image

Zweedse staatsslijterij waarschuwt voor lege drankschappen door ransomware

donderdag 25 april 2024, 13:25 door Redactie, 2 reacties

De Zweedse staatsslijterij Systembolaget heeft inwoners van het land gewaarschuwd voor mogelijk lege drankschappen als gevolg van een ransomware-aanval op logistiek dienstverlener Skanlog. Systembolaget heeft in Zweden een monopolie op de verkoop van drank boven de 3,5 procent. Skanlog bevoorraadt de Zweedse staatsslijterij.

Door de ransomware-aanval kan het bedrijf de distributie niet meer verzorgen, wat gevolgen voor de drankvoorraad kan hebben, laat Systembolaget weten. Het gaat zowel om de voorraad in winkels als de producten die online worden aangeboden.

Tegenover de Zweedse krant Aftonbladet laat Systembolaget weten dat de impact vooralsnog beperkt is, maar dit ook afhankelijk is van het herstarten van de distributie. Wanneer dat precies zal zijn is op dit moment nog onbekend. De slijterij zegt wel een back-upplan achter de hand te hebben. Details over de ransomware-aanval en hoe die precies kon plaatsvinden zijn niet gegeven.

Reacties (2)
25-04-2024, 13:54 door Anoniem
Volgende stap in onze fantastische digitalisering en vooruitgang: waterleidingbedrijf waarschuwt dat watervoorziening eerstkomende tijd mogelijk "beperkt" of "tijdelijk onderbroken" kan worden vanwege een ransomware-aanval bij een toeleverancier. Het wordt mensen afgeraden om te gaan hamsteren, want dat is volgens het waterleidingbedrijf helemaal niet nodig.
25-04-2024, 16:21 door Anoniem
Wel dat wordt dan heel veel 3,5 procent in slaan voor ze. Houden ze een kater aan over natuurlijk maar niet zoveel als Systembolaget nu heeft ;)
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.