image

FBI neemt website en Telegram-kanaal BreachForums in beslag

woensdag 15 mei 2024, 17:14 door Redactie, 2 reacties
Laatst bijgewerkt: 16-05-2024, 10:54

De FBI heeft de website en Telegram-kanaal van datalekforum BreachForums in beslag genomen. Via het forum werden allerlei gestolen databases aangeboden. Zowel de website als het Telegram-kanaal laten weten dat die door de FBI in samenwerking met internationale partners uit de lucht zijn gehaald. Verder worden mensen met informatie over het forum opgeroepen om dit met de autoriteiten te delen.

BreachForums bestaat al jaren en is gebruikt voor de verkoop van miljarden gestolen persoonsgegevens. Begin vorig jaar werd de beheerder van het forum met de alias 'Pompompurin' aangehouden. De man werd begin dit jaar veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van twintig jaar. BreachForums ging vervolgens onder beheer van een nieuwe beheerder en nieuwe domeinen gewoon verder. Zo werd er onlangs nog bij Europol gestolen data via het forum aangeboden.

Nu laten zowel de website en het Telegram-kanaal van BreachForums als het Telegram-kanaal van de vermeende nieuwe beheerder weten dat ze door de FBI in beslag zijn genomen. Daarbij wordt ook gewezen naar een aparte pagina op IC3.gov waar slachtoffers van het forum melding kunnen doen. Verdere details over de operatie zijn op dit moment onbekend.

Image

Reacties (2)
15-05-2024, 17:48 door Anoniem
Als men eenmaal toegang heeft tot een telefoon van een dader, of zichzelf contact maakt van de dader is de dader snel opgepakt aangezien de versleutelingscodes dan in handen zijn van de politie.
Daarnaast zijn er veel mogelijkheden IP-adressen na te gaan, daarbij helpen de ISP's.
Nadat men de telefoon van de dader in handen heeft en de codes van zijn/haar telefoon niet geeft kan met de telefoon kraken via de Celebrite-tool, een handig apparaat waar men het merk selecteert, dan het type telefoon om er vervolgens een flora van exploits op los te laten.
Zoiets werkt bij 99% van de telefoons.
Alleen bepaalde telefoons die at rest zijn, zijn lastiger te kraken, en al helemaal als deze een security steongbox hebben en een lang en complex wachtwoord.
Maar over het algemeen kunnen mensen wel worden opgepakt.
15-05-2024, 17:58 door Anoniem
Tja daar gaat dan je ranking van HackTheBox....
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.