image

AMD beveiligt PC via Enhanced Virus Protection

dinsdag 10 augustus 2004, 10:22 door Redactie, 2 reacties

Gisteren kwamen we al met het bericht dat AMD processoren door Service Pack 2 voor Windows XP beter tegen allerlei malware beschermd zijn, vandaag is er wat meer informatie beschikbaar gekomen:

AMD kondigt aan dat met Microsoft Windows XP Service Pack 2 op alle AMD Athlon 64-processoren Enhanced Virus Protection (EVP) kan worden geactiveerd. Deze unieke combinatie van hard- en software is ontworpen om computers te beschermen tegen bepaalde kwaadaardige virussen, wormen en Trojaanse paarden.

EVP is een hardware feature die een vast onderdeel is van de AMD Athlon 64 desktop- en mobiele processoren. In combinatie met Data Execution Prevention-technologie in Windows XP SP2, kan EVP niet alleen kwaadaardige code identificeren, maar tevens voorkomen dat deze code zich vermenigvuldigt en verspreidt. Het gaat hierbij voornamelijk om specifieke buffer overflow attacks. Door de beveiligingstechnologie in de hardware op te nemen, kunnen de schade en kosten die verband houden met deze virusaanvallen aanzienlijk worden verkleind en kan tegelijkertijd de integriteit van het thuis- en bedrijfsnetwerk worden vergroot.

Iedere AMD Athlon 64 FX63, AMD Athlon 64 desktop en mobile en AMD Mobile Sempron-processor is voorzien van EVP. Voor bedrijven die gebruikmaken van de AMD Opteron-processor wordt EVP geactiveerd met de aankomende release van Microsoft Windows Server 2003 Service Pack 1 en Windows Server 2003 voor 64-bit Extended Systems.

"Buffer overflow attacks kosten het bedrijfsleven tussen de $385 miljoen en $1,2 miljard", zegt Rob Enderle van de Enderle Group. "Anti-virusproducten kunnen simpelweg niet snel genoeg reageren op bedreigingen die soms slechts enkele minuten nodig hebben zich wereldwijd te verspreiden. De hard- en software van AMD en Microsoft biedt pro-actieve bescherming tegen enkele van de snelst groeiende en meest schadelijke virussen van vandaag de dag."

Reacties (2)
10-08-2004, 11:16 door Anoniem
Betreft technologie die al tientallen jaren in de mainframe wereld bestaat.
Heeft wel een beetje lang geduurd voordat deze in de desktop omgeving
wordt toegepast!
11-08-2004, 09:42 door Anoniem
Ja, als de nood het hoogst is dan kan men er flink wat $$$$ uitslaan door
een 'nieuwe' tech te introduceren
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.