image

VideoLAN: Google laat ons Androidversie VLC niet zomaar updaten

maandag 25 maart 2024, 09:26 door Redactie, 25 reacties
Laatst bijgewerkt: 25-03-2024, 14:32

De Androidversie van de populaire mediaplayer VLC is al maanden niet geüpdatet omdat Google dit niet zomaar toestaat tenzij ontwikkelaar VideoLAN de private signing keys afstaat of support voor bepaalde versies van Android TV laat vallen, zo meldt VideoLAN op X. "Appstores waren een fout. Op dit moment kunnen we VLC in de Windows Store niet updaten, en kunnen we VLC in de Android Play Store niet updaten, zonder onze security te verminderen of veel gebruikers te laten vallen", aldus de ontwikkelaars.

De laatste Androidversie in de Play Store dateert van 27 augustus. Volgens VideoLAN wil Google dat VLC alleen nog Android TV vanaf Android 11 ondersteunt. Miljoenen mensen hebben echter een televisie waarop een oudere versie draait en die niet kunnen updaten. In het geval van Windows noemen de ontwikkelaars de 'kafkaëske bureaucratie' bij Microsoft het probleem, waardoor het al twee jaar niet lukt om met iemand binnen het bedrijf contact te maken. VLC is daarnaast wegens 'beperkingen' niet in de Mac App Store te vinden. "De iOS App Store laat ons nog steeds updates voor iOS 9 uitbrengen, maar hoelang nog?"

Reacties (25)
25-03-2024, 09:38 door PiQui
What Google does to VLC is shameful and an outright abuse of power. I have been using VLC for years and its a fantastic video player that should be supported by all tech. VLC media player is free and open source multimedia player that plays most multimedia files as well as discs, devices, and network streaming protocols. And probably that's why it is attacked by Google. American tech, like for instance Apple all have the same behavior, they are not there for us, but for the money. They are predators preying on us, consumers and developers.
25-03-2024, 09:47 door majortom - Bijgewerkt: 25-03-2024, 09:48
Daarom geen gebruik maken van de standaard app stores. Die aanbieders zijn er alleen maar op uit om je in een lock-in te krijgen zodat zij kunnen bepalen welke software je wel en niet kunt gebruiken (om hun winst te kunnen maximaliseren). Er zijn genoeg bruikbare alternatieven, echter de gewone eindgebruiker is overgeleverd aan de grillen van de platformaanbieders (Windows probeert niet voor niets uit alle macht om Windows 11 in S-mode te promoten; in een volgende versie zal dit niet meer te disablen zijn is mijn verwachting).
25-03-2024, 10:00 door Anoniem
Duidelijk monopoliemisbruik.
Drie monopolisten die niet concurreren maar samenspannen.
25-03-2024, 10:04 door Anoniem
Door majortom: Daarom geen gebruik maken van de standaard app stores. Die aanbieders zijn er alleen maar op uit om je in een lock-in te krijgen zodat zij kunnen bepalen welke software je wel en niet kunt gebruiken (om hun winst te kunnen maximaliseren). Er zijn genoeg bruikbare alternatieven, echter de gewone eindgebruiker is overgeleverd aan de grillen van de platformaanbieders (Windows probeert niet voor niets uit alle macht om Windows 11 in S-mode te promoten; in een volgende versie zal dit niet meer te disablen zijn is mijn verwachting).
Ik zie zelden reclame voor Windows 11 S mode, ik ken ook niemand die dit gebruikt of een winkel die dit verkoopt.

Nadeel van meerdere stores, vaak meerdere accounts en mogelijk meer risico op bagger. Want hebben al die stores wel goede controle op hun aangeboden Applicaties?

