image

Kredietverstrekker LoanDepot lekt gevoelige data van bijna 17 miljoen klanten

maandag 26 februari 2024, 14:41 door Redactie, 3 reacties

De Amerikaanse krediet- en hypotheekverstrekker LoanDepot heeft de persoonlijke gegevens van bijna 17 miljoen klanten gelekt. In eerste instantie werd er nog over 16,6 miljoen klanten gesproken. Dat laat het bedrijf aan de procureur-generaal van de Amerikaanse staat Maine weten. De gegevens werden bij een ransomware-aanval op 8 januari gestolen.

Het gaat om naam, adresgegevens, e-mailadressen, financiele rekeningnummer, social-securitynummers, telefoonnummer en geboortedatum. Getroffen klanten kunnen twee jaar lang hun krediet laten monitoren en gebruikmaken van diensten die tegen identiteitsdiefstal moeten beschermen. Het gaat om één van de grootste datalekken in de Verenigde Staten van de afgelopen maanden. Hoe de aanval mogelijk was en wat de financiële gevolgen zijn is niet bekendgemaakt.

Reacties (3)
26-02-2024, 14:47 door Anoniem
Dat is enorm veel aangezien er 300 miljoen Noord Amerikanen bestaan, en een hoop daarvan zijn kinderen, die zullen geen leningen hebben.
26-02-2024, 18:18 door karma4
Het noemen van een SSNn wordt in de VS als bewijs van de juiste persoon gezien. Compleet onacceptabel.
28-02-2024, 15:47 door Anoniem
Gelukkig hoeven in Nederland financiële instellingen geen datalekken te melden (zie UAVG) dus in Nederland komen dit soort lekken niet voor...
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.