image

Nederlandse Abuse Information Exchange na twaalf jaar opgeheven

woensdag 24 april 2024, 11:07 door Redactie, 1 reacties

De Abuse Information Exchange, een initiatief van Nederlandse internetproviders om het aantal besmette computers in Nederland terug te dringen, heeft zichzelf na twaalf jaar opgeheven. Het initiatief, dat in 2012 werd gelanceerd, verzamelde meldingen over botnetbesmettingen en stuurde de informatie vervolgens door naar de aangesloten providers. De providers kregen zo een actueel overzicht van meldingen over besmettingen in hun netwerk.

Door Abuse IX zouden besmette computers sneller moeten worden opgemerkt en klanten beter en sneller worden geholpen. Na twaalf jaar is nu besloten om met het initiatief te stoppen. "Veel leden van de vereniging hebben veelal hun eigen systeem opgezet, waardoor de Abuse IX overbodig is geworden", aldus de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) dat ook bij het initiatief was betrokken.

"Terugkijkend kunnen we melden dat er minimaal zeshonderd miljoen incidenten doorgezet zijn naar leden", zo laat Abuse IX zelf weten. "Ook gaven de leden van de vereniging elkaar een kijkje in hun keuken om kennis te delen en te inspireren. Het oprichten van de community was in 2012 een noviteit en heeft een boost gegeven aan de onderlinge samenwerking tussen organisaties."

Reacties (1)
25-04-2024, 13:45 door Anoniem
Veel leden van de vereniging hebben veelal hun eigen systeem opgezet, waardoor de Abuse IX overbodig is geworden

Je naam is "information exchange", en je wordt overbodig omdat je leden elk een eigen eiland gecreeerd hebben...
Vaag verhaal.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.