Als ik alleen kijk naar mijn S22, daar moet ik voor het automatisch en goed updaten van de Samsung Apps ook een Samsung Account hebben. Waar ik helemaal niet op zit te wachten. Ik wil gewoon alles uit de google play store hebben, maar Samsung denkt daar anders over. Ik moet het via hun store doen, die vol zit met bloadware en totale nutteloze apps.
25-03-2024, 10:14 door Anoniem
Ik gebruik zelf nooit de playstore, de F-Droid repository bevat uitlsuitend FLOSS-gebaseerde software, dat is een betere keuze, geen zwarte dozen.
VLC is hier te verkrijgen:
APK VLC:
https://f-droid.org/en/packages/org.videolan.vlc/
https://www.videolan.org/vlc/download-android.html
Broncode VLC:
https://code.videolan.org/videolan/vlc-android
25-03-2024, 10:18 door Anoniem
slap gelul...het is toch logisch dat videoland er voor moet betalen
wel zakken vullen maar niets afdragen....ik wil ook wel voor een dubbeltje op de eerste rang....maar helaas...9fpp
25-03-2024, 10:50 door Anoniem
Het grote probleem is dat met hele oude operating systemen er grote securityfouten in zitten, dit is vooral bij oudere versies in android het geval. Als je een versie van een app uitbrengt met daarin libraries voor oude OS versies kun je de security vulnerabilities die in de oude OS versies zitten introduceren op de nieuwere OS versies. Android is wel heel erg streng, andoid OS 11 kwam pas uit op 8 sep 2020 ( nog geen 4 jaar geleden). Bij apple zijn het alleen iPhones 4s die nog op iOS 9 draaien (die werd geïntroduceerd op 4 okt 2011), dit zijn dus iPhones van nu 12 en bijna 13 jaar oud. Dus alleen de eerste iPhone, de 3G, 3Gs en de Iphone4 kunnen nu geen VLC gebruiken. Als support voor iOS 9 wegvalt zijn het alleen iPhones 4S die dan geen VLC meer kunnen draaien. Vind dit meer dan netjes. En op de Mac kun je al heel lang applicaties buiten de Mac app store installeren, dus wat het probleem met het niet in de App Store staan...
Ja, app stores zijn niet perfect, maar moeten ze de security verplichtingen helemaal achterwegen laten? checks op security zijn imo belangrijk genoeg. persoonlijk blijf ik toch alles in de officiële App Store downloaded op mijn iPhone en mijn zakelijke android, vind de security van mijn telefoon belangrijker dan onofficiele Appstores te gebruikten met alle gevolgen van dien.
25-03-2024, 11:19 door Anoniem
Door majortom: Daarom geen gebruik maken van de standaard app stores. Die aanbieders zijn er alleen maar op uit om je in een lock-in te krijgen zodat zij kunnen bepalen welke software je wel en niet kunt gebruiken (om hun winst te kunnen maximaliseren). Er zijn genoeg bruikbare alternatieven, echter de gewone eindgebruiker is overgeleverd aan de grillen van de platformaanbieders (Windows probeert niet voor niets uit alle macht om Windows 11 in S-mode te promoten; in een volgende versie zal dit niet meer te disablen zijn is mijn verwachting).

Voor de gemiddelde gebruiker van Windows 11 is dat het simpelst en het veiligst.
Niet iedereen heeft de kennis van een systeembeheerder.
De meeste mensen willen zonder gedoe hun administratie digitaal doen.
Meer niet.
Wie meer wil en kan die vindt zijn weg wel.
25-03-2024, 11:24 door Anoniem
De F-droid versie is van 23 febr. 2023: https://f-droid.org/en/packages/org.videolan.vlc/
De laatste Android versie op hun eigen site is 3.5.4 en die versie staat ook op F-droid
Is de app wel ge-updated?
Waarom stellen ze die dan niet beschikbaar op hun eigen site en op de mirrors?
25-03-2024, 11:54 door Anoniem
Het is niet alleen VLC dat hier last van heeft. Het zijn veel meer applicaties die niet op Android TV mogen werken.
Heb je al ooit een browser gezien op Android TV ? Zelfs hun eigen Chrome draait er niet op. WEBKIT wel, voor de communicatie met internet...

Ik kan zelfs mijn bewaking camera's app op de Android TV krijgen, maar Opera, Brave, Firefox, Chrome, ho maar.
En dan hebben we het nog niet eens gehad over de andersom...
Netflix draaien op een beamer met Android TV? Gaat niet vliegen... Apple TV op een Android TV van <Android 11 ?
Als het al installeert, dan misschien in 480p mode?

