image

Britse overheid lanceert dns-filter voor politici en verkiezingsfunctionarissen

woensdag 15 mei 2024, 16:28 door Redactie, 1 reacties

De Britse overheid heeft vandaag een dns-filter voor politici en verkiezingsfunctionarissen gelanceerd dat hen in dit verkiezingsjaar tegen malafide domeinen moet beschermen. De 'Personal Internet Protection' service is ontwikkeld door het Britse National Cyber Security Centre (NCSC) en is gebaseerd op de Protective DNS service van de overheidsdienst. PDNS blokkeert toegang tot bekende malafide domeinen.

Het NCSC stelt dat de Personal Internet Protection service politici en verkiezingsfunctionarissen tegen phishing en malware moet beschermen. Hiervoor moeten deze personen wel gebruikmaken van de dns-servers van de service, die zo alle dns-verzoeken van de betreffende gebruikers ontvangt. Wanneer gebruikers een bekend malafide domein bezoeken krijgen ze een waarschuwing te zien. Daarnaast wordt ook uitgaand verkeer naar deze domeinen geblokkeerd.

Reacties (1)
15-05-2024, 17:14 door Anoniem
Er is een heel registratieproces wat de service weer kwetsbaar maakt voor situaties waar die gegevens gestolen kunnen worden, het gaat om DNS dus wat is het IP adres van die service, succes met dat geheim houden al kan ik het zelf zo snel niet vinden.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.