image

Witte Huis verbiedt grootschalige verkoop gevoelige persoonsdata aan China

donderdag 29 februari 2024, 09:26 door Redactie, 8 reacties

De Amerikaanse president Biden heeft een 'Executive Order' afgekondigd waarin hij de grootschalige verkoop en overdracht van gevoelige persoonsgegevens van Amerikanen aan China, Rusland, Iran, Noord-Korea, Cuba en Venezuela verbiedt. Het gaat onder andere om dna-gegevens, biometrische data, persoonlijke gezondheidsgegevens, geolocatiegegevens, financiële data en bepaalde 'persoonlijke identifiers'.

"Vandaag maken we duidelijk dat de gevoelige en persoonlijke data van Amerikaanse burgers niet voor onze vijanden te koop is", zegt staatssecretaris Lisa Monaco van Justitie. Ze stelt dat vijandige buitenlandse mogendheden bulkdata en de mogelijkheden van AI gebruiken om Amerikanen aan te vallen. Het door Biden afgekondigde bevel moet misbruik van de persoonlijke gegevens voorkomen.

Het bevel richt zich met name op bedrijven die in data handelen. De Amerikaanse autoriteiten zijn bang dat de gegevens via dergelijke partijen terechtkomen bij 'countries of concern', die de gevoelige data vervolgens misbruiken om Amerikaanse burgers en militairen te bespioneren, af te persen of de nationale veiligheid te bedreigen. Het bevel van Biden moet tot nieuwe regelgeving, standaarden en richtlijnen leiden, die het Amerikaanse ministerie van Justitie vervolgens zal handhaven.

Reacties (8)
29-02-2024, 09:38 door Anoniem
too late.

Die data hebben ze al.
29-02-2024, 09:56 door Anoniem
Door Anoniem: too late.

Die data hebben ze al.
Dat is geen reden om het dan verder maar toe te staan. Een open kraan die wateroverlast geeft draai je dicht, ook al staat de vloer al blank. Ik zou eerder zeggen: too little, zet in veel meer omstandigheden een rem op die handel.
29-02-2024, 10:09 door Anoniem
Door Anoniem: too late.

Die data hebben ze al.
Precies, oa. alle tools van Tencent doen dat, en dat zijn er een heleboel. (WeChat, TikTok, etc.)
Als ze niet direct de eigenaar zijn, dan zijn ze vaak de grootste investeerder.
29-02-2024, 11:05 door Anoniem
Eerst mainland China als productieland optuigen en dan later krijg je er spijt van,
als Europa al op apegapen ligt en de BRICS opkomt. Zo voorspelbaar allemaal.
Net nu als iedereen in de business oefent op Mandarijn Chinees.

Shen komt met de vurige aap naar het Westen.
Het is als met die beren, die broodjes smeren. Hi, hi, hi, ha, ha, ha,
We stonden erbij en keken ernaar.
29-02-2024, 11:23 door Anoniem
Misschien een beter idee om de datahandel helemaal aan banden te leggen, maar de verleiding van de thirdparty doctrine is te groot.

Snap zowieso niet waarom mensen zich zo laten misbruiken.
29-02-2024, 12:07 door Anoniem
Door Anoniem: Eerst mainland China als productieland optuigen en dan later krijg je er spijt van,
als Europa al op apegapen ligt en de BRICS opkomt. Zo voorspelbaar allemaal.
Net nu als iedereen in de business oefent op Mandarijn Chinees.

Shen komt met de vurige aap naar het Westen.
Het is als met die beren, die broodjes smeren. Hi, hi, hi, ha, ha, ha,
We stonden erbij en keken ernaar.
Die beren smeerden inderdaad broodjes, dit patroon is bekend uit de geschiedenis. De de-Stalinisatie is in de Oostelijke Europese landen van de EU ook nooit volledig geweest.
Ik werd hieraan herinnerd met arrestatie van oude RAF-leden gisteren. Die hele RAF was ooit ontstaan omdat wat later bleek een DDR Stasi mitarbeiter bij de West-Berlijnse politie, tijdens een demonstratie in een achteraf steegje een pacifistische demonstrant een nekschot gaf en hiervoor vrijgesproken werd. Dat maakte jongeren boos, en richtte hun woede op de in hun ogen nooit grondig uitgevoerde de-nazificatie van West-Duitsland.
Nu China, eerst brengt het westen zijn productie daar naar toe, en vervolgens grote bezorgdheid uiten wat met name de Chinese trekpop Noord-Korea op crimineel gebied er mee doet, de enige APT groep die nog wel eens het nieuws haalt, is de opgestane Lazerus. Natuurlijk ontwricht dat de rechtsorde. China is een marxistisch systeem met kapitalistische vlag erop. EU is een autoritair kapitalistisch regime met een democratische vlag erop. Waarom de VS wel pruttelt over veiligheid van haar burgers door toedoen van China en haar partners, en niet door de EU zal wel een kwestie van afspraken zijn.
29-02-2024, 13:04 door Anoniem
Ach, doe je het zoals de ING dat omzeilt:

voorkant: "Nee, wij verkopen geen data"
achterkant: "U kunt toegang krijgen tot inzage"
01-03-2024, 09:23 door Anoniem
Maar data gratis weg geven mag wel? bijv .. biden en zijn tiktok videos?
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.