Het is een grote vieze kliek van insluiting, uitsluiting en machtsmisbruik.

Nog eventjes en Google-Microsoft-Apple bepaalt niet alleen welke apps gebruikt mogen worden maar ook hoe die apps door jou gebruikt moeten worden.

Maar als een club als VLC het al niet lukt, hoe moet een startup iets voor elkaar krijgen op dit maanlandschap gemaakt door amerikaanse big-tech, meestal met gestolen (hedgefunds) patenten uit europa... Amerika de patenten, europa de werklozen.

Gelukkig hebben we de EU, die heeft een extreem goede (sarcasm included) track record van voor hun burgers op komen.
Verkopen ze onze boeren niet aan de canadezen, dan verkopen ze onze boeren aan de oekrainers en argentijnen. Beetje heulen met de groenlinksen en dierenpartijen die 'onze' boeren neerzetten als beulen en slachters als ze 1 op de miljoen dieren die 20 seconden later toch doodgemaakt worden hardhandig aanpakken en smijten met stikstof hier en bestrijdingsmiddel daar, terwijl in oekraine alles platgespoten wordt met antibiotica, nucleaire straling, sterioden, fosfaten en nitraten.. en in argentinie worden afgebeulde paarden die omvallen van het zware werk verkocht als premium rundvlees in nederland nadat ze met vervuiling uitstotende stoomboten of nog erger, vliegtuigen de halve wereld rond worden gertransporteert..

maar je stofzuiger is maximaal 700 watt (omdat Dyson dat wilde (omdat ze anders met hun accu-rommel niet konden concureren) en je gloeilamp is nu LED (omdat philips net een nieuwe fabriek in Belgie gebouwd had)... en alle enge belastingontduikende bedrijven zitten in Ierland omdat ze letterlijk geen bal toevoegen aan de economie van Europa en dat schijnbaar nodig hebben.
25-03-2024, 12:07 door Anoniem
Door Anoniem: De F-droid versie is van 23 febr. 2023: https://f-droid.org/en/packages/org.videolan.vlc/
De laatste Android versie op hun eigen site is 3.5.4 en die versie staat ook op F-droid
Is de app wel ge-updated?
Waarom stellen ze die dan niet beschikbaar op hun eigen site en op de mirrors?
Ja, inderdaad, nou u het zegt!
25-03-2024, 12:09 door Anoniem
Zal wel weer een bekend een-tweetje zijn ten nadele van de consument.

Het echte lang meegaande apparaat is aanzienlijk duurder en voor de rest is het voortgezet consumeren geblazen.

Wegwerpwereld en later nog erger "Ze Greet Riezetttt".

luntrus
25-03-2024, 12:11 door Anoniem
Door Anoniem: slap gelul...het is toch logisch dat videoland er voor moet betalen
wel zakken vullen maar niets afdragen....ik wil ook wel voor een dubbeltje op de eerste rang....maar helaas...9fpp
Videoland, de streaming service en VideoLAN, de ontwikkelaar van de Free Open Source media player VLC zijn niet hetzelfde.

En hoezo heb je het over betalen? Dat is helemaal niet waar de kwestie over gaat.

Iets met een klok en een klepel.
25-03-2024, 13:14 door Anoniem
Door Anoniem: Ik gebruik zelf nooit de playstore, de F-Droid repository bevat uitlsuitend FLOSS-gebaseerde software, dat is een betere keuze, geen zwarte dozen.
VLC is hier te verkrijgen:
APK VLC:
https://f-droid.org/en/packages/org.videolan.vlc/
https://www.videolan.org/vlc/download-android.html
Broncode VLC:
https://code.videolan.org/videolan/vlc-android
De laatste release op f-droid is van febuari 2023. Dus playstore is nieuwer. Er is zover ik kan zien geen stable release die niet in de store staat.
25-03-2024, 13:15 door Anoniem
Door Anoniem: slap gelul...het is toch logisch dat videoland er voor moet betalen
wel zakken vullen maar niets afdragen....ik wil ook wel voor een dubbeltje op de eerste rang....maar helaas...9fpp

