat om vijf procent van alle medewerkers, zo laat het bedrijf weten. Vorig jaar telde de netwerkgigant 85.000 werknemers, wat inhoudt dat meer dan 4200 medewerkers moeten vertrekken. Afgelopen september nam Cisco voor een bedrag van 28 miljard dollar cybersecuritybedrijf Splunk over.

Volgens Cisco zijn de ontslagen onder andere nodig om in belangrijke gebieden te kunnen investeren. "Dit reorganisatieplan raakt zo'n vijf procent van Cisco's wereldwijde personeelsbestand", zo stelt het bedrijf. De ontslagronde gaat Cisco 800 miljoen dollar kosten. Het bedrijf had in het fiscale kwartaal dat eind januari eindigde een omzet van 12,8 miljard dollar. Zes procent minder dan een jaar eerder. De winst bedroeg 2,6 miljard dollar, vijf procent minder dan een jaar geleden.

Reacties (7)
15-02-2024, 13:47 door Anoniem
Blijkbaar krijgen de bestuurders niet genoeg.
15-02-2024, 14:40 door Anoniem
en de regering maar afvragen waarom mensen niet in de ICT meer willen werken...ja andere branches hebben ook reorganisaties maar in de ICT is het meer common business dan uitzondering.
15-02-2024, 15:01 door Anoniem
Ontslaan ze diegene die al die Hidden features hadden geïmplementeerd?
15-02-2024, 15:26 door Anoniem
Laten we beginnen bij de afdeling die Endpoint Security ontwikkeld. Wat een bagger is dat, performance is ver beneden pijl.
15-02-2024, 15:42 door Anoniem
Door Anoniem: en de regering maar afvragen waarom mensen niet in de ICT meer willen werken...ja andere branches hebben ook reorganisaties maar in de ICT is het meer common business dan uitzondering.

En daarmee beargumenteren bij de aandeelhouders dat ze AI code kunnen gaan laten kloppen, want tsja, geen mensen meer die er willen werken. De zorgrobots van de toekomst.
15-02-2024, 17:12 door Anoniem
Door Anoniem: Laten we beginnen bij de afdeling die Endpoint Security ontwikkeld. Wat een bagger is dat, performance is ver beneden pijl.
Vergeet WebEx niet. Ze hadden niet eens een 64 bits Linux client versie terwijl de servers onder Linux draaien.
15-02-2024, 17:39 door Anoniem
Cisco en software is inderdaad geen fijne combi, hardware is over het algemeen kwalitatief wel ok. Verplichte DNA licenties zijn volgens mij de voornaamste reden om eens bij andere toko's te kijken.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.