image

Productie batterijfabrikant Varta ligt nog altijd stil wegens cyberaanval

vrijdag 23 februari 2024, 13:59 door Redactie, 6 reacties

De Duitse batterijfabrikant Varta is nog altijd niet hersteld van de cyberaanval waar het op 12 februari door werd getroffen. De vijf fabrieken die wegens de aanval werden stilgelegd zijn nog altijd niet operationeel, waardoor ook de productie nog stil ligt. Tevens is de bereikbaarheid van de batterijfabrikant beperkt en is een week aan e-mails van klanten verloren gegaan.

Tien dagen na de aanval weet Varta nog altijd niet wanneer de productie in de vijf fabrieken wordt hervat. Mogelijk dat de eerste systemen volgende week worden gestart. Vanwege de aanval kan een deel van het personeel niet de normale activiteiten uitvoeren. Tevens meldt Varta dat alle e-mails die tussen 12 en 18 februari naar het bedrijf zijn verstuurd verloren zijn gegaan en opnieuw moeten worden verstuurd.

Details over de cyberaanval zijn niet gegeven. Zo is het onbekend om wat voor soort aanval het gaat en hoe de aanval mogelijk was. "Het is nu duidelijk dat een georganiseerde hackergroep achter de cyberaanval zit en met grote criminele energie door de hoge beveiligingsstandaarden van Varta's it-systemen is heen gebroken", aldus de batterijfabrikant in een update over het incident. Vanwege het onderzoek zegt Varta geen details vrij te geven.

Reacties (6)
23-02-2024, 14:21 door Anoniem
Het klinkt alsof het onderling verbonden fabrieken zijn met apparatuur die mogelijk oude (en niet beheerde) versies van besturingssystemen draait. Daar zou een hek omheen moeten staan per machine.
23-02-2024, 16:50 door Anoniem
Tot zover de theorie…
23-02-2024, 17:29 door Anoniem
Door Anoniem: Het klinkt alsof het onderling verbonden fabrieken zijn met apparatuur die mogelijk oude (en niet beheerde) versies van besturingssystemen draait. Daar zou een hek omheen moeten staan per machine.

En waaruit "klinkt" dat zo?
Vertel eens wat Varta heeft verteld waaruit jij concludeert dat het mogelijk oude en niet beheerde versies van besturingssytemen draait?
Welk gedeelte van die conclusie heb je niet volledig uit je duim gezogen?
23-02-2024, 19:15 door Anoniem
Criminele energie? is dat bewust grapje?

Zal wel weer gewoon een slecht (windows)updatebeleid met ransomware zijn.
23-02-2024, 19:34 door Anoniem
Goed nieuws!
Gelukkig worden er voorlopig geen lekkende AA-batterijen door Varta gemaakt.
.
PS:
Ik ben niet de hacker van deze cyberaanval, want zo slim ben ik niet.
26-02-2024, 08:23 door Xavier Ohole
Door Anoniem: Criminele energie? is dat bewust grapje?

Zal wel weer gewoon een slecht (windows)updatebeleid met ransomware zijn.

Bijna 100% van de ellende onstaat door Windows consumentensoftware die voor professionele toepassingen wordt gebruikt.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.