image

Franse ondergoedproducent Le Slip Français lekt gegevens 1,5 miljoen klanten

donderdag 18 april 2024, 11:17 door Redactie, 6 reacties

De Franse ondergoedproducent Le Slip Français heeft de persoonsgegevens van 1,5 miljoen klanten gelekt. Het gaat om e-mailadressen, adresgegevens, namen en telefoonnummers die in handen van criminelen zijn gekomen. In sommige gevallen gaat het ook om bestelnummers. Hoe de data kon worden gestolen is niet bekendgemaakt. Het bedrijf zegt melding te hebben gedaan bij de Franse privacytoezichthouder CNIL.

De gelekte e-mailadressen zijn ook in handen gekomen van beveiligingsonderzoeker Troy Hunt, oprichter van datalekzoekmachine Have I Been Pwned. Via de zoekmachine kunnen mensen kijken of hun gegevens in bekende datalekken voorkomen. Van de 1,5 miljoen gelekte e-mailadressen was 72 procent al via een ander datalek bij de zoekmachine bekend.

Reacties (6)
Een mooi sprookje gelijk aan de nieuwe kleren van de keizer, maar dan op security gebied.
Pikante details geven ze nog net niet vrij *grinnik*
18-04-2024, 14:02 door Anoniem
Die 72 procent is toch alleen relevant als hetzelfde wachtwoord is gebruikt bij een ander datalek?
18-04-2024, 14:25 door Anoniem
Staan ze virtueel toch flink in hun hemdtje.
18-04-2024, 16:49 door Anoniem
Toch weer een idee om dit soort zaken in een echte winkel te kopen, daar kun je tenminste, indien je contant betaalt, nog anoniem blijven.
18-04-2024, 16:51 door Anoniem
Leuke slip-up :)
18-04-2024, 17:56 door Anoniem
Door Anoniem: Toch weer een idee om dit soort zaken in een echte winkel te kopen, daar kun je tenminste, indien je contant betaalt, nog anoniem blijven.

Typisch randstedeling , waar echte winkels met ruime sortering meestal in de buurt zitten.

Wat raad je Marie-Claire uit Villefort, Lozere aan , als ze ook eens een tikje spanned setje in een ietwat incourante maat wil ?
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.