image

Google lanceert zakelijke Chrome-versie voor zes dollar per maand

donderdag 11 april 2024, 13:36 door Redactie, 6 reacties

Google heeft een zakelijke versie van de Chrome-browser gelanceerd die meer security zou moeten bieden dan de standaardversie en zes dollar per maand per gebruiker kost. Chrome Enterprise Premium biedt allerlei opties die niet aanwezig zijn in 'Chrome Enterprise Core'. Het gaat dan om zaken zoals 'malware deep scanning', het filteren van url's gebaseerd op het soort website, bescherming tegen dataverlies en 'context aware access controls'.

Tevens biedt de betaalde Chrome-versie ondersteuning voor RDP, SCP, SSH en andere TCP-protocollen. Google claimt dat endpoint security door remote en thuiswerken een steeds groter wordende uitdaging is, alsmede door het gebruik van externe leveranciers en uitzendkrachten en de aanwezigheid van apparaten die niet door de organisatie zelf beheerd worden. De browser is volgens het techbedrijf door deze trends de plek om toezicht te houden en security af te dwingen.

Reacties (6)
11-04-2024, 19:57 door Anoniem
Dus waarschijnlijk gaat nog meer van je data naar Google voor deze ‘bescherming’..
12-04-2024, 10:18 door Anoniem
Ze zouden ons 6 euro per dag moeten geven van het gebruiken van hun spyware.
12-04-2024, 10:27 door Anoniem
Tot A.I. de boel heeft overgenomen en Google en de investeerders nog verder binnen lopen.
12-04-2024, 15:16 door Anoniem
URL filtering en deep inspection zit ook op een MKB firewall van de grote vendoren. Als je meer dan 10 gebruikers hebt is zo'n ding al binnen een jaar terugverdiend. Waarom zou je dan in hemelsnaam betalen voor je browser?

Zinloze geldklopperij dus.
12-04-2024, 19:00 door Anoniem
:D
13-04-2024, 16:09 door Anoniem
download is alleen voor windows- en macgebruikers
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.