Videoland? Zakken vullen? Waar heb jij het over?
25-03-2024, 14:00 door Anoniem
Typo:


binnen het bedrijf contant te maken. VLC
25-03-2024, 14:07 door Anoniem
Tja dan moeten mensen die voor Android misschien updaten via een usb stick als apk bestand voor Android,idd voor Linux Windows en macOS zijn er wel update mogelijkheden naar nieuwere versies van Vlc.
25-03-2024, 14:24 door Anoniem
Dan haal je deze toch binnen via Aptoide (een Portugees alternatieve webwinkel).
25-03-2024, 15:02 door Anoniem
Door Anoniem: Het is niet alleen VLC dat hier last van heeft. Het zijn veel meer applicaties die niet op Android TV mogen werken.
Heb je al ooit een browser gezien op Android TV ? Zelfs hun eigen Chrome draait er niet op. WEBKIT wel, voor de communicatie met internet...

Ik kan zelfs mijn bewaking camera's app op de Android TV krijgen, maar Opera, Brave, Firefox, Chrome, ho maar.
En dan hebben we het nog niet eens gehad over de andersom...
Netflix draaien op een beamer met Android TV? Gaat niet vliegen... Apple TV op een Android TV van <Android 11 ?
Als het al installeert, dan misschien in 480p mode?

Het is een grote vieze kliek van insluiting, uitsluiting en machtsmisbruik.

Nog eventjes en Google-Microsoft-Apple bepaalt niet alleen welke apps gebruikt mogen worden maar ook hoe die apps door jou gebruikt moeten worden.

Maar als een club als VLC het al niet lukt, hoe moet een startup iets voor elkaar krijgen op dit maanlandschap gemaakt door amerikaanse big-tech, meestal met gestolen (hedgefunds) patenten uit europa... Amerika de patenten, europa de werklozen.

Gelukkig hebben we de EU, die heeft een extreem goede (sarcasm included) track record van voor hun burgers op komen.
Verkopen ze onze boeren niet aan de canadezen, dan verkopen ze onze boeren aan de oekrainers en argentijnen. Beetje heulen met de groenlinksen en dierenpartijen die 'onze' boeren neerzetten als beulen en slachters als ze 1 op de miljoen dieren die 20 seconden later toch doodgemaakt worden hardhandig aanpakken en smijten met stikstof hier en bestrijdingsmiddel daar, terwijl in oekraine alles platgespoten wordt met antibiotica, nucleaire straling, sterioden, fosfaten en nitraten.. en in argentinie worden afgebeulde paarden die omvallen van het zware werk verkocht als premium rundvlees in nederland nadat ze met vervuiling uitstotende stoomboten of nog erger, vliegtuigen de halve wereld rond worden gertransporteert..

maar je stofzuiger is maximaal 700 watt (omdat Dyson dat wilde (omdat ze anders met hun accu-rommel niet konden concureren) en je gloeilamp is nu LED (omdat philips net een nieuwe fabriek in Belgie gebouwd had)... en alle enge belastingontduikende bedrijven zitten in Ierland omdat ze letterlijk geen bal toevoegen aan de economie van Europa en dat schijnbaar nodig hebben.

Je kunt er natuurlijk voor keizen om deze kliek te omzeilen.
Ga over op een ander OS dan van deze kliek, en gebruik apparatuur die zo'n alternatief OS ondersteunt. Die zijn er.
Idem voor apps en applicaties.
En bedenk anders wat je aan elkaar moet koppelen om een soortgelijk resultaat te krijgen als je nu hebt.

Als iedereen de kliek links zou laten liggen (hoop doet leven), dan stoppen ze vanzelf met dit ge-eikel (want geen inkomsten meer).
25-03-2024, 16:20 door Anoniem
Als iedereen de kliek links zou laten liggen (hoop doet leven), dan stoppen ze vanzelf met dit ge-eikel (want geen inkomsten meer).

