image

Dell waarschuwt klanten voor datalek met persoonsgegevens

vrijdag 10 mei 2024, 07:37 door Redactie, 3 reacties

Dell heeft klanten gewaarschuwd voor een datalek met hun persoonsgegevens, nadat een aanvaller claimde de data van 49 miljoen klanten in handen te hebben. Het zou gaan om informatie van mensen die van 2017 tot 2024 producten bij Dell hebben aangeschaft, aldus Daily Dark Web.

Het bedrijf bevestigt dat het inderdaad gegevens van klanten heeft gelekt. Volgens de e-mail wordt er een incident met een Dell-portaal onderzocht, dat gekoppeld is aan een klantendatabase. Daarbij heeft een aanvaller toegang gekregen tot naam, adresgegevens, bestelgegevens en hardware-informatie. "We denken dat er gegeven de betreffende informatie geen groot risico voor onze klanten is", aldus Dell. Hoe de aanvaller toegang tot de gegevens kon krijgen wordt niet gemeld, alsmede het aantal getroffen klanten.

Reacties (3)
10-05-2024, 09:03 door Aad_Doix
Hmmm, "We denken dat er gegeven de betreffende informatie geen groot risico voor onze klanten is", aldus Dell en toegang gekregen tot naam, adresgegevens, bestelgegevens en hardware-informatie. Ik denk dat kwaadwillenden echt wel wat kunnen met dit, maar ja, wie ben ik?
10-05-2024, 09:39 door Anoniem
Door Aad_Doix: Hmmm, "We denken dat er gegeven de betreffende informatie geen groot risico voor onze klanten is", aldus Dell en toegang gekregen tot naam, adresgegevens, bestelgegevens en hardware-informatie. Ik denk dat kwaadwillenden echt wel wat kunnen met dit, maar ja, wie ben ik?
Dat hoor je bedrijven na een hack altijd zeggen dat er geen groot risico is!
12-05-2024, 06:38 door Anoniem
Dan weten criminelen op basis van naam of hardware ID jou en je directe familie alleen maar te vinden als ze je willen bedreigen, afpersen, of oplichten.
Hoe kan dat nou erg zijn?
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.