image

Google ontkracht rondgaande hoax over het uitfaseren van Gmail

vrijdag 23 februari 2024, 10:53 door Redactie, 5 reacties

Google is niet van plan om Gmail uit te faseren, zoals een hoax op X mensen laat geloven. "Gmail is here to stay", reageert het bedrijf op X. Volgens een bericht dat via het platform wordt verspreid en van Google afkomstig lijkt zou het techbedrijf van plan zijn om op 1 augustus met Gmail te stoppen. Vanaf die datum zou het niet meer mogelijk zijn om berichten via de e-maildienst te versturen of ontvangen. Eén van de screenshots van de hoax werd miljoenen keren bekeken. Het nepbericht lijkt een aangepaste melding van Googles aankondiging te zijn dat het stopt met Gmail Basic HTML, dat sinds vorige maand het geval is.

Image

Reacties (5)
23-02-2024, 11:25 door _R0N_
Vast een bericht van Elon om z'n Xmail meer aandachte laten krijgen
23-02-2024, 12:55 door Anoniem
Door _R0N_: Vast een bericht van Elon om z'n Xmail meer aandachte laten krijgen
Zo verspreid je nepnieuws, deze uitspraak is ongefundeerd!
23-02-2024, 16:48 door Anoniem
Heb zelf wel Gmail uitgefaseerd. Log er niet meer in en de sporadische mail (als het goed is nog één nieuwsbrief) laat ik doorsturen. Helemaal klaar met Google (en consorten).
23-02-2024, 18:22 door Anoniem
Het geeft wel aan dat MOCHT google dit besluiten, dat ze het best op zo'n manier kunnen gebruiken, zoals ze voor zoveel producten hebben gedaan waar ze geen heil of gebruikersdata meer in zagen...

Immiddels staat de teller al op 300 applicaties die de nek om zijn gedraaid... Enkele die echt genoeg gebruikers hadden..

Denk aan hangouts, duo, B&S, cloudprint, google+, allo, goggles, chromebook pixel, nexus, picasa, talk, labs, zeitgeist enz..
Dit waren in ieder geval apps die ik gebruikte terwijl ze gekilled werden.
ik heb in ieder geval mijn mail gemoved naar proton, staat het een stuk veiliger..
26-02-2024, 13:36 door Anoniem
Door Anoniem: Het geeft wel aan dat MOCHT google dit besluiten, dat ze het best op zo'n manier kunnen gebruiken, zoals ze voor zoveel producten hebben gedaan waar ze geen heil of gebruikersdata meer in zagen...

Immiddels staat de teller al op 300 applicaties die de nek om zijn gedraaid... Enkele die echt genoeg gebruikers hadden..
De grote grap hier is dat het heel veel nepnieuws en emotie is. Veel Google producten die uitgefaseerd zijn hebben gewoon een migratiepad naar een ander product maar daar hoor je niemand over. Microsoft heeft ook enorm veel producten de nek omgedraaid die zeer geliefd waren alleen maar om hun cloud producten te pushen zoals Small Business Server. Maar daar hoor je niemand over. Het is naar mijn mening vooral internet trollererij dat Google het moet verduren terwijl alle techreuzen hier aan meedoen.

Dat gezegd, Google is nu de laughingstock van het internet en hopelijk gaan ze zich eens achter de oren krabben waar ze mee bezig zijn. Maar het bedrijf is overgenomen door managers in plaats van techneuten, dus dat zal wel niet...
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.