image

Amerikaans county kondigt noodtoestand af wegens ransomware-aanval

donderdag 4 april 2024, 11:45 door Redactie, 1 reacties

Jackson County in de Amerikaanse staat Missouri heeft wegens een ransomware-aanval de noodtoestand afgekondigd (pdf). Vanwege de aanval zijn meerdere, belangrijke afdelingen van het county gesloten. In een verklaring laat het county weten dat de aanval voor een grootschalige storing aan systemen heeft gezorgd. Het gaat onder andere om de systemen voor het betalen van belastingen en uitgeven van huwelijksaktes.

Tevens meldt het county via X dat verschillende van de systemen tijdens de herstelwerkzaamheden offline zullen blijven. De staat heeft zoals gezegd de noodtoestand afgekondigd. Hierdoor kan het countybestuur, in een reactie op de ransomware-aanval, diensten en goederen buiten de normale aanbestedingsprocedures aanschaffen. Daarnaast kan het county over meer financiële middelen beschikken mocht dat nodig blijken. Jackson County telt 718.000 inwoners.

Reacties (1)
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.