image

Cisco koopt cybersecuritybedrijf Splunk voor 28 miljard dollar

donderdag 21 september 2023, 15:11 door Redactie, 3 reacties

Cisco heeft cybersecuritybedrijf Splunk voor een bedrag van 28 miljard dollar overgenomen. Splunk biedt een platform voor het doorzoeken, monitoren en analyseren van data. Het bedrijf had vorig jaar een omzet van 3,65 miljard dollar.

Cisco wil de technologie van Splunk binnen de eigen producten integreren. Volgens het netwerkbedrijf leidt dit tot betere 'security analytics' en moet het helpen om organisaties veiliger en weerbaarder te maken. Zo zouden Cisco en Splunk samen organisaties helpen om van detectie en respons naar voorspelling en preventie te gaan. De deal zou volgend jaar moeten zijn afgerond.

Reacties (3)
21-09-2023, 16:42 door Anoniem
ik wist niet dat Splunk een securitybedrijf is. Ik dacht dat het meer als Elastic is, een zoektool voor grote datasets. Heeft Splunk een focus op security bij het zoeken?
21-09-2023, 17:28 door majortom - Bijgewerkt: 21-09-2023, 17:29
Door Anoniem: ik wist niet dat Splunk een securitybedrijf is. Ik dacht dat het meer als Elastic is, een zoektool voor grote datasets. Heeft Splunk een focus op security bij het zoeken?
Ze presenteren zich ook al enige tijd als SIEM leverancier, net zoals Elastic tegenwoordig doet, gebruik makend van hun zoek en correlatie capabilities.
22-09-2023, 09:07 door Anoniem
Dat is marketingpraat, Splunk is gewoon een datasnuffer, heeft niets met security te maken..

Als je als Cisco roept dat je een 'google' gekocht hebt, dan worden aandeelhouders zenuwachtig, dus koop je een 'security' bedrijf, want dat is altijd goed voor aandeelhouders... En Cisco kan wel wat extra security gebruiken..
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.