image

Britse overheid bevestigt datalek met salarissysteem Defensie

woensdag 8 mei 2024, 11:01 door Redactie, 1 reacties

De Britse overheid heeft bevestigd dat aanvallers toegang hebben gekregen tot een salarissysteem van Defensie dat door een externe partij werd beheerd, en daarbij namen, bankgegevens en van een kleinere groep militairen ook adresgegevens zijn buitgemaakt. Gisteren meldde The Guardian dat '270,000 payroll records' van bijna alle Britse militairen door 'Chinese hackers' waren gestolen.

"De afgelopen dagen heeft het ministerie van Defensie aanwijzingen gevonden dat een kwaadwillende actor toegang tot een deel van het Defensie-betaalnetwerk heeft gekregen", aldus de Britse minister van Defensie Grant Shapps. "Dit is een extern systeem, volledig gescheiden van het Defensie-kernnetwerk, en is niet verbonden met het primaire militaire HR-systeem." Het systeem is inmiddels offline gehaald.

De Britse autoriteiten zijn ook een onderzoek gestart, waarbij wordt gekeken of de betreffende derde partij mogelijk fouten heeft gemaakt. Het systeem wordt namelijk door een externe partij beheerd en volgens de minister zijn er aanwijzingen dat deze partij mogelijk steken heeft laten vallen, waardoor het eenvoudiger was voor de aanvallers om toegang te krijgen. Hoe de aanval mogelijk was wordt niet gemeld.

Reacties (1)
08-05-2024, 11:36 door Anoniem
Intern vermoedt het Britse ministerie van Defensie (MoD) dat het om hackers uit Chinese hoek gaat, melden de BBC en Sky News op basis van regeringsbronnen. Die zouden inzage hebben gehad in een loonlijst van het Brits militair personeel, waardoor namen en bankgegevens (mogelijk) in verkeerde handen zijn gevallen.

https://www.nrc.nl/nieuws/2024/05/07/vk-ontdekt-hack-in-loonsysteem-britse-militairen-a4198143

Labour's shadow defence secretary John Healey has alleged that the external contractor in charge of the hacked system was Shared Services Connected Ltd (SSCL). The payroll system holds "personal HMRC-style information" for current regular, reservist and former members of the Royal Navy, Army and Royal Air Force

https://www.bbc.com/news/uk-68967805
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.