image

QNAP waarschuwt NAS-gebruikers voor verplichte update myQNAPcloud Link

dinsdag 27 februari 2024, 09:23 door Redactie, 4 reacties

Eigenaren van een QNAP NAS-systeem die hun apparaat via myQNAPcloud Link vanaf het internet benaderen moeten een aantal updates doorvoeren, anders kunnen ze vanaf 29 februari de dienst niet meer gebruiken, zo waarschuwt de NAS-fabrikant. MyQNAPcloud Link zorgt ervoor dat het NAS-systeem via een unieke domeinnaam vanaf het internet benaderbaar is.

QNAP meldt dat het "architecturale aanpassingen' en 'beveiligingsverbeteringen' aan myQNAPcloud heeft doorgevoerd. Dit zou voor betere en veiligere verbindingen moeten zorgen. Om hiervan gebruik te maken moeten gebruikers myQNAPcloud Link op hun NAS, de QNAP-app op hun telefoon en het QTS-besturingssysteem upgraden. Gebruikers die dit niet doen kunnen vanaf 29 februari niet meer via de mobiele app verbinding met hun NAS-systeem maken. Voor wie niet kan updaten is er nog een oplossing door port forwarding op de router in te stellen, aldus QNAP.

Reacties (4)
27-02-2024, 10:02 door Anoniem
Welke idioot hangt er zijn NAS systeem rechtstreeks aan het internet?
27-02-2024, 11:34 door Anoniem
Door Anoniem: Welke idioot hangt er zijn NAS systeem rechtstreeks aan het internet?
Mensen, die het als prive cloud gebruiken. Dus waarschijnlijk de meeste.
27-02-2024, 11:45 door Anoniem
Door Anoniem: Welke idioot hangt er zijn NAS systeem rechtstreeks aan het internet?
Welke idioot koopt er QNAP? Twee dozijn CVE's afgelopen maand...
27-02-2024, 11:54 door -Peter-
Door Anoniem: Welke idioot hangt er zijn NAS systeem rechtstreeks aan het internet?

Als je dat doet, heb je geen myQNAPcloud Link nodig. ;-)

Wat ik er van begrepen heb, zet je eigen QNAP een tunnel op naar de myQNAPcloud. Met je QNAP-app maak je, via de unieke domeinnaam, een verbinding naar de myQNAPcloud, waarna je verkeer via de tunnel naar je eigen QNAP gaat.

Als dit goed is geimplementeerd, is dit geen probleem. Dat is niet anders dan dat je in de trein een VPN gebruikt om bij je werkgever (of je huisnetwerk) binnen te komen. Je moet er alleen geen Fortigat(e) o.i.d. voor gebruiken.

Peter
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.