image

India overweegt blokkade van Proton Mail wegens valse bommeldingen

vrijdag 16 februari 2024, 14:08 door Redactie, 8 reacties

E-maildienst Proton Mail wordt mogelijk binnenkort in India geblokkeerd. De Indiase politie had bij de regering om een blokkade verzocht nadat er vorige week via de e-maildienst naar zeker dertien scholen een valse bommelding was verstuurd. Het Indiase ministerie van IT heeft inmiddels een bevel gegeven om de e-maildienst in het land te blokkeren. De definitieve beslissing is echter nog niet naar het ministerie van Telecommunicatie gestuurd, zo meldt de Indiase krant Hindustan Times.

Een woordvoerder van Proton bevestigt dat het bericht over een 'mogelijke blokkade' heeft ontvangen. Volgens het bedrijf is het een misplaatste maatregel die alleen maar gewone mensen raakt. "Het blokkeren van toegang tot Proton is een niet effectieve en ongepaste reactie op de gemelde dreigingen. Het zal niet voorkomen dat cybercriminelen dreigingen via andere e-maildiensten versturen en zal ook niet effectief zijn als de daders zich buiten India bevinden." Proton stelt dat het bezig is om de situatie op te lossen en kijkt hoe het hierbij met de Indiase autoriteiten kan samenwerken.

Reacties (8)
16-02-2024, 15:14 door Anoniem
Dan kunnen ze wel aan de gang blijven met al die diensten, lol!
16-02-2024, 19:37 door Anoniem
dit is gewoon een manier om je probleem door een ander op te laten lossen (nou ja, voor de schijn dan), te verhullen hoe incompetent je bent en te kunnen verkondigen hoe goed je wel niet bezig bent, en ja de Indiase regering is er natuurlijk ook maar druk mee, dus aan hun zal het niet liggen als er weer een bommelding komt, ze hebben er toch vanalles aan gedaan.
17-02-2024, 06:38 door Anoniem
Dat is gemakkelijk. Kan ik eenders welke email provider daar laten blokeren door maar 13 bommeldingen.
17-02-2024, 09:42 door Anoniem
Door Anoniem: Dan kunnen ze wel aan de gang blijven met al die diensten, lol!
Precies een diensr verbieden omdat er eingebruikers zijn die er misbruik van maken vind ik totale onzin.
Met die logica kunnen we net als pakistan het internet en de telefoon tijdens de verkiezingen ook wel uit zetten omdat het dan veiliger voor de burger zou zijn. Ow en het nos wist ook nog te melden dat voordat de stembussen gesloten waren de uitkomst al vast stond. Dan is het verhaal compleet natuurlijk.
Laten we hopen dat india hier niet in doorslaat. De grote vpn providers hebben ze ook al weg gejaagd door een wetswijziging die ze zou verplichten om alles met identiteit vast te leggen.
Het is een land wat ook veel grote problemen kent met fraude en geweld. Dat ze bom meldingen willen bestrijden is ook logisch.
Beter optreden tegen mensen die de dienst misbruiken voor dat soort dreigingen. Dan de hele dienst collectief te verbieden
17-02-2024, 11:47 door Anoniem
De documentaire While We Watched (VPRO) gaat over de Indiase verslaggever Ravish Kumar (NDTV), die zich inzet voor de onafhankelijke journalistiek in zijn thuisland en ten strijde trekt tegen misinformatie en propaganda. Onder de regering van Modi en diens BJP heeft een fanatiek ultranationalistisch sentiment de Indiase media overgenomen. Journalisten die hiertegen in durven gaan, worden gebrandmerkt als 'Vijanden van de Staat', met alle gevaren van dien.

https://www.2doc.nl/documentaires/2024/02/while-we-watched.html
18-02-2024, 12:47 door Anoniem
Door Anoniem: Dat is gemakkelijk. Kan ik eenders welke email provider daar laten blokeren door maar 13 bommeldingen.

De normale email providers geven wel gegevens van afzender logs als autoriteiten met een valide last komen.

Het IS toch niet zo moeilijk om dit te bedenken - proton is wat bijzonder omdat ze erg veel anonimiteit beloven - en, blijkbaar, deels waarmaken. op dit forum mag proton toch bekend verondersteld worden ?
21-02-2024, 15:56 door Anoniem
mooi scheelt weer een hoop phishing vanuit india of werkt het maar een kant op
18-04-2024, 17:39 door Anoniem
In India beginnen vrijdag 19 april 2024 de grootste verkiezingen ooit. Om die in goede banen te leiden, krijgt de Indiase Verkiezingscommissie (ECI) de leiding over vijftien miljoen ambtenaren, die met 'frisse moed' tijdelijk van hun normale taken zijn ontheven. Onder Indiase en buitenlandse analisten heerst er een ander sentiment. Zij hebben zorgen over het democratische gehalte van deze verkiezingen, het waarborgen van burgerlijke vrijheden en toegenomen repressie.

Analyse: Verkiezingen India
De grootste democratie ter wereld staat steeds meer onder druk

https://www.nrc.nl/nieuws/2024/04/18/de-grootste-democratie-ter-wereld-staat-steeds-meer-onder-druk-a4196470
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.