image

Metasploit Framework krijgt na veertien maanden weer grote update

maandag 25 maart 2024, 15:53 door Redactie, 1 reacties

Het Metasploit Framework, dat door pentesters en andere securityprofessionals wordt gebruikt, heeft na veertien maanden weer een grote update gekregen. Het vandaag gelanceerde Metasploit Framework 6.4 bevat verbeteringen voor het uitvoeren van Kerberos-gebaseerde aanvallen, uitgebreidere dns-configuratie, nieuwe session types en een nieuwe feature voor Windows Meterpreter om procesgeheugen te doorzoeken.

Metasploit is een door securitybedrijf Rapdi7 ontwikkeld opensourceframework voor het testen van de beveiliging van systemen en netwerken. Het is erg geliefd bij penetratietesters en securityprofessionals. Het bevat allerlei modules en exploits waarmee er misbruik van kwetsbaarheden kan worden gemaakt. Vorig jaar januari verscheen Metasploit 6.3, vandaag is versie 6.4 uitgekomen.

Reacties (1)
25-03-2024, 20:17 door Anoniem
Lijkt me leuk om eens op mezelf te richten, maar ik vind het iets te ingewikkeld. Dus ik houd het maar bij lynis.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.