image

Australische beleidsmakers pleiten voor vrijlating van Julian Assange

donderdag 21 september 2023, 14:55 door Redactie, 7 reacties

Een groep Australische beleidsmakers heeft in Washington gepleit voor de vrijlating van WikiLeaks-oprichter Jullan Assange, die sinds 2019 in het Verenigd Koninkrijk vastzit en zich verzet tegen zijn uitlevering aan de Verenigde Staten. De beleidsmakers vroegen Amerikaanse functionarissen om hun pogingen Assange uitgeleverd te krijgen te staken. De VS wil Assange aanklagen voor het lekken van vertrouwelijke informatie.

De Australische senator liet na de bijeenkomst weten dat het een 'productieve discussie' was. Eerder liet de Australische premier weten dat gefrustreerd was over het feit dat er nog geen diplomatieke oplossing was gevonden om de gevangenschap van Assange te beeindigen, en dat hij zich zorgen maakte over de geestelijke gezondheid van de WikiLeaks-oprichter. De Australische minister van Buitenlandse Zaken stelde gisteren dat de situatie rond Assange al te lang speelt en dat veel Australiërs willen dat er een einde aan komt. Assange kan in de VS een gevangenisstraf van maximaal 175 jaar krijgen.

"Het is niets meer dan een nationale schande dat buitenlandse functionarissen onze overheid moeten uitleggen dat het vervolgen van een uitgever voor werk dat hielp om oorlogsmisdaden te ontmaskeren een bedreiging voor het Eerste Amendement is. Toch is dat precies wat het is", zegt Seth Stern van de Freedom of the Press Foundation. Volgens Stern is Assange onder de spionagewetgeving aangeklaagd, maar hebben de aanklachten niets met spionage te maken. "Hij wordt beschuldigd van het verkrijgen en publiceren van geheime documenten van een bron, net zoals onderzoeksjournalisten continu doen."

Reacties (7)
21-09-2023, 15:36 door Anoniem
de grootse criminelen zijn de lijders van op de wereld en de mensen pikken het nog ook .
21-09-2023, 16:25 door Anoniem
Hoog tijd dat Assange vrijkomt.
21-09-2023, 18:52 door Anoniem
Door Anoniem: de grootse criminelen zijn de lijders van op de wereld en de mensen pikken het nog ook .

Nou dat zou ik niet zo willen beweren.
21-09-2023, 20:55 door Anoniem
Door Anoniem: de grootse criminelen zijn de lijders van op de wereld en de mensen pikken het nog ook .
Als je nou commentaar had gehad op de "leiders" van deze wereld dan had ik de discussie nog wel aan willen gaan. Maar om de "lijders" er nou bij te halen...dan wordt het wel een hele ingewikkelde discussie.
21-09-2023, 21:06 door Anoniem
Mh, Amerika heeft zelf de documenten gelekt via een Amerikaanse militair, ze zouden zichzelf moeten aanklagen, niet andersom.
Zodra het in publieke handen kwam (onder wi Assange) was het al gelekt.
21-09-2023, 21:13 door Anoniem
Door Anoniem: de grootse criminelen zijn de lijders van op de wereld en de mensen pikken het nog ook .
Ik snap het niet helemaal, zijn de grootste criminelen nu de leiders of lijders? Het laatste doet namelijk pijn.
22-09-2023, 10:42 door Anoniem
Door Anoniem: de grootse criminelen zijn de lijders van op de wereld en de mensen pikken het nog ook .
Angst is voor politici een middel om macht te krijgen, en de waarheid is voor politici angst de grootste drijfveer.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.