image

Google presenteert ChromeOS Flex als zakelijk alternatief voor Windows 10

vrijdag 16 februari 2024, 11:57 door Redactie, 8 reacties

Nog anderhalf jaar en dan stopt Microsoft de ondersteuning van Windows 10. Bedrijven die niet naar Windows 11 kunnen of willen upgraden of niet voor Windows 10-beveiligingsupdates willen betalen, kunnen overstappen op ChromeOS Flex, zo stelt Google. Ondanks het naderende einde van de standaard support wordt Windows 10 nog op grote schaal gebruikt.

"Traditioneel is het upgraden naar het laatste beschikbare besturingssysteem een geschikte manier om de kans op een aanval te verkleinen, maar met honderden miljoenen Windows 10-apparaten die binnenkort geen ondersteuning meer krijgen omdat ze niet in aanmerking voor de nieuwste Windowsversie komen, zou het vinden van een manier om deze pc's te beschermen en onderhouden een topprioriteit moeten zijn", aldus Naveen Viswanatha van Google.

Het techbedrijf stelt dat ChromeOS Flex in deze gevallen een oplossing kan zijn, omdat bedrijven het besturingssysteem op hun bestaande Windowscomputer kunnen installeren. "Dit moderniseert apparaten, verlengt hun levensduur en voorkomt dat ze op de vuilnisbelt belanden, verkleint het aanvalsoppervlak en bespaart op hardwarekosten", gaat Viswanatha verder.

Volgens Google is ChromeOS Flex met security als uitgangspunt ontwikkeld. "Niet achteraf", merkt Viswanatha. Daarnaast heeft het besturingssysteem nog nooit met een succesvolle ransomware-aanval te maken gekregen, gaat hij verder. Het marktaandeel van ChromeOS Flex is echter zeer klein. Een ander punt waar gebruikers rekening mee moeten houden is dat ChromeOS Flex alleen met webapplicaties werkt. Gebruikers kunnen geen applicaties installeren. Wel is het mogelijk om Windows-applicaties en andere software te streamen, laat Google daarover weten.

Reacties (8)
16-02-2024, 12:05 door Anoniem
Een ander punt waar gebruikers rekening mee moeten houden is dat ChromeOS Flex alleen met webapplicaties werkt. Gebruikers kunnen geen applicaties installeren
Dat wil je als onderneming ook niet. Streamen is de beste methode.
Je hoeft het ook niet te installeren, je kan het live opstarten vanaf USB stick.
16-02-2024, 12:16 door Anoniem
Waar kan ik het gratis downloaden voor thuisgebruik?
16-02-2024, 12:23 door Shadowlight
Dan kun je nog beter een andere Linux variant installeren dan de spyware van Google.
16-02-2024, 12:43 door Anoniem
16-02-2024, 12:55 door Anoniem
Ah ja dat geweldige OS wat zo veilig was dat het met een audio metadata exploit geheel over te nemen was.
Naast nog heel scala aan out of bound memory exploits waar dit door geplaagd werdt en in tegenstelling tot iets wat wel beveiliging software kan draaien je enkel at the mercy bent van wanneer Google de shit fixed.

Of wat dachten we van de lovely 2023 Shady Hacking 1nstrument Makes Machine Enrollment Retreat (SH1MMER)

Het heeft geen kleinere attack surface het heeft een andere attack surface.
17-02-2024, 15:55 door Anoniem
Door Anoniem: Waar kan ik het gratis downloaden voor thuisgebruik?

Dat wil je niet als je om privacy geeft. Google is uit op het bouwen van profielen van internetgebruikers.

Je kan wel bijvoorbeeld LibreWolf met Ublock Origin gebruiken. Er zijn nog meer privacy gerichte browsers.
17-02-2024, 21:30 door cyberpunk
The horror ..
18-02-2024, 08:46 door Anoniem
Dat wil zeggen dat er gewoon een OS weg valt. Keuzes. Blijkbaar vinden ze dit de juiste bij M$. Maar zo ik lees links en rechts, kon ze dat nog wel eens gaan opbreken. Mensen zijn het al jaren zat. Dit zal vele over het randje duwen dan toch maar Linux te gaan draaien.

Hou deze site vooral in de gaten: https://gs.statcounter.com/os-market-share
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.