image

Limburgs ziekenhuis Zuyderland getroffen door datalek met personeelsgegevens

vrijdag 29 maart 2024, 08:55 door Redactie, 3 reacties

Het Limburgse ziekenhuis Zuyderland is getroffen door een datalek, waarbij persoonlijke gegevens van medewerkers die thuiszorg en thuishulp verlenen of verleenden openbaar zijn geworden, waaronder wachtwoorden en BSN-nummers. Volgens het ziekenhuis kon het datalek ontstaan doordat de leverancier van een systeem voor thuiszorg en thuishulp de gegevens niet op een juiste manier verwerkte.

Het gaat om namen, adressen, woonplaatsen, BSN-nummers, bankrekeningnummers, e-mailadressen, telefoonnummers, functieschalen, datums van het in dienst treden en wachtwoorden, zo meldt L1 op basis van een brief die naar getroffen medewerkers werd gestuurd. Details over het datalek worden niet gegeven, behalve dat de oorzaak inmiddels is verholpen.

Het probleem zou zelf door de leverancier tijdens een eigen audit zijn gevonden. "De gegevens betreffen uitsluitend gegevens van – een deel van – de Zuyderland medewerkers en betreffen in géén geval cliëntgegevens", zo laat het ziekenhuis weten. Getroffen medewerkers en oud-medewerkers zijn inmiddels ingelicht en moeten hun wachtwoord wijzigen. Het datalek is gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Reacties (3)
29-03-2024, 14:46 door Anoniem
En wachtwoorden.... dus uit een database / database set.... in een ziekenhuis.... in 2024.....
Zucht
29-03-2024, 17:34 door Anoniem
Als ze bij Zuyderland toch bezig zijn, kunnen zij gelijk dat datalek richting Google ook dichten.
04-04-2024, 16:57 door Anoniem
BSN nummers mogen ze toch ookal niet meer gebruiken dus bij de opslag van de data ging het al mis.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.