Mijn relaas beweerde het probleem van deze stelling.. Wanneer NL of Europa massaal die Amerikaanse shit zou opgeven en zou gaan voor een NL of EU (desnoods open source) omgeving, dan wordt deze omgeving platgeprocedureerd door amerikaans patenttrollen, komen hedgefunds de boel opkopen en dan alle leuke dingen worden naar de VS gesleurd en het personeel kan bij het UWV gaan huilen.

Zodra een alternatief momentum krijgt, gaat het 'gepakt' worden... Dat zag je bij andere takken van sport en bij tech is het nog vele malen makkelijker. (denk aan Vendex wat door KKR gechopped is, Organon door Schering-Plough, Stork door Fluor, Crucell door J&J, NXP door Qualcomm, Unilever is inmiddels engels, Shell is inmiddels engels... en dat heeft niets te maken met de miljarden subsidie die ze krijgen maar met de graaipoten van de buitenlandse clubjes die weten dat nederland niets doet... 'het zou de onderhandelingspositie ondermijnen' is hun antwoord dan.
25-03-2024, 16:52 door johanw
Door Anoniem: Ik gebruik zelf nooit de playstore, de F-Droid repository bevat uitlsuitend FLOSS-gebaseerde software, dat is een betere keuze, geen zwarte dozen.
VLC is hier te verkrijgen:

Alleen jammer dat F-Droid dezelfde politieke censuur toepast als Google Play en Apple. De Gab app was er binnden de kortste keren af gegooid omdat de beheerders het niet eens waren met wat je daar mocht zeggen.
25-03-2024, 17:37 door Anoniem
Door Anoniem:
Als iedereen de kliek links zou laten liggen (hoop doet leven), dan stoppen ze vanzelf met dit ge-eikel (want geen inkomsten meer).

Mijn relaas beweerde het probleem van deze stelling.. Wanneer NL of Europa massaal die Amerikaanse shit zou opgeven en zou gaan voor een NL of EU (desnoods open source) omgeving, dan wordt deze omgeving platgeprocedureerd door amerikaans patenttrollen, komen hedgefunds de boel opkopen en dan alle leuke dingen worden naar de VS gesleurd en het personeel kan bij het UWV gaan huilen.

Zodra een alternatief momentum krijgt, gaat het 'gepakt' worden... Dat zag je bij andere takken van sport en bij tech is het nog vele malen makkelijker. (denk aan Vendex wat door KKR gechopped is, Organon door Schering-Plough, Stork door Fluor, Crucell door J&J, NXP door Qualcomm, Unilever is inmiddels engels, Shell is inmiddels engels... en dat heeft niets te maken met de miljarden subsidie die ze krijgen maar met de graaipoten van de buitenlandse clubjes die weten dat nederland niets doet... 'het zou de onderhandelingspositie ondermijnen' is hun antwoord dan.

Geef daarvoor de schuld aan de "BV Nederland".
Blijkbaar is het behoud van kennis, innovatie en patenten in eigen land niet interessant voor deze "BV"-aanhangers.
Alleen snel eenmalig geld verdienen over de ruggen van anderen, om daar leuke hobby projectjes mee te financieren.
Geen perspectief. Geen lange termijn visie. "De markt regelt alles voor ons".

Terwijl er mogelijkheden zijn om belangrijke zaken wel te behouden voor je eigen land.
Denk bv aan het gouden aandeel. Of een minderheidsbelang nemen in een bedrijf of sector, tijdig investeren in/stimuleren van startups.
Maar dat vereist visie. Iets wat al decennia ontbreekt in Den Haag en Brussel.

Uitverkoop is makkelijker.
De markt het zelf laten uitzoeken is makkelijker.
Zelf iets proactief moeten doen, dat is alleen maar lastig. Dat kost energie en denkvermogen.
En vereist misschien zelfs idealen.
25-03-2024, 18:03 door Anoniem
Door Anoniem:
Als iedereen de kliek links zou laten liggen (hoop doet leven), dan stoppen ze vanzelf met dit ge-eikel (want geen inkomsten meer).

