image

Securitybedrijf Zscaler haalt testomgeving offline na geruchten over inbraak

donderdag 9 mei 2024, 09:14 door Redactie, 0 reacties

Securitybedrijf Zscaler heeft een testomgeving offline gehaald na geruchten over een inbraak. Op X verscheen een bericht waarin werd gesteld dat een aanvaller toegang bood tot systemen van Zscaler. Naar aanleiding van de berichtgeving stelde Zscaler dat het een 'geïsoleerde testomgeving op een enkele server' had ontdekt die toegankelijk was vanaf het internet. De server bevat volgens het bedrijf geen klantgegevens.

"De testomgeving werd niet gehost op de infrastructuur van Zscaler en had geen verbinding met de omgevingen van Zscaler. De testomgeving is voor forensisch onderzoek offline gehaald", aldus een verklaring van het securitybedrijf. In een laatste update stelt Zscaler dat het onderzoek gaande is en er geen impact of inbraak is geweest op klant-, productie- of bedrijfsomgevingen. "We blijven de situatie monitoren en zullen gedurende de afronding van het onderzoek met aanvullende informatie komen."

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.