image

AP kan vrijdag en zaterdag geen datalekmeldingen en klachten ontvangen

donderdag 22 februari 2024, 09:59 door Redactie, 6 reacties

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) kan vanwege werkzaamheden aan de website aanstaande vrijdag 23 februari en zaterdag 24 februari geen datalekmeldingen ontvangen, zo laat de privacytoezichthouder weten. Ook is het niet mogelijk om een privacyklacht of tip in te dienen. De meldformulieren van de AP zijn naar verwachting vanaf vrijdag 15.30 uur tot en met zaterdag 14.00 uur offline.

Organisaties zijn wettelijk verplicht om een datalek na de ontdekking binnen 72 uur bij de Autoriteit Persoonsgegevens te melden. Doordat het meldformulier tijdelijk offline is kan het voorkomen dat het datalek niet op tijd kan worden gemeld. De toezichthouder zegt hier rekening mee te houden en zal organisaties die op 23 of 24 februari een datalek moeten melden hier tot en met vrijdag 1 maart 2024 de tijd voor geven.

Reacties (6)
22-02-2024, 10:25 door Anoniem
AP kan vrijdag en zaterdag geen datalekmeldingen en klachten ontvangen
...want ze hebben, vanwege alles gedigitaliseerd te hebben, alle telefoonlijnen, pennen, potloden en papier weg moeten bezuinigen. Laat staan, een persoon, die de telefoon dan moet opnemen en alles moet noteren of al die voicemails moet afluisteren.
/s
22-02-2024, 11:16 door Anoniem
AP...niets aan opdoeken dat bedrijf heeft geen bijdrage aan de samenleving...
22-02-2024, 12:01 door Anoniem
Door Anoniem: AP...niets aan opdoeken dat bedrijf heeft geen bijdrage aan de samenleving...

Net als jouw reactie? Want a) het is géén bedrijf, maar een overheidsinstelling en b) dat jij de bewaking van grondrechten niet belangrijk vindt, wil niet zeggen dat de rest van het land dat ook vindt. Oh, en c) als de AP nu eens structureel de noodzakelijke budgetten en personele capaciteit krijgt om haar taken uit te oefenen, dan is die bijdrage aan de samenleving een stuk meer evident. Maar dat is natuurlijk wel erg vervelend voor ondernemers...
22-02-2024, 12:29 door Anoniem
Maakt niet uit. Als de klachten en meldingen wel binnen komen, dan gebeurt er ook niks mee. En mocht het al opgepakt worden dan is de 'boete' een lachertje.
22-02-2024, 21:38 door Anoniem
Door Anoniem: Maakt niet uit. Als de klachten en meldingen wel binnen komen, dan gebeurt er ook niks mee. En mocht het al opgepakt worden dan is de 'boete' een lachertje.
Ook mijn ervaring. Wat je wel kunt doen is een melding maken en dan creatief zijn met invullen van het mailadres.
23-02-2024, 13:51 door Anoniem
Het blijft me verbazen dat een simpel formuliertje als het meldformulier regelmatig een paar dagen uit de lucht is voor onderhoud.
Het is extreem simpel om zoiets redundant uit te voeren zodat het niet uit de lucht hoeft bij onderhoud. En hoogstens een uurtje als het totale formulier word vervangen door iets anders.

De AP lost het netjes op door bedrijven meer tijd te geven, maar het geeft aan hoe primitief de systemen zijn waarop dat formulier draait.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.