Mijn relaas beweerde het probleem van deze stelling.. Wanneer NL of Europa massaal die Amerikaanse shit zou opgeven en zou gaan voor een NL of EU (desnoods open source) omgeving, dan wordt deze omgeving platgeprocedureerd door amerikaans patenttrollen, komen hedgefunds de boel opkopen en dan alle leuke dingen worden naar de VS gesleurd en het personeel kan bij het UWV gaan huilen.

Zodra een alternatief momentum krijgt, gaat het 'gepakt' worden... Dat zag je bij andere takken van sport en bij tech is het nog vele malen makkelijker. (denk aan Vendex wat door KKR gechopped is, Organon door Schering-Plough, Stork door Fluor, Crucell door J&J, NXP door Qualcomm, Unilever is inmiddels engels, Shell is inmiddels engels... en dat heeft niets te maken met de miljarden subsidie die ze krijgen maar met de graaipoten van de buitenlandse clubjes die weten dat nederland niets doet... 'het zou de onderhandelingspositie ondermijnen' is hun antwoord dan.

Hmmm
onbevredigend. Dus even zoeken op Internet
1. bestaat er in europa patentrecht op software?
2. een bron nagezocht op Wikipedia
3. Kan een Amerikaans softwarepatent in Europa worden afgedwongen?
Lees en huiver hoe Europa zich (weer eens) in de voet schiet


Ad 1
bestaat er in europa patentrecht op software?
Antwoord door CoPilot

In Europa bestaat er geen specifiek octrooirecht op software zoals in de Verenigde Staten. Laten we eens kijken naar de nuances:

Auteursrecht op Software:
Computerprogramma’s worden auteursrechtelijk beschermd. Dit betekent dat het kopiëren van een softwarepakket zonder toestemming van de auteursrechthouder verboden is. Het auteursrecht staat echter toe dat iemand een nieuw programma schrijft dat geïnspireerd is op de ideeën of functionaliteit van een ander programma.

Octrooirecht:
Een octrooi (ook wel patent) is een exclusief recht om een uitvinding te verkopen, te verveelvoudigen of te exploiteren.
In de Verenigde Staten kunnen octrooien worden verleend op een breed scala aan softwaretoepassingen, van eenvoudige principes zoals het bewegen van een cursor op een beeldscherm tot complexe technieken voor efficiënte gegevenscompressie.
Europa hanteert een andere benadering. De vraag of softwaretechnieken octrooieerbaar zijn, is sinds de opkomst van de software-industrie actueel.

Europese Richtlijn 91/250/EG:
Deze richtlijn regelt dat software door het auteursrecht wordt beschermd. Het laat echter niet expliciet zien dat software ook voor octrooi vatbaar is. In 2005 heeft het Europees Parlement een voorstel voor EU-brede harmonisatie van softwarepatenten verworpen. Kortom, terwijl auteursrecht software beschermt tegen directe kopieën, kan octrooirecht de achterliggende ideeën van een programma beschermen, mits deze ideeën een octrooieerbare uitvinding vormen referenties 1, 2 en 3).


Ad 2
Vervolgens zoektocht naar referenties
de 3e is wikipedia
Zie hieronder
Waarop patent kan worden verleend en waarop niet. Expliciet niet : computer programma

Article 52 of the European Patent Convention
The European Patent Convention (EPC), Article 52, paragraph 2, excludes from patentability, in particular

1. discoveries, scientific theories and mathematical methods;
2. aesthetic creations;
3. schemes, rules and methods for performing mental acts, playing games or doing business, and programs for computers; [nadruk gelegd op programs for computers)]
4. presentations of information.


Ad 3
Dan de Copilot antwoord op de vraag
Kunnen Amerikaanse softwarepatenten in Europa worden afgedwongen

Ja, Amerikaanse softwarepatenten kunnen in Europa worden afgedwongen, maar het proces is complex en afhankelijk van verschillende factoren. Hier zijn enkele belangrijke punten:

Jurisdictie: Elk land heeft zijn eigen wetten en regels met betrekking tot patenten. Europese landen volgen het Europees Octrooiverdrag (EOV), dat een uniform systeem voor octrooien in Europa biedt. Amerikaanse patenten zijn niet automatisch geldig in Europa. Een octrooihouder moet een Europees octrooi aanvragen bij het Europees Octrooibureau (EOB) om bescherming in Europa te verkrijgen.

