image

Duitse schoenenketen Salamander al twee weken offline wegens cyberaanval

zondag 5 mei 2024, 09:34 door Redactie, 2 reacties

De Duitse schoenenketen Salamander is wegens een cyberaanval al ruim twee weken offline, zo blijkt uit een bericht op de eigen website. Sinds 19 april kunnen klanten niet meer online bestellen. In de verklaring op de website wordt gesproken over 'technische problemen', maar in een persbericht spreekt het bedrijf van een cyberaanval, zo meldt het Duitse Heise.

De problemen raken niet alleen de website, maar ook de meer dan zestig vestigingen in Duitsland, waarvan sommige met logistieke problemen te kampen hebben. Vanwege de aanval zag de schoenenketen zich genoodzaakt de systemen offline te halen. De belangrijkste bedrijfsprocessen zijn inmiddels hersteld, maar de webshop nog altijd niet. Om wat voor soort aanval het gaat is niet bekendgemaakt.

Reacties (2)
05-05-2024, 19:37 door Anoniem
Ransomware uitnodiging waar Truus van finance op gereageerd heeft. Het is bijna nooit een aanval tenzij je het echt interesaant bent. Big tech..of in NL bijv een ASML. angst creeren is het. Vooral in dit geval..een Duitse schoenenketen..really...Als dit een gerichte aanval is heb je te maken met een debiel van een slacker. suf zeg.
06-05-2024, 08:13 door Anoniem
Door Anoniem: Ransomware uitnodiging waar Truus van finance op gereageerd heeft. Het is bijna nooit een aanval tenzij je het echt interesaant bent. Big tech..of in NL bijv een ASML. angst creeren is het. Vooral in dit geval..een Duitse schoenenketen..really...Als dit een gerichte aanval is heb je te maken met een debiel van een slacker. suf zeg.

...en waar het management het goed vond dat Truus op de een of andere manier admin-rechten had op de totale infrastructuur, of in ieder geval niet gefirewalled werd tegen de ongepatchte core-infrastructuur.
Firewalls patchen, Backups immutable airgappen, communicatieplannen, dingen testen... kost alleen maar geld, levert niks op voor de komende kwartaalcijfers.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.