image

Frans ziekenhuis annuleert operaties wegens cyberaanval, valt terug op papier

vrijdag 19 april 2024, 12:03 door Redactie, 0 reacties

Een Frans ziekenhuis heeft meerdere niet-urgente operaties geannuleerd wegens een cyberaanval, waardoor personeel noodgedwongen ook op pen en papier is teruggevallen. Dat meldt het Hospital de Cannes Simone Veil op de eigen website. De aanval vond afgelopen dinsdag plaats, waarop alle systemen werden uitgeschakeld. Daardoor maakt personeel nu gebruik van pen en papier. Hierdoor nemen procedures meer tijd in beslag wat tot langere wachttijden voor patiënten leidt, aldus het ziekenhuis.

Tevens werd besloten om afgelopen dinsdag en woensdag een derde van alle niet-urgente geplande operaties te annuleren. Ook gisteren konden niet alle operaties doorgaan. "Alles wordt gedaan om de verlening van zorg op een veilige manier doorgang te laten vinden", zo meldt het ziekenhuis verder. Dat zegt nog geen losgeldeisen van de aanvallers te hebben ontvangen. Daarnaast is er nog geen diefstal van gegevens vastgesteld. Het onderzoek is nog gaande.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.