Vereisten: Europese octrooien moeten voldoen aan specifieke vereisten, zoals nieuwheid, uitvindingshoogte en industriële toepasbaarheid. Het EOB beoordeelt de octrooiaanvragen op basis van deze criteria.
Softwarepatenten: In Europa zijn softwarepatenten beperkter dan in de Verenigde Staten. Het EOV bepaalt dat abstracte ideeën en wiskundige methoden niet octrooieerbaar zijn. Software kan echter worden beschermd als het een technisch effect heeft en aan de vereisten voldoet.

Rechtszaken: Als een Amerikaanse octrooihouder zijn patent in Europa wil afdwingen, moet hij een rechtszaak aanspannen bij de bevoegde rechtbanken in het betreffende Europese land. Dit kan een langdurig en kostbaar proces zijn.
Samenwerking: Het is raadzaam om juridisch advies in te winnen bij gespecialiseerde octrooiadvocaten om de beste strategie te bepalen en te begrijpen hoe Amerikaanse patenten in Europa kunnen worden afgedwongen.

Bronnen:
“Komt er een einde aan het Amerikaanse softwarepatent?” 1.
“Help, komen Amerikaanse softwarepatenten nu toch weer terug ondanks Alice?” 23.
25-03-2024, 18:34 door Anoniem
Door johanw: Alleen jammer dat F-Droid dezelfde politieke censuur toepast als Google Play en Apple. De Gab app was er binnden de kortste keren af gegooid omdat de beheerders het niet eens waren met wat je daar mocht zeggen.

GAB = German American Bund, een verboden en ontbonden Duits-Amerikaanse pro-Nazi organisatie (1936–1941)
26-03-2024, 07:38 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Het is niet alleen VLC dat hier last van heeft. Het zijn veel meer applicaties die niet op Android TV mogen werken.
Heb je al ooit een browser gezien op Android TV ? Zelfs hun eigen Chrome draait er niet op. WEBKIT wel, voor de communicatie met internet...

Ik kan zelfs mijn bewaking camera's app op de Android TV krijgen, maar Opera, Brave, Firefox, Chrome, ho maar.
En dan hebben we het nog niet eens gehad over de andersom...
Netflix draaien op een beamer met Android TV? Gaat niet vliegen... Apple TV op een Android TV van <Android 11 ?
Als het al installeert, dan misschien in 480p mode?

Het is een grote vieze kliek van insluiting, uitsluiting en machtsmisbruik.

Nog eventjes en Google-Microsoft-Apple bepaalt niet alleen welke apps gebruikt mogen worden maar ook hoe die apps door jou gebruikt moeten worden.


Je kunt er natuurlijk voor keizen om deze kliek te omzeilen.
Ga over op een ander OS dan van deze kliek, en gebruik apparatuur die zo'n alternatief OS ondersteunt. Die zijn er.
Idem voor apps en applicaties.
En bedenk anders wat je aan elkaar moet koppelen om een soortgelijk resultaat te krijgen als je nu hebt.

Als iedereen de kliek links zou laten liggen (hoop doet leven), dan stoppen ze vanzelf met dit ge-eikel (want geen inkomsten meer).

Dat is nu het moeilijke, die kliek links te laten liggen, als hier het iemand suggereert om over te stappen van MS Office dan steigert hier het merendeel van de bezoekers, dat het niet kan, niet verstandig is, bedrijfsleven werkt allemaal met MS office, etc en tig andere redenen om niet over te stappen.
Hoe zie je de praktijk voor je?
Mensen gaan met hun Android naar een telefoonwinkel voor Lineage OS, of e/os/ of een ander besturingssysteem voor hun Android.
Waar kun je daarvoor terecht, wie helpt je als er dingen niet werken, of je weg wijs gemaakt moet worden in een OS wat niet standaard is.

Ik weet heel goed hoe het is om alles zelf alles te moeten uit zoeken, heb +/- 15 jaar geleden Windows verlaten, vanaf oktober 2023 gebruik ik Lineageos en e/os/.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.