image

Maaltijdbezorger DoorDash krijgt 375.000 dollar boete voor verkoop klantdata

donderdag 22 februari 2024, 11:35 door Redactie, 0 reacties

De Amerikaanse maaltijdbezorger DoorDash heeft in de Verenigde Staten een boete van 375.000 dollar gekregen wegens het illegaal verkopen van klantgegevens. Uit onderzoek van de procureur-generaal van Californië bleek dat Doordash persoonlijke informatie van klanten, zonder hun medeweten of de mogelijkheid om zich hiervoor af te melden, had verkocht. Daarmee heeft de maaltijdbezorger wetgeving van de Amerikaanse staat overtreden.

De persoonlijke informatie bestond onder andere uit adresgegevens, namen, e-mailadressen en transactiegeschiedenis van Californische klanten. De klantgegevens werden verhandeld met andere bedrijven, die DoorDash-klanten zo konden benaderen. In het privacybeleid had DoorDash niet vermeld dat het persoonlijk identificeerbare informatie, zoal adresgegevens, aan andere bedrijven verstrekte.

Naast de boete van 375.000 dollar moet het bedrijf zich aan de Californische wetgeving houden, waaronder de eisen die gelden voor ondernemingen die persoonlijke informatie verkopen. Tevens moet DoorDash de contracten met marketing- en analyticsbedrijven herzien om te kijken of het persoonlijke informatie van klanten verkoopt of deelt. Daarnaast moet de maaltijdbezorger jaarlijks aan de procureur-generaal informatie verstrekken over de verkoop of het delen van klantgegevens.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.