image

Nissan waarschuwt 100.000 mensen voor datalek door ransomware-aanval

donderdag 14 maart 2024, 14:31 door Redactie, 1 reacties

Nissan gaat honderdduizend klanten, medewerkers en dealers in Australië en Nieuw-Zeeland waarschuwen dat hun gegevens bij een ransomware-aanval zijn gestolen. De aanval vond afgelopen december plaats. Daarbij werd van tienduizend mensen een kopie van hun identiteitsbewijs gestolen. Het ging om onder andere 7500 rijbewijzen, 220 paspoorten, 1300 belastingnummers en 4000 "Medicare" passen.

Van de overige 90.000 personen is andere persoonlijke informatie gestolen, waaronder kopieën van financiële afschriften, werk- en salarisgegevens en algemene informatie, zoals geboortedatum. De gestolen data werd in januari op internet gepubliceerd. Hoe de aanvallers toegang tot de servers van Nissen konden krijgen heeft de autofabrikant niet laten weten.

Reacties (1)
14-03-2024, 14:50 door Anoniem
ze zijn mooi op tijd met informeren, meld in ieder geval binnen een week aan je klanten dat hun data gelekt is..
Nu is de grootste schade waarschijnlijk al geschied.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.