image

Medewerker klantenservice aangehouden voor fraude met klantenbestand

woensdag 8 mei 2024, 17:13 door Redactie, 0 reacties

De politie heeft een 21-jarige Amsterdammer aangehouden voor het oplichten van meer dan twintig hoogbejaarde personen, waarbij geld en sieraden werd buitgemaakt. De man werkte via een uitzendbureau bij een klantenservice van een bedrijf en zou in die rol persoonlijke gegevens uit het klantenbestand hebben gebruikt voor het plegen van de fraude.

"Het lijkt erop dat de gegevens uit de database van het bedrijf zijn gebruikt om slachtoffers uit het hele land te selecteren, hun vertrouwen te winnen en vervolgens geld en goederen van hen weg te nemen", aldus het Openbaar Ministerie. De man zou de persoonlijke gegevens uit het klantenbestand, al dan niet tegen betaling, met anderen hebben gedeeld.

In samenwerking met deze andere personen zou hij vervolgens strafbare feiten hebben gepleegd, zoals oplichting en diefstal uit woningen. Slachtoffers werden daarbij gebeld en thuis bezocht door personen die zich voordeden als politiemedewerkers of medewerkers van een telecombedrijf.

Bij de aanhouding van de verdachte zijn telefoons van hem in beslag genomen en onderzocht. De politie trof daarop onder meer foto’s aan met persoonsgegevens van hoogbejaarde klanten van het bedrijf en een groepschat waaruit duidelijk wordt dat de deelnemers zich schuldig maken aan strafbare feiten. Het bedrijf waarvoor de man klantenservicemedewerker was heeft aangifte tegen hem gedaan wegens computervredebeuk.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.