image

VS verzoekt Sisense-klanten om wachtwoorden en secrets te resetten

donderdag 11 april 2024, 15:49 door Redactie, 0 reacties

De Amerikaanse overheid heeft klanten van data-analyticsbedrijf Sisense verzocht om wachtwoorden en secrets te resetten die worden gebruikt om toegang tot de diensten van Sisense te krijgen. Sisense biedt business intelligence en data-analytics voor bedrijven en organisaties in allerlei sectoren wereldwijd. Het gaat dan bijvoorbeeld om financiële dienstverleners, techbedrijven, gezondheidszorgorganisaties en vitale sectororganisaties.

Sisense heeft onder andere Philips Healthcare, Verizon en Skullcandy als klant. Via de diensten van het bedrijf kunnen klanten hun gegevens laten analyseren en visualiseren. Hiervoor verzamelt Sisense grote hoeveelheden data van klanten. Die moeten hun Sisense-omgeving zo instellen dat die toegang heeft tot data in clouddiensten en andere servers, waarvoor zaken als wachtwoorden, tokens en certificate/key pairs worden gebruikt.

Volgens het Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) van het Amerikaanse ministerie van Homeland Security heeft erbij Sisense een aanval plaatsgevonden. Verdere details worden niet gegeven, maar het CISA roept Sisense-klanten op om hun secrets, die mogelijk zijn gelekt, te resetten. Tevens moeten klanten controleren op verdachte activiteiten met hun inloggegevens controleren en dit aan het CISA rapporteren. De Amerikaanse overheidsinstantie merkt op dat het incident gevolgen heeft voor vitale organisaties en het daarom een actieve rol speelt.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.